Samsung Smart Switch: Cum Funcționează

Samsung Smart Switch: Cum Funcționează. Tocmai v-ați schimbat telefonul achiziționând un smartphone Samsung și nu știți cum să transferați date pe acesta de pe vechiul telefon? Plănuiți să faceți o copie de rezervă completă a smartphone-ului Samsung, dar nu știți cum să o faceți? Nu vă faceți griji. Multe persoane au schimbat telefonul cu un telefon mai modern și doresc clarificări cu privire la modul de salvare sau recuperare a fișierelor.

Samsung Smart Switch: Cum Funcționează

Trebuie să știți că există un software compatibil atât cu Windows cât și cu MacOS, care vă permite să gestionați cu ușurință datele noilor telefoane Samsung: se numește Smart Switch și permite nu numai backup și restaurarea datelor, ci și actualizarea sistemului de operare și transferul datelor de pe iPhone. Este disponibil chiar și ca aplicație pentru Android (se numește Smart Switch Mobile), aceasta vă permite să schimbați cu ușurință datele de pe un telefon la altul.

Doriți să aflați mai multe? Ei bine, citiți în continuare acest articol despre modul în care funcționează Samsung Smart Switch, și veți afla cum puteți instala programul pe computer (Windows și MacOS), pentru a crea copii de rezervă și pentru a restaura datele, pentru a actualiza software-ul și  să transferați date de pe un dispozitiv pe altul cu aplicația Smart Switch Mobile.

Cum se instalează Smart Switch

samsung Smart Switch

Pentru a instala Samsung Smart Switch pe PC, accesați site-ul oficial al programului și derulați jos, până când găsiți butonul Descărcați pentru Windows, pe care trebuie să faceți click pentru a începe descărcarea.

După terminarea descărcării, porniți instalarea Smart Switch deschizând fișierul Smart_Switch_PC_setup.exe. În fereastra care se deschide, faceți click pe butonul Da, bifați caseta de lângă pentru termenii acordului de licență și terminați configurarea. În acest moment, este timpul să conectați smartphone-ul Samsung la PC prin cablu microUSB: faza de recunoaștere a telefonului de către software poate dura câteva secunde, deci nu vă faceți griji dacă conectarea nu este rapidă. Atunci când Smart Switch recunoaște telefonul mobil, se deschide un ecran cu fotografia și numele dispozitivului, plus operațiile pe care le puteți efectua: Backup, Restore și Synchronize Outlook.

Dacă aveți un Mac, descărcați Smart Switch, de pe site-ul oficial al programului, începeți descărcarea făcând click pe butonul Descărcarăți pentru MacOS. După terminarea descărcării, deschideți pachetul dmg și porniți executabilul situat în el. În fereastra care se deschide, faceți click pe butonul Continuați de două ori consecutiv. Apoi tastați parola contului vostru de utilizator pe macOS și dați ok.

Dacă ați făcut acest lucru în mod corect, ar trebui să vedeți ecranul Welcome to Smart Switch, unde vi se va cere să conectați dispozitivul pentru a începe. Acum, luați cablul microUSB și conectați smartphone-ul Samsung la Mac. De asemenea, în MacOS, programul Samsung Smart Switch vă permite să efectuați copii de rezervă sau să restaurați datele, pe lângă sincronizarea clientului de e-mail Outlook.

Backup și restaurarea datelor

Una dintre cele mai interesante caracteristici la Smart Switch pentru PC și Mac este capacitatea de a face o copie de rezervă și de a restaura datele telefonului dacă, de exemplu, doriți să creați copii de rezervă la fișierele din telefon, faceți click pe opțiunea Backup și dați la permiteți, în caseta care se deschide automat pe telefon.

Câteva secunde mai târziu, programul va porni automat procesul de copiere a fișierelor de pe telefonul smartphone, inclusiv imaginile din galerie. Operația poate dura mai multe minute, mai ales dacă telefonul are multi GB cu fotografii, videoclipuri și aplicații.

Când operația este finalizată, se va deschide un ecran cu data creării și numele telefonului din care a fost executată copia de rezervă. În ecranul programului Smart Switch veți găsi, de asemenea, folderele care au fost salvate corect.

În plus față de copia de rezervă a fișierelor, Samsung Smart Switch vă permite să restaurați datele dintr-o copie de rezervă finalizată anterior. Aceasta este o funcție foarte utilă, mai ales dacă tocmai ați pierdut câteva date importante de pe telefonul smartphone și nu știți cum să le recuperați.

Pentru a continua cu restaurarea datelor prin intermediul programului Smart Switch, faceți click pe elementul Restaurare care se află pe ecranul principal și așteptați deschiderea ferestrei noi, unde vi se avertizează cu privire la copia de rezervă pe care o restaurați pe telefon.

Înainte de a continua procesul de restaurare, puteți alege să faceți click pe butonul Selectați datele de rezervă și să selectați dosarul dorit (dosarul implicit indică cea mai recentă dată de creare). În plus, software-ul vă permite să alegeți care fișiere vor fi salvate în copia de rezervă. De exemplu, dacă doriți să deselectați unul sau mai multe fișiere, debifați pur și simplu fiecare dintre elementele de pe ecran.

Luați-vă timpul necesar pentru a alege ce fișiere vreți să restaurați pe smartphone-ul vostru Samsung și, când ați făcut alegerea, faceți clic pe butonul OK.

Actualizarea dispozitivelor

Doriți să actualizați firmware-ul smartphone-ului Samsung, dar nu știți cum? De asemenea, soluția poate fi reprezentată și în acest caz de programul Smart Switch pentru Windows și MacOS. Software-ul oficial al gigantului coreean, atunci când este conectat la telefon, poate prelua informațiile necesare cu privire la posibila disponibilitate a unei actualizări a sistemului de operare și o va afișa sub numele dispozitivului conectat.

Dacă alegeți să actualizați sistemul de operare prin Smart Switch, faceți click pe butonul Actualizare și așteptați ca următorul ecran să se încarce, afișând codul de actualizare și mărimea în MB.

Dacă nu știți cum se pune muzică pe un ceas Apple Watch, avem un articol care vă poate fi de folos. Cum se pune muzică pe un ceas Apple Watch.