Transfer fișiere între două calculatoare conectate în rețea

Transfer fișiere între două calculatoare conectate în rețea. Dacă sunteți în căutarea unui sistem practic prin care să puteți transfera cu ușurință fișiere între două calculatoare conectate la aceeași rețea, atunci, cu siguranță veți fi fericiți să cunoașteți programul FileXare.

Transfer fișiere între două calculatoare conectate în rețea

Program pentru transfer fișiere între două calculatoare conectate în rețea

FileXare este un soft complet gratuit pentru Windows, și este portabil (ceea ce înseamnă că pentru a putea fi utilizat, nu trebuie să se efectueze nicio instalare pe calculator sau laptop), și vă permite, de fapt, să transferați fișiere între calculatoarele conectate la aceeași rețea oferind de asemenea posibilitatea de chat cu alți utilizatori conectați la rețeaua LAN.

Pentru a putea transfera fișiere, pur și simplu porniți FileXare pe ambele calculatoare și creați o conexiune între ele, apoi introduceți adresa IP de la rețea … practic nimic mai simplu!

După ce ați descărcat fișierul FileXare, va fi necesar să porniți executabilul, introduceți în secțiunea Address adresa IP a computerului pe care doriți să îl conectați și faceți click pe butonul Connect.

Pe celalalt PC, va fi suficient să faceți click pe butonul Connect fără să introduceți adresa IP. Timpul necesar pentru a stabili o conexiune sigură între cele două calculatoare este de aproximativ 2 secunde.

După conectare, faceți click pe butonul Send pentru a transfera un fișier pe celălalt computer. Trebuie să știți că programul nu are nicio limitare în ceea ce privește dimensiunea pentru transferul fișierelor.

În momentul transferului, programul afișează viteza de transfer, procentul de finalizare a operației și timpul rămas, puteți vedea acest lucru și în imaginea de la începutul acestui articol.

Rețineți că programul FileXare îl veți găsi în bara de aplicații, din care, făcând click dreapta pe pictogramă, va fi posibilă și accesarea unor opțiuni suplimentare.

Pentru download FileXare accesați site-ul sourceforge și dați click pe butonul Download. Alternativ, programul îl puteți descărca de pe site-ul softpedia.

Dacă căutați un program simplu de împărțit fișiere text în mai multe bucăți, avem un articol care vă poate fi de folos. Împarte fișiere text în mai multe bucăți.