Cum faci Upgrade la Windows 10 gratuit pe PC sau laptop

Cum faci Upgrade la Windows 10 gratuit pe PC sau laptop. Oferta gratuită de upgrade la Windows 10 este încheiată oficial. Dar, neoficial, copii gratuite de Windows 10 sunt încă disponibile.

Există câteva moduri în care puteți obține în continuare Windows 10 gratuit, fără a utiliza o licență piratată: puteți instala Windows 10 cu o cheie 7 sau 8 sau puteți instala Windows fără o cheie va funcționa foarte bine, cu excepția unui mic filigran amintindu-vă să achiziționați o licență. Mai jos veți vedea toate modurile în care puteți face Upgrade la Windows 10 gratuit.

Cum faci Upgrade la Windows 10 cu o cheie de Windows 7, 8 sau 8.1

windows Cheie

În timp ce nu mai puteți utiliza instrumentul „Get Windows 10” pentru a face upgrade de la Windows 7, 8 sau 8.1, este încă posibilă descărcarea de la Microsoft a instrumentului de instalare, și apoi va trebui să folosiți o cheie de Windows 7, 8 sau 8.1 când îl instalați. Am testat această metodă încă o dată pe 5 ianuarie 2018 și încă funcționează.

Windows va contacta serverele de activare la Microsoft și va confirma faptul că cheia pentru versiunea anterioară la Windows este reală. Dacă este, Windows 10 va fi instalat și activat pe PC. PC-ul achiziționează o licență digitală și puteți continua să utilizați și reinstalați Windows 10 pe el în viitor. Dacă intrați în Setări> Actualizare și securitate> veți vedea scris Windows este activat cu o licență digitală.

Microsoft nu a comunicat dacă va bloca această metodă în viitor. Dar funcționează chiar și acum. Chiar dacă Microsoft blochează acestă șmecherie în viitor, PC-ul va păstra licența digitală, iar Windows 10 va rămâne activat.

Reinstalează Windows 10 dacă a fost deja actualizat

reinstalare windows

Dacă ați profitat de orice ofertă gratuită de upgrade, fie oferta inițială gratuită de upgrade în cursul primului an, fie instalând Windows 10 și furnizând o cheie pentru o versiune anterioară de Windows eligibilă, puteți continua să obțineți Windows 10 gratuit pe același hardware.

Pentru a face acest lucru, descărcați doar mediul de instalare Windows 10 și instalați-l pe computerul respectiv. Nu furnizați nicio cheie în timpul procesului de instalare. Ar trebui să se activeze automat după ce contactează serverele Microsoft.

Desigur, puteți face acest lucru numai dacă ați făcut deja upgrade la Windows 10, dar puteți continua să instalați Windows 10 gratuit pe același computer în viitor, chiar dacă înlocuiți hard disk-ul sau alte componente. Noul expert de activare din actualizarea Anniversary din Windows 10 vă va ajuta chiar să depanați modificările hardware și să reasociați licența digitală cu PC-ul corect.

Cum sari de cheie și ignori avertismentele de activare

treci de cheie

Iată adevăratul secret: Nu aveți nevoie să furnizați o cheie de produs pentru a instala Windows 10. Puteți descărca mediul de instalare Windows 10 de la Microsoft și instalați-l pe un PC, în Boot Camp pe un Mac sau într-o mașină virtuală fără a oferi o cheie de produs. Windows va continua să funcționeze în mod normal și puteți face practic ceea ce doriți.

Windows 10 va continua să ceara să îl activați, și nu vă va permite să schimbați oricare dintre opțiunile din Setări> Personalizare, dar altfel va funcționa foarte bine. Nu este ceva ce ar trebui să faceți în mod necesar pe computerul principal, dar este o modalitate foarte convenabilă de a configura o mașină virtuală rapidă, de a testa Windows 10 pe un PC sau de a instala Windows 10 în Boot Camp. Puteți plăti chiar să faceți upgrade la o versiune legală, pentru Windows 10 din interiorul sistemului Windows neactivat după ce l-ați instalat.

Acest lucru nu este permis tehnic de Microsoft, dar ei au proiectat în mod special Windows-sul să funcționeze în acest fel. Dacă Microsoft nu dorește ca oamenii să facă acest lucru, ar putea să oprească această funcție în Windows pentru a bloca acest lucru în viitor. Dar Windows a lucrat astfel de ani de zile. Acest lucru a fost posibil chiar și cu Windows 7.

90 de zile

Puteți merge, de asemenea, pe site-ul web Microsoft pentru a  descărca o versiune de evaluare de 90 zile pentru Windows 10 Enterprise. Acesta va continua să funcționeze timp de 90 de zile, aproximativ trei luni. Este destinat organizațiilor să evalueze Windows 10 Enterprise.

Această copie de evaluare vine cu funcțiile suplimentare încorporate în Windows 10 Enterprise, deci este și o modalitate convenabilă de a testa aceste caracteristici. Cu toate acestea, puteți actualiza orice ediție de Windows 10 în ediția Enterprise dacă aveți o cheie.

Din păcate, alte oferte gratuite, cum ar fi oferta de accesibilitate de la Microsoft, nu mai este disponibilă. Dar aceste metode ar trebui să vă rezolve problemele.

Desigur, puteți cumpăra și un PC nou care vine cu Windows 10. Nu este chiar gratuit, deoarece producătorul trebuie să plătească pentru licența Windows. Dar, dacă doriți să faceți upgrade de la Windows 7, 8 sau 8.1, este mult mai logic să cumpărați un computer nou care vine cu Windows 10, în loc să cheltuiți banii pe o licență Windows 10 Home ca să actualizați un PC vechi.

Dacă aveți probleme și nu puteți actualiza PC-ul sau laptopul, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Rezolvă problemele de actualizare la Windows.