Telefon spionat: află modul de spionare iPhone / Android

Telefon spionat: află modul de spionare iPhone/Android. Vom vorbi despre cum puteți afla dacă un telefon Android sau iPhone este spionat de către iubită/iubit, prieteni, părinți etc.

Telefon spionat: află modul de spionare iPhone / Android

Dacă nu știți cum puteți afla dacă telefonul vostru este spionat, ați ajuns în locul potrivit. În acest articol o să vă explic cum să înțelegeți dacă telefonul vostru este spionat folosind o serie de tehnici care vă ajută să aflați acest lucru. Nu vă faceți griji, pașii pe care îi voi arăta sunt foarte simpli de aplicat și potriviți și pentru cei care, nu au prea multă practică cu lumea tehnologiei.

Cum afli dacă un telefon Android este spionat

Dacă știți că ați lăsat smartphone-ul Android nesupravegheat prea mult timp și vă temeți că, profitând de distragerea voastră, cineva a reușit să efectueze operațiuni menite să vă controleze activitățile personale, atunci aceasta este secțiunea care vi se potrivește cel mai bine. De fapt, în cele ce urmează, vă voi arăta cele care, în opinia mea, sunt cele mai eficiente metode de a înțelege dacă cineva vă urmărește activitățile folosind telefonul mobil.

Caută aplicațiile suspecte

Caută aplicațiile suspecte

Primul pas pe care trebuie să-l faceți pentru a înțelege dacă cineva vă spionează telefonul mobil este să verificați dacă, aveți instalate aplicații de spionare sau pentru controlul parental.

Ambele categorii de aplicații vă permit, de fapt, să controlați anumite aspecte ale smartphone-ului pe care sunt instalate (locație, SMS, mesaje sociale, activitate web, timp de utilizare și așa mai departe) într-un mod perfect legal. Cele mai cunoscute aplicații sunt: Qustodio, Cerberus și Norton Family Parental Control.

În general, aplicațiile pentru controlul parental și antifurt pot acționa într-un mod silențios și complet invizibil pentru proprietarul telefonului. Identificarea acestora nu este însă imposibilă: pentru a funcționa corect, aplicațiile de acest tip necesită privilegii de administrator, astfel încât să obțină controlul complet al dispozitivului.

Ei bine, trebuie să știți că Android are o zonă dedicată gestionării privilegiilor, la care puteți accesa pentru a verifica dacă cineva a instalat o aplicație similară. Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma Setări situată în sertarul Android, treceți la secțiunea Securitate și locație> Aplicații pentru administratorul dispozitivului și observați, cu atenție, lista care vă este arătată. Dacă observați prezența uneia dintre aplicațiile menționate anterior sau a oricărei alte aplicații pe care nu o recunoașteți, atunci este posibil ca cineva să vă spioneze telefonul.

Acum, pentru a remedia problema, mutați comutatorul la toate aplicațiile pe care nu le recunoașteți la OFF. În continuare, continuați cu dezinstalarea acestor aplicații folosind procedura obișnuită oferită de Android.

Verifică aplicațiile care rulează

Verifică aplicațiile care rulează

Dacă verificarea anterioară nu a reușit, dar, în orice caz, suspectați că cineva vă spionează telefonul, puteți efectua o verificare suplimentară consultând lista proceselor care rulează pe terminal, adică aplicațiile active în prezent (chiar dacă sunt invizibile): deci făcând acest lucru, veți avea ocazia să vedeți tot ceea ce acționează asupra smartphone-ului, inclusiv orice aplicații suspecte.

Pentru a face acest lucru, puteți utiliza Simple System Monitor: o aplicație care poate monitoriza și vizualiza procesele care rulează pe telefon, aplicația este disponibilă gratuit în Magazinul Google Play.

După instalarea aplicației, porniți-o, atingeți butonul din stânga sus și atingeți Apps Usage. Acum, bifați caseta Grant Permission, pentru a acorda aplicației permisiunile necesare, mutați comutatorul corespunzător la ON și, pentru a reveni la ecranul aplicației, atingeți pe săgeata < .

În cele din urmă, tot ce trebuie să faceți este să verificați cu atenție lista proceselor care rulează în sistem: dacă identificați un proces suspect, căutați numele acestuia pe Google și, dacă este o aplicație de spionare/control parental, va trebui să o ștergeți imediat din dispozitiv.

Caută aplicațiile de spionare

Caută aplicațiile de spionare

Pe lângă aplicațiile anti-furt și cele dedicate controlului parental, există și alte aplicații, concepute de a fura date fără permisiune. Aceste aplicații se numesc aplicații spy și, așa cum se poate ghici cu ușurință, scopul lor este de a controla ce se face pe dispozitiv. De exemplu, textele tastate pe tastatură, apelurile efectuate, site-urile vizitate etc. Totul este apoi trimis persoanei care a instalat aplicația. Printre cele mai populare aplicații de spionare telefon, se numără mSpy și iKeyMonitor.

Pentru a funcționa corect, aceste aplicații necesită root pe Android, atât pentru a obține controlul complet al dispozitivului în uz, cât și pentru a putea ascunde numele care, la prima vedere, poate fi greu de identificat.

Totuși, această abilitate nu exclude posibilitatea de a găsi aceste aplicații în telefon, de fapt, de multe ori panoul de configurare este accesibil folosind browserul sau aplicația Telefon (adică ecranul de apelare pentru numere de telefon). Mai jos vă voi explica cum să faceți.

  • Dialer – porniți aplicația Telefon, atingeți butonul în formă de grilă pentru a accesa ecranul de apelare și introduceți codul * 12345: când apare panoul de configurare, mutați comutatorul la OFF (de ex. Monitoring Status) și, după identificarea numelui cu care se deghizează în sistem, dezinstalați imediat aplicația.
  • Browser – dacă modalitatea de mai sus nu funcționează, porniți browserul de navigare pe internet și accesați localhost: 4444 sau localhost: 8888: dacă există o aplicație spion activă, această operație ar trebui să vă oferă acces la panoul său de configurare.

Scanează telefonul de anti-malware

Scanează telefonul de anti-malware

Cu pașii de mai sus nu ați rezolvat problema de spionare? Analizele anterioare au avut un rezultat negativ, dar, în ciuda acestui fapt, nu sunteți încă convins că telefonul vostru nu este spionat?

În acest caz, vă sfătuiesc să descărcați și să instalați o aplicație anti-malware pentru Android, apoi efectuați o scanare completă a sistemului. Astfel, veți putea detecta și, eventual, dezactiva orice aplicație periculoasă care nu a fost detectată anterior.

Aplicații antivirus pentru Android sunt pentru toate gusturile, printre cele mai cunoscute ar fi: Bitdefender, AVG și Avast. Acestea sunt trei aplicații care oferă o protecție completă, dar fără a afecta în mod semnificativ fluiditatea sistemului. Mai multe aplicații antivirus pentru Android găsiți într-un articol separat, aplicații pentru antivirus securitate telefon Android.

Controlează activitatea pe Facebook și WhatsApp

Controlează activitatea pe Facebook și WhatsApp

Dacă vă temeți că activitatea spionată nu se adresează întregului sistem Android, ci profilului social Facebook sau WhatsApp, atunci aceasta este secțiunea pe care trebuie să o citiți.

Va fi util să știți, că anumite persoane ar putea profita de un moment de distragere pentru a obține, fără cunoștința voastră, accesul la profilurile voastre sau la aplicațiile de chat. De exemplu, este suficient să uitați să vă deconectați de pe Facebook sau de pe WhatsApp Web, pentru a permite ochilor curioși să vă acceseze informațiile.

Pentru a evita acest lucru, vă sfătuiesc să verificați sesiunile active la WhatsApp Web sau Facebook și să ștergeți, dacă este necesar, pe cele care le considerați suspecte. Mai jos vă voi explica cum să faceți acest lucru.

  • WhatsApp – porniți aplicația în cauză, și atingeți butonul () situat în partea dreaptă sus. Acum, selectați elementul WhatsApp web situat în meniu și aruncați o privire la secțiunea Dispozitive conectate. Dacă observați conectări suspecte, anulați imediat accesul la dispozitivul respectiv, apăsați pe el și apoi atingeți pe butonul Deconectați.
  • Facebook – după pornirea aplicației, atingeți butonul (dreapta sus) și accesați secțiunile Setări și confidențialitate> Setări> Securitate și conectare. După aceea, localizați secțiunea Unde te-ai conectat, atingeți pe Vezi toate (în dreapta) și analizați cu atenție lista cu dispozitive. Dacă găsiți o dată, un loc sau un dispozitiv care este suspect, accesați permisiunile la acesta apăsând butonul () corespunzător numelui său și atingeți pe butonul Deconectare.

Cum afli dacă un telefon iPhone este spionat

Vă este teamă că cineva, profitând de momentul vostru de distragere, a instalat unele aplicații sau a modificat unele setări, pentru a verifica activitățile pe care le desfășurați pe iPhone? Ei bine, dacă ați citit secțiunea pentru Android, pe iPhone este asemănător modul în care puteți afla dacă iPhone-ul este spionat.

Cum eviți să fii spionat

Pentru a evita spionarea telefonului mobil, în primul rând, setați un cod de deblocare pe dispozitiv, nu lăsați niciodată smartphone-ul nesupravegheat, nu-l împrumutați străinilor și eliminați root-ul sau jailbreak-ul, pentru a evita instalarea aplicațiilor de spionare, care altfel nu ar putea fi instalate pe dispozitiv.