Șterge fișiere sau foldere definitiv din calculator

Șterge fișiere sau foldere definitiv din calculator. Când ștergem fișierele din calculator, se întâmplă de multe ori să nu fie șterse definitiv așa cum se crede. Deși coșul de gunoi (Recycle Bin) este golit și în ciuda spațiului disponibil pe disc, fișierele nu sunt șterse definitiv din unitatea de memorie utilizată și pot fi recuperate mai târziu utilizând programe speciale. Cu siguranță nu toți utilizatori ar dori să se întâmple acest lucru.

Șterge fișiere sau foldere definitiv în Windows

Poate pentru multi acest lucru nu are o importantă așa mare, dar pentru cei care doresc să evite ca fișierele care au fost șterse, să poată fi recuperate poate folosi un program cum ar fi Securely File Shredder.

Acesta este un program complet gratuit care poate fi folosit pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți), care vă permite să ștergeți fișiere individuale sau foldere întregi într-un mod definitiv, pentru a suprascrie biți aleatorii din sectoarele discului care conțin aceste elemente.

Software-ul funcționează în condiții de siguranță și este utilizabil printr-o interfață de utilizator simplă și elegantă, se poate observa acest lucru din imaginea de la începutul acestui articol.

Folosirea programului Securely File Shredder este foarte simplă. Odată ce software-ul a fost pornit, este suficient să trageți sau să selectați fișierul sau folderul pe care doriți să îl ștergeți și … software-ul va face totul automat!

Trebuie remarcat faptul că, acționând asupra panoului de configurare a software-ului, este posibil să modificați algoritmul utilizat pentru ștergerea în siguranță a fișierelor, alegând între metoda Scheneier’s method și Paranoid method. US DOD 5220.22 este cel utilizat în mod implicit. Pentru a descărca și folosi acest program care șterge fișiere sau foldere definitiv din calculator, clic aici.

Dacă doriți să sortați sau să organizați fotografiile pe PC, avem un articol care vă poate ajuta să faceți acest lucru rapid. Sortează și organizează rapid fotografiile pe calculator.