Șterge datele din hard disk sau SSD în siguranță

Șterge datele din hard disk sau SSD în siguranță. Este posibil să recuperați datele șterse de pe hard disk-uri dacă nu au fost șterse corect. Dar iată cum se șterg datele permanent, fără a mai putea fi recuperate.

Șterge datele din hard disk sau SSD în siguranță

Dacă schimbați vechile unități de hard disk (HDD) sau SSD, atunci trebuie să vă asigurați că toate datele de pe ele au fost șterse. Nu trebuie să vă riscați ca cineva să pună mâna pe informațiile voastre personale pentru a vă cauza probleme.

Prin simpla apăsare a tastei Delete după selectarea fișierelor în Explorer aceste fișiere pot fi recuperate cu ușurință cu programe gratuite. Vom vorbi despre cum să ștergeți în siguranță datele din hard disk sau SSD, astfel încât acestea să nu mai fie accesibile pentru recuperare.

Șterge datele din hard disk definitiv

Există trei moduri principale de a face acest lucru. Folosiți software, hardware sau un ciocan. Serios, o modalitate rapidă de a face datele irecuperabile este distrugerea fizică a unui hard disk.

Metoda software necesită cel mai mult timp și nu va funcționa pe o unitate defectă, dar poate fi, de asemenea, reparată și înseamnă că unitatea poate fi reutilizată ulterior.

Program gratuit pentru ștergerea datelor

Dacă doriți să utilizați un soft gratuit, accesați dban.org și descărcați programul gratuit pentru ștergerea datelor. Instrucțiunile programului vă vor ghida în timpul procesului, nu vă faceți grijii este simplu de utilizat. Asigurăți-vă că ștergeți unitatea corectă, deoarece nu veți putea recupera datele.

Rețineți că acest soft nu acceptă SSD-uri, deci citiți până la sfârșit acest articol sau derulați în jos pentru a vedea cum puteți șterge datele de pe un SSD.

STARTECH.COM Dock Eraser

Soluția hardware este foarte eficientă și nu necesită un computer, dar este destul de costisitoare, așa că este o opțiune viabilă dacă trebuie să ștergeți foarte multe hard disk-uri.

STARTECH.COM Dock Eraser

Metoda ciocanului este pentru cei care doresc cu adevărat să fie siguri și doresc dovada fizică a muncii lor. Dar, înainte de acest lucru asigurați-vă că purtați echipamentul de siguranță adecvat!

Cum ștergi în siguranță toate datele de pe un SSD

Solid state drive (SSD) acestea sunt ceva mai complicate când vine vorba de ștergerea datelor din cauza modului în care datele sunt stocate. Cel mai sigur mod de a face acest lucru este să accesați site-ul web al producătorului de SSD și să descărcați un soft pe care îl veți găsi de obicei în secțiunea download.

De asemenea, puteți folosi opțiunea ciocanului (faceți acest lucru într-un loc adecvat, folosind echipament de siguranță). Veți vedea mai multe cipuri de memorie în interiorul SSD-ului vostru, cu un cui le puteți găuri, dacă doriți să fiți siguri că nimeni nu poate recupera date.

Dacă nu știți cum puteți formata un hard disk, avem un articol care vă poate fi de folos. Formatare hard disk chiar și extern.