Sincronizează foldere și criptează fișiere

Sincronizează foldere și criptează fișiere. Servicii care oferă salvarea fișierelor în cloud sunt multe, astfel încât să puteți oricând accesa fișierele, dar desigur cu o conexiune la internet, câteva dintre ele sunt Google Drive, Dropbox, Box sau SugarSync acestea sunt doar unele dintre cele mai populare.

Sincronizează foldere și criptează fișiere

Cei care doresc să folosească unul sau mai multe servicii de stocare în cloud, vor crește nivelul de securitate al fișierelor pentru a împiedica accesul oricăror persoane rău-intenționate și, astfel, nu vor vedea informații confidențiale.

În situațiile de acest tip, un program precum CryptSync poate fi cu siguranță foarte util pentru multi utilizatori.

CryptSync este un program complet gratuit și ușor de utilizat pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți cât și pe 64 de biți) care, o dată ce este folosit, vă permite să sincronizați două foldere între ele și în timpul procesului criptează fișierele.

Programul CryptSync acceptă foldere locale și de rețea și poate fi foarte util pentru criptarea fișierelor înainte de a le transfera în serviciile de stocare în cloud.

Programul vă permite să specificați două dosare, sursa și destinația și să sincronizați modificările fișierelor pe ambele.

Utilizarea programului este foarte simplă, pentru folosirea acestuia va fi suficient să porniți programul, apoi faceți clic pe butonul New Pair… și specificați directoarele pe care doriți să acționați, setați o parolă pentru a decripta mai târziu fișierele și alegeți dacă să criptați numele fișierelor sau nu.

Toate fișierele criptate pot fi apoi decriptate folosind orice program (WinRAR,WinZip, 7-Zip, etc) pentru deschiderea arhivelor comprimate și introducerea parolei. Este de asemenea posibil să modificați orice foldere adăugate anterior făcând dublu clic pe elementul relativ din lista ecranului principal din program.

De asemenea, rețineți că este disponibilă comanda Ingore Files care vă permite să specificați tipurile de fișiere pe care doriți să le excludeți din procesul de sincronizare.

Pentru a descărca acest program care sincronizează foldere și criptează fișiere, conectați-vă la site-ul sourceforge și faceți clic pe butonul Download din partea stângă pe pagină.

Dacă doriți să gestionați aplicațiile din Windows 8 direct de pe desktop, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Gestionează aplicațiile din Windows 8 direct de pe desktop.