Setare ton de apel (ringtone) pentru telefon Android

Setare ton de apel (ringtone) pentru telefon Android. Dacă tocmai ați cumpărat un telefon Android sau sunteți plictisiți de tonul de apel implicit al telefonului vostru, vă vom explica cum îl puteți schimba.

Setare ton de apel (ringtone) pentru telefon Android

Tonurile de apel sunt ca și o preferință personală pentru fiecare, mai ales dacă doriți să aveți un ton de apel/ringtone diferit de alte persoane, astfel încât să știți când sună telefonul vostru și nu al lor.

Din fericire, setarea unui ton de apel/ringtone pe Android este foarte simplă, deoarece durează doar câteva secunde. Mai jos vedeți cum să faceți acest lucru.

Notă: telefoanele Android diferă de la producător la producător, deoarece fiecare modifică interfața și meniurile Android, dar procesul este foarte asemănător pentru majoritatea telefoanelor.

Mai întâi, găsiți aplicația Settings în bara de aplicații sau, dacă preferați, glisați în jos din partea de sus a ecranului și atingeți setările.

Setare ton de apel (ringtone) pentru telefon Android setari sonerie ton ringtone

Acum căutați „Sound” sau „Sounds & Notifications„. Apăsați și ar trebui să vedeți „Ringtone” în meniu.

Setare ton de apel (ringtone) pentru telefon Android meniul

Apăsați și alegeți din lista de tonuri disponibile unul la plăcerea voastră. Acestea vor varia în funcție de ceea ce producătorul a încărcat pe modelul vostru de telefon.

Dacă atingeți pe unul dintre ele, veți primi o previzualizare de câteva secunde, dar asigurați-vă că nu vă aflați în autobuz sau tren, și le încercați pe toate. Cel mai bine este în privat, unde nu veți deranja pe nimeni.

Setare ton de apel pentru un contact

O opțiune la îndemână este că Android (ca și pe iPhone) vă permite să atribuiți un ton de apel unui anumit contact. În acest fel, veți ști cine sună înainte să vă uitați la telefon.

Pentru a face acest lucru, deschideți Contacts, găsiți persoana dorită și atingeți cele trei puncte verticale (sau „Mai multe” pe unele telefoane) pentru a accesa un meniu unde veți găsi opțiunea Set ringtone option.

Atingeți-l și veți vedea aceeași listă de tonuri de apel ca înainte: alegeți ceva diferit de tonul pe care l-ați ales pentru toate celelalte persoane de contact.

Setare o melodie ca ton de apel

Dacă tonurile preinstalate nu vă plac, puteți seta o parte din melodia preferată ca ton de apel. Muzică veche sau nouă aici decideți voi.

Iar dacă cautați aplicații de ascultat/spionat telefonul, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Aplicații de ascultat telefonul gratis pe Android sau iPhone.