Securizare Google Chrome pentru o siguranța mai bună online

Browserul Google Chrome este cel mai popular mod de a accesa internetul, fie pe telefonul smartphone, pe tabletă, fie pe PC. Aceasta îl face de asemenea o țintă pentru cei care ar dori să vă fure datele. Pentru a evita astfel de lucruri, vă vom arăta câteva modalități de securizare Google Chrome pentru o siguranța mai bună online .

Securizare Google Chrome pentru o siguranța mai bună online

Caracteristicile de securitate încorporate la Chrome

Există deja o gamă largă de caracteristici de securitate incluse în Chrome, care sunt activate în mod implicit. Acestea includ tehnologia Google de navigare sigură (care scanează în mod activ pentru comportamente suspecte atunci când se vizitează site-uri și avertizează imediat utilizatorul despre eventualele amenințări potențiale), abordări de tip sandbox care limitează capacitatea hackerilor de a utiliza pluginurile vulnerabile și actualizări regulate ale aplicațiilor în sine.

Bineînțeles, mulțumim pentru aceste caracteristici, dar este întotdeauna posibil să adăugați câteva straturi de protecție în plus.

Verificarea securității Google

Înainte de a privi extensiile sau aplicațiile, un pas bun ar fi să vezi cât de sigur este browserul. Google oferă un instrument ușor de utilizat pentru această sarcină specifică numită Verificarea securității.

Securizare Google Chrome contul

Când vizitați site-ul, Chrome vă va conecta și vă va evalua nivelurile actuale de protecție, subliniind toate zonele care trebuie abordate.

Acestea ar putea fi dispozitive mai vechi care încă au atașat contul vostru Google și, prin urmare, ar putea fi utilizate pentru a obține accesul la detaliile voastre sau la aplicații ale unor terțe părți care au primit permisiunea de a utiliza informațiile voastre.

Verificați setările de confidențialitate

Pe măsură ce Chrome utilizează contul vostru Google, este de asemenea o idee bună să verificați din nou setările de confidențialitate pentru a vedea dacă totul este așa cum doriți.

Accesați pagina de verificare a confidențialității, faceți clic pe Începeți, apoi veți putea vedea modul în care informațiile și comportamentul vostru sunt utilizate de Google.

Securizare Google Chrome setările de confidențialitate

Pentru mai multe detalii despre modul în care aceste date sunt stocate și utilizate, citiți articolul nostru Ce știe Google despre tine este adevărat că Google te urmăreşte?.

Configurați verificarea în doi pași

O altă măsură de securitate simplă este de a permite verificarea în 2 pași. Acest lucru împiedică accesul oricui la conectare la contul vostru Google, cu excepția cazului în care acesta are și telefonul vostru smartphone.

Extensiile din Chrome

Există o serie de extensii utile care pot fi utilizate cu Chrome pentru a-și consolida securitatea. Iată o mică selecție a preferințelor noastre.

HTTPS Everywhere – creat de Fundația Electronic Frontier (EFF), o organizație care luptă în mod regulat pentru drepturile utilizatorilor de internet, HTTPS Everywhere este o extensie inteligentă care forțează site-urile pe care le vizitați implicit într-o stare criptată, dacă este disponibilă.

Securizare Google Chrome Extensiile din Chrome

Nu face nici o criptare în sine, ci vă permite să utilizați versiunile mai sigure de site-uri care nu ar putea fi oferite fără o convingere ușoară.

Privacy Badger – face o treabă bună de a împiedica spionarea anunțurilor pe măsură ce vizitați diferite site-uri.

Securizare Google Chrome Privacy Badger

Ghostery – Această aplicație clasică a funcționat regulat pe browserele multora.
Odată instalat, Ghostery face o treabă excelentă de a bloca trackerele care ar putea spiona navigarea și vă vor urmări online, la fel ca Privacy Badger.

Ca bonus, veți vedea adesea o îmbunătățire a vitezei în Chrome, deoarece Ghostery elimină dezordinea anunțurilor care vă urmăresc în întreaga rețea.

VPN – În cele din urmă, o rețea VPN este un alt mod de securizare extrem de recomandat pentru voi. Cum ar fi NordVPN și ExpressVPN, vor crea conexiuni sigure și criptate pentru navigarea voastră online.