Ce știe Google despre tine este adevărat că Google te urmăreşte?

Ce știe Google despre tine. Google deține o mulțime de date despre utilizatorii săi, dar nu o va vinde altor companii. Folosește aceste date pentru a personaliza anunțurile pe care le arată, dar s-ar putea să fiți surprinși cât de multe știe Google și cât de ușor este să limitezi ceea ce stochează despre voi.

Ce știe Google despre tine este adevărat că Google te urmăreşte?

Ce știe Google despre tine este adevărat că Google te urmăreşte? Pentru ca Google să vă identifice, trebuie să aveți un cont Google. Fără un cont, Google nu poate avea date despre voi, doar anonime ca un cookie pe un telefon sau computer, (la fel cum este imposibil ca Google să știe cine sunteți de fapt). Prin urmare, toate informațiile de mai jos se bazează pe faptul că sunteți conectat la Contul vostru Google, ceea ce sunt sigur că multi dintre voi are un cont Google. Ați fost conectați vreodată la un telefon sau tabletă Android, ați folosit Gmail sau ați folosit YouTube ca utilizator înregistrat?

E-mailul și parola pe care le utilizați pentru acele lucruri (sau Google Calendar, Docs, Drive etc.) reprezintă Contul vostru Google. În acest caz, va trebui să repetați tot ce urmează pentru fiecare cont.

În primul rând, să verificăm elementele de bază.

Cât de bine mă cunoaște Google?

Google a fost doar un simplu motor de căutare. Dar acum Google colectează o mulțime de date despre căutările pe care le faceți, deoarece se poate afla multe despre voi. Conectați-vă și mergeți la contul Google, și vedeți istoricul căutărilor pe care Google îl are asupra voastra. Este de fapt destul de ciudat să vezi ce Google știe ce ai căutat. De asemenea, puteți vedea aici istoricul căutărilor pe YouTube.

Mai multe informații, pot fi găsite în detaliile contului vostru. Conectați-vă și accesați https://myaccount.google.com/ pentru a vedea datele de bază pe care le-ați dat companiei Google. Accesați tabloul de bord și puteți vedea înregistrări ale unui șir de instrumente Google și activitatea voastră cu acestea. Vom specifica câteva dintre acestea, dar este suficient să spunem că este un tablou de bord important pentru a afla ce știe Google despre voi.

Acestea sunt datele de bază pe care Google le poate deține:

 • Numele, sexul și data nașterii
 • Adresa voastră de e-mail
 • Numerele de telefon
 • Unde locuiți
 • Unde lucrați
 • Site-ul pe care l-ați vizitat
 • Căutările efectuate pe Google
 • Preferințele de anunțuri
 • Interesele voastre
 • Locuri pe care le-ați vizitat în întreaga lume
 • Istoricul căutărilor YouTube și ce ați vizionat recent
 • Ce ați spus Asistentului Google

Cum pot vedea activitatea mea Google?

Conectați-vă la contul vostru și accesați pagina My Activity Puteți să căutați detaliile reale dacă faceți clic pe View în partea stângă sus.

Puteți vedea mai multă activitate făcând clic pe Other Google Activity din panoul din stânga. Acest lucru vă oferă link-uri către numeroase alte servicii Google, cum ar fi Căutările, când ați părăsit feedbackul YouTube sau ați dat clic pe „Not interested” de sugestiile video, informațiile din biblioteca Google Play, Interese, Preferințe de știri, Informații despre apeluri și mesaje și multe altele.

Cum pot elimina activitatea?

Dați clic pe cele trei puncte verticale pentru orice element din activitatea voastră pentru a vedea o opțiune numită Delete. Cu toate acestea, rețineți că numai voi puteți vedea acest jurnal de activitate: nu este vizibil pentru alții.

Ce crede Google că vă interesează?

Principalul motiv pentru care Google urmărește toate aceste date despre voi este că vă poate viza cu mai multă atenție publicitatea, pentru a plăti pentru serviciile gratuite pe care le accesați. În funcție de punct de vedere (sau demografic), aceasta este fie o amenințare, fie o cale rece de a obține lucruri gratuite.

Dar este interesant să aflați exact ceea ce Google crede că știe despre voi și cum îl utilizează pentru a direcționa anunțurile pentru voi. Conectați-vă și accesați Settings. Veți vedea ceea ce Google consideră că este genul și vârsta voastră, precum și interesele.

Dacă nu ați spus adevărul atunci ați introdus informațiile de bază sau nu l-ați introdus niciodată, ați putea găsi amuzant că Google are vârsta sau genul complet greșit.Acest lucru contează pentru că în această pagină aveți opțiunea de a renunța la publicitatea bazată pe categorii de interese.Acestea sunt anunțuri direcționate spre voi deoarece Google crede că veți fi interesați de conținutul lor.

Cum să oprești Google să mai colecteze date despre tine

Puteți renunța la anunțurile direcționate pe categorii de interes prin simpla oprire a personalizării anunțurilor utilizând butonul afișat sus în dreapta(x).De asemenea, puteți renunța la permiterea proprietarilor de site-uri web să vă urmărească prin Google Analytics. Pur și simplu accesați pagina de dezactivare Google Analytics.

Unde crede Google că ai fost?

Una dintre opțiunile disponibile din Tabloul de bord pentru setări Google este abilitatea de a afla unde Google crede că ați fost. Puteți să mergeți direct acolo la Istoricul locațiilor. Acest lucru este de obicei urmărit cu ajutorul GPS-ului din telefon: șansele sunt chiar dacă nu utilizați un telefon Android, dar folosiți un iPhone.

Cum să oprești Google să culeagă informații despre locație

Faceți clic pe Manage Location History din partea de jos a paginii și schimbați Location History.

Ce dispozitive, aplicații și servicii au acces la datele voastre Google?

În multe privințe, acesta este cel mai important test din toate. Unul dintre avantajele Android este că vă permite să aflați ce permisiuni sunt necesare pentru fiecare aplicație pe care o instalați pe Android. Această pagină enumeră dispozitivele și serviciile și ce acces are. Faceți clic pe un dispozitiv listat și puteți vedea mai multe detalii și posibilitatea de revocare, pe partea dreaptă.

Ce știe Google despre tine

Cum pot schimba informațiile Google care sunt vizibile pentru ceilalți?

Cu instrumentul About Me tool. Acest lucru afișează ceea ce este vizibil public și puteți să faceți clic pe pictograma stiloului pentru a modifica orice pentru a elimina sau a schimba.

Merită să folosiți și instrumentul de verificare Privacy Checkup. Accesați tabloul de bord și faceți clic pe linkul Get Started, treceți prin listă și alegeți opțiunile care vă interesează.

Ce știe Google despre tine privacy