Criptează fişierele înainte de sincronizare în Dropbox

Criptează fişierele înainte de sincronizare în Dropbox. Asigurarea că datele și informațiile de o anumită importanță sunt sigure și departe de orice ochi curios este de o importanță fundamentală pentru mulți utilizatori și mai ales pentru cei care au ales să se bazeze pe Dropbox pentru arhivarea fișierelor.

Criptează fişierele înainte de sincronizare în Dropbox

Pentru a vă asigura că totul stocat în Dropbox este sigur și că este inaccesibil pentru terți, este posibil să utilizați un software special ca Secryptor, acesta criptează fişierele înainte de sincronizarea în Dropbox foarte ușor și sigur.

Program care criptează fişierele

Secryptor este un soft, complet gratuit și este compatibil cu Windows și Mac, programul vă permite să criptați fișierele înainte de a fi sincronizate în Dropbox. Programul funcționează atât cu, cât și fără conexiune la internet.

Dintre fișierele selectate, o copie criptată este creată utilizând standardul AES de 256 de biți. Fișierele criptate sunt caracterizate de extensia personalizată SKT care garantează deschiderea și afișarea numai și exclusiv prin Secryptor.

Datorită integrării cu Dropbox, software-ul vă permite să criptați fișierele care vor fi încărcate în bine cunoscutul serviciu de stocare în cloud. Doar faceți click pe butonul File Encrypt atașat la interfața de utilizator Secryptor, selectați fișierul de pe calculatorul în care doriți să acționați, indicați dosarul de destinație, introduceți parola dorită și așteptați să aibă loc criptarea. Bineînțeles, timpul necesar pentru efectuarea operației de criptare depinde de dimensiunea fișierului.

Pentru a decripta un fișier, este suficient să dați click pe butonul Decrypt File, să selectați fișierul SKT din folderul calculatorului și să tastați parola asociată.

Pentru download acest program care criptează fişierele înainte de sincronizare în Dropbox, accesați site-ul softpedia și faceți click pe butonul Download Now din partea stângă pe pagina de download. Veți vedea o fereastră di tip pop-up, va trebui să dați click pe Softpedia Secure Download (US) sau pe External mirror 1 pentru a descărca fișierul secryptor-win-1-0.exe pe PC sau laptop. Alternativ, programul îl puteți descărca de pe site-ul (secryptor.findmysoft.com)

Alte programe de criptat fișiere

Dacă programul Secryptor nu este pe placul vostru, puteți încerca și alte programe pentru criptarea și decriptarea fișierelor. Mai jos veți găsi o listă cu câteva programe care vă ajută să faceți acest lucru.

Encrypto (Windows/Mac)

criptare fisiere Encrypto (Windows Mac)

Un alt program pentru criptarea fișierelor pe care ar trebui să îl încercați este Encrypto. Acesta este un soft gratuit și este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac, care permite, de fapt, să cripteze orice fișier, fie că este un document text, o fotografie, un videoclip sau un întreg folder, cu criptare AES-256. Este foarte ușor de utilizat și are, de asemenea, o interfață plăcută.

Pentru download, accesați site-ul oficial al programului, apoi faceți click pe butonul Download for Windows (dacă utilizați Windows) sau pe Download on the Mac App Store (dacă utilizați un Mac).

Drag’n Crypt ULTRA (Windows)

cripteaza fisiere Drag’n Crypt ULTRA

Căutați o alternativă la programul de mai sus și utilizați Windows? Atunci, fără îndoială, veți fi foarte fericiți să cunoașteți programul Drag Drag’’Crypt ULTRA. Este un program gratuit, care vă permite să criptați fișierele și să le faceți inaccesibile pentru cei care nu cunosc parola. Pe lângă faptul că este extrem de sigur, face din simplitatea utilizării una dintre principalele sale calități.

Pentru download, accesați site-ul Softpedia și dați click pe butonul Download din stânga sus. Apoi click pe butonul Softpedia Mirror (EU) din fereastra care apare și așteptați ca descărcarea programului să fie finalizată.

Nu știți cum să dați internet de la laptop la telefon? Trebuie să știți, că avem un articol cu cele mai bune programe pentru internet de pe laptop pe telefon (hotspot).