Internet de pe laptop sau PC pe telefon (hotspot)

Internet de pe laptop sau PC pe telefon (hotspot). Vom vorbi despre cum puteți avea internet de la laptop sau PC pe telefon cu anumite programe speciale care transformă laptopul în router wireless (hotspot).

Internet de pe laptop pe telefon (hotspot)

Trebuie să extindeți conexiunea wireless pentru a stabili o conexiune de urgență în grădină sau într-o cameră în care cablul routerului nu ajunge? Deci, în loc să instalați un repetor, luați laptopul cu Windows și folosiți-l ca hotspot. Instalați doar programul gratuit Virtual Router Plus.

Internet de pe laptop sau PC pe telefon

Probabil că ați ghicit deja, Virtual Router Plus este o versiune revizuită și corectată a programului Virtual Router, un program de transformare a laptopurilor cu Windows 7 și 8 în hotspot Wi-Fi. Funcționarea sa este foarte similară cu software-ul original și, prin urmare, este foarte simplu de utilizat.

Tot ce trebuie să faceți este să porniți programul, să alegeți un SSID și o parolă pe care să o utilizați pentru a proteja rețeaua wireless care va fi creată, apoi faceți click pe butonul Start Virtual Router Plus. Puteți partaja toate tipurile de conexiuni, Wi-Fi, Ethernet, rețelele celulare și multe altele.

Desigur, nu este o soluție care trebuie utilizată permanent, dar, așa cum am menționat mai sus, în cazuri de urgență, este foarte bine să extindeți conexiunea voastră de internet. Programul funcționează nu numai pe Windows 8, ci și pe Windows 7. Pentru download acest program pentru internet de pe laptop sau PC pe telefon, accesați site-ul softpedia și faceți click pe butonul Download Now din partea stângă pe pagină.

După ce faceți click pe butonul Download Now veți vedea o fereastră de tip pop-up, va trebui să dați click pe Softpedia Secure Download (US) pentru a salva fișierul VirtualRouterPlusSetup.exe pe laptop sau PC.

Program care transformă laptopul în router wireless

Alte programe pentru internet de pe laptop sau PC pe telefon

Căutați alternative la programul menționat mai sus? Trebuie să știți că puteți utiliza și alte programe pentru a transforma un laptop în router wireless, și nu doar cu Windows 7 și 8, puteți face acest lucru și cu un laptop care rulează Windows 10. Mai jos veți găsi o listă cu câteva programe pe care le puteți utiliza pentru scopul în cauză.

mHotspot

transforma laptopul in router hotspot mHotspot

Un alt program pe care ar trebui să îl încercați pentru a transforma laptopul în router wireless este mHotspot. Acesta este un program gratuit care poate fi utilizat pe Windows fără probleme, și vă ajută să extindeți conexiunea de internet cu alte dispozitive.

Puteți partaja o singură conexiune la internet (LAN, Ethernet, 3G/4G, Wifi) pe mai multe dispozitive, cum ar fi laptopuri, telefoane Android, iOS etc.

Caracteristici mHotspot

  • Conectați până la zece dispozitive la hotspot
  • Puteți seta propriul nume de hotspot fără nicio restricție
  • Vedeți detaliile dispozitivelor conectate (nume, adresă IP, adresă Mac)
  • Vedeți utilizarea rețelei (viteză de încărcare și descărcare, rate de transfer)
  • Protejarea rețelei wireless cu parolă PSPA sau WPA2
  • Setați numărul maxim de dispozitive care pot fi conectate
  • Funcționează cu Windows 7, 8, 10

Programul este simplu de folosit și puteți conecta cu el până la 10 dispozitive dar, cel mai important lucru este că nu trebuie hardware suplimentar pentru funcționare. Pe scurt, descărcați, instalați, testați și reveniți cu comentarii.

MyPublicWiFi

transformare laptop in wireles MyPublicWiFi

MyPublicWiFi este un soft ușor de utilizat, care transformă laptopul/PC-ul într-un punct de acces wireless. Prin instalarea și configurarea acestui program, oricine din apropiere poate naviga pe internet cu ajutorul vostru. Aceasta este, de asemenea, o soluție ideală pentru configurarea unui punct de acces temporar într-o cameră, sală de ședințe, acasă etc.

Firewall-ul programului MyPublicWiFi poate fi folosit pentru a restricționa accesul la anumite site-uri. De asemenea, puteți preveni utilizarea anumitor servicii internet (de exemplu, programe de partajare a fișierelor). De asemenea, MyPublicWiFi vă permite să înregistrați și să urmăriți toate adresele URL vizitate prin rețeaua virtuală.

OSToto Hotspot

OSToto Hotspot pentru hotspot laptop sau pc

OSToto Hotspot este un instrument gratuit și profesional pentru a crea un hotspot WiFi pentru computer. Acest program vă permite să creați un hotspot personal (sau public) fără router wireless.

Puteți partaja în mod liber conexiunea la internet cu toate dispozitivele compatibile cu WiFi, cum ar fi telefoane, tablete, laptopuri etc. Pentru download click aici.

Desigur, puteți încerca și alte programe cum ar fi: HostedNetworkStarter, Connectify sau Maryfi. Mai multe informații despre aceste programe găsiți pe site-ul nostru. Creează rețea Wi-Fi hotspot pentru Windows sau telefon.