Schimbare ora la iPhone (automat sau manual)

Schimbare ora la iPhone. V-ați mutat în altă țară și, deblocând iPhone-ul, ați observat că ora curentă este setată la fusul orar vechi? Ei bine, trebuie să știți că puteți schimba ora foarte ușor și simplu.

Schimbare ora la iPhone (automat sau manual)

În acest articol despre schimbare ora la iPhone (automat sau manual), o să vă explic cum să schimbați ora la iPhone atât în ​​mod automat, adică lăsând iPhone-ul să aleagă fusul orar pe care să îl aplice în funcție de zona geografică, cât și manual, adică să schimbați manual ziua, luna, anul și ora.

Schimbare ora la iPhone automat

Schimbare ora la iPhone automat

În mod implicit, ora iPhone-ului se schimbă automat în funcție de locația și fusul orar al vostru, dar dacă dintr-un anumit motiv (de exemplu, din cauza dezactivării funcției de localizare), acest lucru nu se întâmplă, puteți să setați iPhone-ul la setările implicite foarte rapid și simplu.

Deci, mai întâi deschideți aplicația „Configurări” atingând pictograma roată de pe ecranul de pornire sau din Biblioteca de aplicații, atingeți elementele Setări> General> Data și ora și asigurați-vă că comutatorul de lângă Reglare automată este în poziția Pornit (dacă nu este îl puteți activa manual).

Apoi, reveniți la meniul Configurări, atingeți pe Intimitate> Servicii de localizare și asigurați-vă că comutatorul din partea de sus a ecranului este în poziția Pornit, altfel îl puteți activa manual. Apoi, atingeți opțiunea „Servicii de sistem” (în partea de jos pe ecran) și glisați comutatorul de lângă „Configurare fus orar” în poziția Pornit.

După ce ați făcut acest lucru, așteptați puțin și verificați dacă ora iPhone-ului este schimbată cu cea din zona în care vă aflați.

Schimbare ora la iPhone manual

Cum schimbi ora la iPhone manual

De asemenea, dacă aveți nevoie, iOS vă permite să evitați setările automate și să setați manual fusul orar pe iPhone, inclusiv data și ora, dar numai dacă funcția „Timp de utilizare” este dezactivată pe iPhone.

Dacă nu ați auzit niciodată de această funcție, aceasta este utilizată pentru a monitoriza iPhone-ul, dar și pentru a aplica restricții de timp pentru aplicațiile instalate pe dispozitiv, pentru a limita utilizarea acestora prin setarea unui cod de deblocare (în acest fel nimeni nu poate schimba ora înainte sau înapoi).

Este de la sine de înțeles că, dacă cineva schimbă ora manual poate trece peste protecția oferită de funcția „Timp de utilizare” și, în consecință, ar putea autoriza rularea aplicațiilor chiar și în afara timpului permis, pe dispozitivele protejate. Din acest motiv, dacă doriți să schimbați manual ora la iPhone, trebuie să dezactivați funcția „Timp de utilizare” (desigur, doar dacă este activată).

Pentru dezactivarea funcției, deschideți Configurările iPhone, atingând pictograma roată situată pe ecranul de pornire sau în Biblioteca de aplicații, atingeți pe opțiunea „Timp de utilizare”, tastați codul setat pentru restricții pe iPhone și atingeți opțiunea Modificați cod pentru Timp de utilizare, situată în partea de jos a ecranului care se deschide.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe Dezactivați codul „Timp de utilizare” și introduceți codul utilizat pentru a dezactiva funcția de securitate.

Dacă ați uitat codul funcției „Timp de utilizare”, dar ați ales să îl asociați cu ID-ul Apple atunci când l-ați setat, îl puteți debloca folosind ID-ul Apple. Pentru acest lucru atingeți pe opțiunea Recuperare cod aflată în partea de jos, introduceți ID-ul vostru Apple și parola acestuia în câmpurile de pe ecran și atingeți butonul OK pentru a continua cu deblocarea.

În orice caz, după dezactivarea funcției, puteți să setați manual data și ora de utilizat pe iPhone. Pentru a face acest lucru, accesați meniul Configurări> General> Data și ora, atingeți pe opțiunea „Fus orar” și utilizați bara de căutare din partea de sus pentru a indica orașul, zona geografică sau țara în care vă aflați. Apoi, atingeți pe rezultatul dorit, pentru a seta ora în funcție de alegerea voastră.

Setare data manual pe iPhone

Dacă nu intenționați să modificați fusul orar, ci doar data și ora de utilizat, atingeți pe dată și apoi pe lună. Procedați la fel pentru a seta ziua și ora, atingeți pe opțiunile de pe ecran. După ce ați setat ora etc, modificările sunt aplicate instantaneu.

Rețineți că în urma acestei operațiuni, este posibil să nu puteți naviga pe Internet (din cauza conflictului de date pentru certificatele de securitate) și că unele aplicații, în special cele de monitorizare a timpului, pot oferi rezultate incorecte. Alte aplicații pot chiar să nu mai funcționeze. Acest lucru se întâmplă, în special, atunci când alegeți să utilizați data mult înainte în viitor sau în trecut.

Pentru a anula modificările și să reveniți la setarea automată a orei, reveniți la meniul Configurări> General> Data și ora și glisați comutatorul de lângă „Reglare Automată” în poziția Pornit. Dacă nu știți cum să dezinstalați aplicațiile din iPhone, v-am explicat într-un alt articol cât de simplu puteți face acest lucru, direct de pe ecranul iPhone-ului sau din setările iOS.