Schimba culoarea la foldere (directoare) în Windows 10

Schimba culoarea la foldere (directoare) în Windows 10. Te-ai plictisit de culoarea folderelor în Windows? Nu știi cum să setezi o altă culoare la un folder? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit. Citește în continuare acest articol și vei învăța cum poți schimba culoarea folderelor în Windows 10.

Schimba culoarea la foldere (directoare) în Windows 10

Windows 10, cea mai recentă versiune de Windows de la Microsoft, aceasta oferă o mulțime de personalizări în meniului de pornire, cum ar fi, imaginile de fundal, temele etc. În timp ce există o opțiune de personalizare de bază, nu există opțiunea de a schimba rapid culorile la foldere. S-ar putea să doriți să aveți culori diferite pentru folderele utilizate frecvent în Windows 10.

Schimba culoarea la foldere în Windows 10

Folder Painter este un program gratuit și este portabil, acesta vă permite să personalizați aspectul folderelor în Windows. Pe scurt, aveți posibilitatea să schimbați culorile la foldere în Windows 10 cu doar câteva click-uri.

După ce ați descărcat programul, îl puteți rula și vă va cere să adăugați o intrare în meniul contextual. Puteți adăuga o intrare proprie în meniul contextual pentru a schimba culoarea folderului. După ce ați adăugat opțiunea în meniul contextual, trebuie doar să faceți click dreapta pe orice folder și apoi să selectați culoarea pentru folder.

Schimba culoarea la foldere (directoare) în Windows 10 Folder Painter

Puteți vedea în imaginea de mai sus, există o varietate de culori de a alege. De asemenea, aveți posibilitatea să reveniți la culoarea implicită a unui folder, în cazul în care nu doriți folderul colorat. În mod implicit, programul utilizează fișierul desktop.ini pentru a personaliza pictograma folderelor, acesta este fișierul în care Windows salvează setările specifice pentru foldere.

În cazul în care doriți să adăugați o culoare personalizată în listă, puteți face acest lucru adăugând-o în fișiere, apoi editați fișierul de configurare.

În timp ce Windows nu vă permite să schimbați culoarea la foldere, acest program gratuit este destul de util și face treaba fără probleme, fără a afecta performanța PC-ului. Programul îl puteți descărca gratuit de la acest link.

Dacă nu știți cum să setați un video ca ton de apel pe telefon, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Video ca ton de apel sonerie pentru telefon Android.