Root la telefon Android sau tabletă chiar și fără PC

Root la telefon Android sau tabletă chiar și fără PC. Vom vorbi despre cum puteți face root (rotare) la un telefon Samsung, Huawei, Allview, Lenovo, cu sau fără PC.

Root la telefon Android sau tabletă chiar și fără PC

Dacă faceți root la telefon acesta vă permite să obțineți acces complet la software-ul său, deschizând o gamă largă de opțiuni pentru cei care doresc control complet. Cu toate acestea, nu este ceva care ar trebui făcut, deoarece acest lucru va anula garanția și ar putea defecta telefonul. Este bine să vă gândiți înainte de a face acest lucru.

Root telefon ce înseamnă

Root telefon ce înseamnă

Root-ul la telefon vă permite să intrați în colțurile și crenelurile sistemului de operare a dispozitivului, oferindu-vă acces la opțiuni și sisteme pe care altfel nu le-ați avea din interfața de utilizator implicită.

Acest lucru vă permite să obțineți orice restricții de producător care ar fi putut fi introduse. De exemplu, companiile de telefoane nu vor să obțină dintr-o dată performanțe mai mari din dispozitivele lor.

Dacă aveți de gând să faceți root la telefon, trebuie să vă asigurați că faceți o copie de rezervă cu tot ceea ce este pe dispozitiv (caz în care ceva rău se va întâmpla).

Avantaje Root la telefon

Avantaje Root la telefon

Cu root pe telefon puteți să eliminați software-ul instalat de producător (bloatware-ul), să activați setările la care nu ați putut avea acces înainte și să instalați aplicații care permite telefonului să ruleze mai repede.

De asemenea, puteți personaliza aproape orice aspect din interfața de utilizator, permițându-vă să creați un aspect personalizat și să aveți un control complet pe dispozitiv.

Există foarte multe aplicații pentru telefoanele cu root, de la blocarea anunțurilor pe internet, la backup-uri automate dar și pentru procesorul telefonului etc.

Dezavantaje Root la telefon

Dezavantaje Root la telefon

Dacă faceți root la telefon acest lucru vă va anula aproape sigur garanția, însă dacă păstrați o copie de rezervă a software-ului, veți putea reinstala configurația implicită, dacă va trebui să duceți dispozitivul la reparație.

La fel ca modificarea unui registru pe un computer cu Windows, root-ul pe telefon va modifica nucleul software-ului (Linux), acest lucru poate provoca daune mari dacă este făcut incorect și poate chiar să strice telefonul. Cu toate acestea, dacă vă informați înainte și urmați un tutorial de încredere, nu ar trebui să aveți probleme.

Oprirea anumitor procese de funcționare poate oferi mai multă libertate dispozitivului, dar poate avea și unele efecte negative, software-ul de securitate care a fost instalat poate fi de asemenea dezactivat, ceea ce ar putea lăsa telefonul vulnerabil. Acest lucru ar putea compromite conturile de social media sau datele cardului bancar.

Root la telefon Android sau tabletă

Root la telefon Android sau tabletă

Având în vedere că sunt foarte multe aplicații și programe de făcut root la telefon, acest lucru se face foarte ușor. Desigur unele aplicații sunt mai grele de utilizat iar altele mai ușoare.

Există foarte multe aplicații pe care le puteți utiliza pentru a face root la telefon, dar va trebui să faceți și propriile voastre cercetări înainte de a face acest lucru. Noi nu vă încurajăm să faceți root la telefon, spunem doar că este posibil și poate avea rezultate benefice.

O aplicație pentru scopul în cauza ar fi, Dr.fone – Root aceasta suportă o gamă largă de dispozitive și, de asemenea, vă permite să faceți Unroot în viitor, dacă simțiți nevoia. Există și alte aplicații care vă permit să finalizați procesul, cum ar fi Kingo și iRoot, dar acestea funcționează doar pe versiuni vechi de Android.

Dacă nu știți cum să blocați apelurile pe Android, avem un articol în care explicăm pas cu pas cum să faceți acest lucru. Blocare apeluri Android apelurile necunoscute sau spam.