Rezolvare eroare 404 Android,Facebook, Youtube și WordPress

Recent, ați încercat să accesați un site pe care l-ați salvat ca pe un favorit să îl vizitați calmi și să citiți conținutul publicat pe acesta. Problema este că, deși ați încercat să îl accesați site-ul, răspunsul browserului a fost întotdeauna același: eroare 404. Acest tip de eroare, în special, este pentru a notifica utilizatorul că pagina pe care o caută nu există, pentru o serie de motive: câteva motive ar fi, site-ul poate fi dezactivat, mutat în altă parte sau resursa căutată a fost eliminată.

Cu toate acestea, acel site este foarte util pentru voi, deci acum căutați un tutorial care să vă explice în detaliu cum să rezolvați mesajul eroare 404. Ei bine, sunt foarte fericit să vă spun că ați găsit în sfârșit soluția pe care o căutați: de fapt, intenționez să vă învăț cum să accesați cache-ul unui site web, ceea ce face posibilă vizualizarea vechilor pagini. Mai mult, vă voi explica cum să rezolvați eroarea 404, dacă site-ul respectiv a fost făcut de voi.Rezolvare eroare 404 Android,Facebook, Youtube și WordPress.

Ce înseamnă eroare 404

Rezolvare eroare 404 pentru Android,Facebook, Youtube și WordPress

Așa cum am menționat la început, eroarea 404 (sau 404 Not Found) este generată în browser, crawlerele motorului de căutare (adică roboții automați care analizează link-urile din diferitele pagini Web) și din software-ul analitic atunci când o pagină Web, o imagine, un fișier multimedia sau orice alt conținut pe care încercați să-l accesați prin navigarea pe Internet, nu mai există. Prin urmare, acest tip de eroare poate fi afișat când încercați să accesați un site Internet eliminat sau mutat, atunci când încercați să accesați un link, atunci când încercați să descărcați o imagine care nu mai este prezentă și așa mai departe.

Din punct de vedere tehnic, eroarea 404 face parte din codurile de stare HTTP (acesta din urmă este protocolul care domină navigarea pe Internet): în special, aparține erorilor generate datorită clientului , care acestea sunt arătate atunci când cererea făcută de aceasta din urmă nu poate fi găsită, deoarece nu este corectă din punct de vedere sintactic sau, deoarece se referă la o resursă indisponibilă.

Mai precis, eroarea 404 se referă la un conținut care nu este disponibil, cu toate acestea, există un alt cod de eroare HTTP a unei resurse care nu a fost găsită, 410 (sau 410 Gone), care este generată atunci când un conținut nu este disponibil și nu va mai fi niciodată din nou. În practică, eroarea 410 este extrem de rară decât eroarea 404.

Rezolvare eroare 404 cum să treceți de acest tip de eroare

Rezolvare eroare 404

Acum că știți perfect ce este eroarea 404, este timpul să mergeți la practică și să vă dați seama cum să treceți peste,în acest caz, este să accesați o versiune veche a paginii Web, cunoscut sub numele de cache: aproape toate paginile Web indexate de motoarele de căutare au cel puțin o copie cache, generate complet automat la intervale de timp mai mult sau mai puțin obișnuite.

Mai jos vă voi învăța cum să accesați copia memorată în memoria cache a unui site web utilizând cache-ul Google sau portalul Wayback Machine .

Google cache

Rezolvare eroare 404 Google cache

Primul instrument cu care vreau să vă învăț să rezolvați eroarea 404 este cache-ul Google: dacă site-ul sau resursa în cauză sunt încă indexate pe motorul de căutare, există șanse mari să aibă o copie veche, care poate fi vizualizată practic ori de câte ori doriți.

Cu toate acestea, accesarea copiei în cache a unui site este extrem de simplu: în primul rând, deschideți pagina principală Google, introduceți în caseta de căutare numele site-ului pe care doriți să îl vizualizați sau adresa web a paginii , și apăsați tasta Enter.

Odată ce ați facut acest lucru, aruncați o privire asupra rezultatelor căutării și identificați site-ul în cauză, ar trebui să observați prezența unei săgeți mici îndreptate către adresa URL a paginii. Tot ce trebuie să faceți, este să faceți clic pe săgeata în jos și să selectați opțiunea În cache cu puțin noroc, următoarea pagină vă va arăta conținutul pe care îl căutați. Ușor, nu?

Wayback Machine

Rezolvare eroare 404 android

Dacă nu ați avut noroc cu soluția anterioară, puteți să încercați Wayback Machine: acest portal naște cu intenția specifică de a colecta și arhiva versiunile vechi ale site-urilor Internet.

În special, Wayback Machine vă permite să consultați chiar mai multe versiuni ale aceluiași site web, alegându-le pe baza datei de salvare: un ajutor pentru a rezolva eroarea 404 când Google nu reușește!

Mergeți la pagina principală Machine Wayback, inserați adresa paginii Web care generează eroarea 404 în caseta de text și apăsați butonul Enter.

Câteva secunde mai târziu, vi se va arăta un fel de arhivă de timp prin care puteți accesa una: pentru a face acest lucru, dați clic pe anul care doriți ,selectândul din bara de sus, apoi alegeți luna și ziua utilizând calendarul… și ați terminat! După câteva momente, vi se va afișa vechea versiune a site-ului pe care încercați să îl accesați, exact așa cum a fost în ziua aleasă.

Contactați webmasterul

Rezolvare eroare 404 android youtube

Nu ați avut noroc cu niciuna dintre soluțiile menționate mai sus? Puteți încerca să contactați webmasterul site-ului în cauză și să întrebați dacă poate restabili pagina pe care o căutați sau cel puțin să vă dea o explicație cu privire la cum să accesați pagina (asta dacă ar fi fost mutată).

Rezolvare eroare 404 pe site-ul vostru

Dacă ați venit cu cititul atât de departe, ați înțeles perfect cum să accesați toate paginile care au dispărut și generează erori 404, cu toate acestea, nu a fost nimic de folos pentru voi din ceea ce am explicat până acum dintr-un motiv foarte simplu: voi sunteți cei care administrează site-ul care generează eroare 404, deci căutați o metodă de rezolvare a acestei erori.

Soluția, după cum probabil știți, este teoretic simplă: tot ce trebuie să faceți este să eliminați linkurile care nu mai există pe paginile site-ului vostru. Știu că găsirea acestor linkuri nu este ușoară (mai ales în cazul în care site-ul este bogat în conținut), cu toate acestea, aș dori să vă subliniez o soluție adecvată cazului și care ar putea simplifica munca voastră..

XLS (Xenu’s Link Sleuth)

Rezolvare eroare 404 facebook

Xenu’s Link Sleuth sau, pur și simplu, Xenu: este un program gratuit pentru Windows (dar poate fi folosit și pe macOS) capabil să analizeze conținutul unui site web și să raporteze, prezența linkurilor întrerupte. Rețineți că, utilizând Xenu, analiza legăturilor se realizează utilizând conexiunea voastră de Internet și operația de analiză poate dura mult timp.

Mai întâi de toate, mergeți la pagina de download Xenu, faceți clic pe link-ul download și așteptați ca fișierul (de ex. XENU.zip) să fie descărcat pe computer.

Completată această operațiune, extrageți arhiva într-un dosar după preferințele voastre, apoi dublu clic pe fișierul Setup.exe și apăsați butoanele Next, I Agree, Next de două ori, Install, Next și Finish pentru a finaliza instalarea și a porni imediat programul.

În acest moment, apăsați butonul Close pentru a închide sugestia inițială, selectați elementul Check URL … din meniul File al programului, situat în partea stângă sus, tastați adresa care urmează să fie analizată în caseta de text plasată în partea de sus, apăsând butonul More options …, puneți semnul de selectare lângă toate elementele propuse și apăsați de două ori butonul OK pentru a începe imediat scanarea.

După finalizarea scanării, fereastra principală Xenu va afișa atât erorile 404 găsite, cât și paginile care conțin legături rupte asociate acestora.

Rezolvare eroare 404 pentru WordPress și Joomla

Rezolvare eroare 404 wordpress

Dacă ați creat site-ul folosind un CMS, atunci este o rezolvare la eroare 404 și este simplă: în majoritatea cazurilor, de fapt, există pluginuri speciale pentru analiza site-ului, capabile să verifice erorile 404.

Printre cele mai populare plugin-uri de acest tip se numără SEO Yoast și Broken Link Checker pentru WordPress și Link Checker pentru Joomla.