Resetare telefon Android din butoane sau Meniu

Resetare telefon Android din butoane sau Meniu. Este posibilă o resetare din fabrică dacă telefonul vostru merge greu sau doriți să-l vindeți. Vom vorbi despre cum puteți să resetați din fabrica un telefon Android.

Resetare telefon Android din butoane sau Meniu

Dacă vă vindeți sau distribuiți vechiul telefon sau tabletă Android, sau suspectați că unele aplicatii ar putea conține malware sau pur și simplu doriți să îmbunătățiți performanța sa la starea inițială, atunci resetarea din fabrică este cea mai bună opțiune.

Cu toate acestea, dacă faceți o resetare din fabrică veți pierde tot, poze,muzică,videoclipuri etc, deci ar trebui să vă asigurați că ați creat mai întâi copia de siguranță a dispozitivului.

Resetare telefon Android: Hard reset

O resetare di fabrică (Hard reset) va șterge toate fișierele, returnând dispozitivul la setările din fabrică. Acest lucru se face ca o ultimă soluție pentru un dispozitiv defectuos, sau conține virus malware etc.

  1. Asigurați-vă că telefonul sau tableta are bateria cel puțin 30%
  2. Deschideți Settings
  3. Derulați în jos și selectați Backup & reset
  4. Atingeți Factory data reset
  5. Selectați Reset phone
  6. Selectați Erase everything
  7. Dacă aveți o parolă, vi se va solicita să o introduceți

Resetare telefon Android din butoane : Soft reset

O resetare soft este foarte diferită de o resetare hard, în sensul că închide pur și simplu aplicațiile deschise și repornește dispozitivul. Este util dacă telefonul sau tableta voastră refuză să repornească prin metoda normală utilizând butonul de alimentare. Când dispozitivul repornește fișierele voastre ar trebui să rămână intacte.

Soft reset se realizează de obicei prin apăsarea și menținerea apăsată a butonului de alimentare și a butonului de mărire a volumului pentru câteva secunde (amintiți-vă că butonul Power și volumul în jos face o captură de ecran) .

Va trebui să țineți combinația timp de câteva secunde pentru a putea să apară resetarea de soft. Dacă ați făcut acest lucru și nu a funcționat, este posibil să existe o modalitate alternativă pentru dispozitivul vostru. Căutați pe Google Numele modelului și termenul „Soft reset” pentru instrucțiuni.

Dacă încercați să faceți o captură de ecran (screenshot) pe android și nu știți cum , avem un articol despre asta aici. Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android.