Redare fișiere AVI pe PC sau laptop cu Windows 10

Redare fișiere AVI pe PC sau laptop cu Windows 10. Windows Media Player ar trebui să redea fișiere AVI în mod implicit. Dar de multe ori nu este așa, vă vom arăta cum să redați fișiere AVI cu Windows Media Player.

Redare fișiere AVI pe PC sau laptop cu Windows 10

Merită să subliniem faptul că puteți instala VLC media player care este gratuit și va reda practic orice tip de fișier video pe un PC.  Nu necesită pachete separate de codecuri care să fie instalate. Vine cu tot ce aveți nevoie pentru a reda fișiere AVI, MKV, MP4, WMV, MPEG-2 dar și alte formate, de asemenea puteți vedea chiar și în streaming de pe internet cu acest player.

Cu toate acestea, Windows Media Player este încă prezent în Windows 10 și îl puteți căuta în meniul Start. Pentru a reda un fișier AVI, trageți fișierul în fereastra Windows Media Player, și ar trebui să înceapă redarea.

Ca și în cazul versiunilor mai vechi de Windows, vă recomandăm să instalați VLC deoarece acest video player gratuit va reda aproape orice tip de fișier video și este întotdeauna util să îl aveți instalat, în cazul în care întâlniți alte tipuri de fișiere pe care Windows Media Player nu le va reda.

Redare fișiere AVI pe PC sau laptop cu Windows 10 eroare redare fisiere

Redare fișiere AVI cu windows media player

Există două motive destul de frecvente pentru care fișierele AVI nu mai pot fi folosite în Windows Media Player. În primul rând, fișierele AVI nu mai sunt asociate cu WMP.

Pentru a rezolva această problemă, deschideți WMP și apăsați Alt pentru a afișa meniul. Din meniul Tools alegeți Options .

În fereastra care se deschide, faceți clic pe File Types (rețineți că acest lucru nu există în WMP 12, numai în versiunile anterioare). Verificați dacă fișierul video (avi) este bifat, dacă nu este bifați-l și faceți clic pe OK.

Redare fișiere AVI pe PC sau laptop cu Windows 10 setare video avi

Un alt lucru de încercat este actualizarea la cea mai recentă versiune. În Windows Media Player, apăsați Alt pentru a afișa meniul, dacă nu îl puteți vedea alegeți Help, și verificați dacă sunt noi actualizări, apoi urmați instrucțiunile de pe ecran.

Redare fișiere AVI pe PC sau laptop cu Windows 10 actualizare windows media player

Dacă acest lucru nu rezolvă încă problema, puteți încerca să instalați pachetul de codecuri K-Lite Codec.

Iar dacă nu știți cum să vizualizați filme de pe DVD-uri, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum vezi filmele pe DVD în Windows 10.