Răcire PS4 Pro sau PS4 Slim: sfaturi pentru PlayStation

Răcire PS4 Pro sau PS4 Slim: sfaturi pentru PlayStation. Odată cu căldura sezonului estival, consola PS4 poate suferi o supraîncălzire periculoasă care poate compromite funcționarea sa regulată. Dacă ați observat probleme de supraîncălzire, deoarece, dintr-o dată, în timpul unui joc, jocul a început să încetinească, citiți în continuare acest articol și veți afla cum puteți rezolva problema supraîncălzirii cu PlayStation 4.

Răcire PS4 Pro sau PS4 Slim: sfaturi pentru PlayStation

De fapt, indiferent de sezonul estival, supraîncălzirea dispozitivelor electronice trebuie să fie întotdeauna luată în serios și, mai ales, evitată pentru a nu compromite funcționarea lor regulată. Dacă vă întrebați care sunt remediile posibile pentru supraîncălzirea PS4, atunci nu vă faceți griji, răspunsul pe care îl căutați poate fi găsit în acest articol.

Indiferent dacă aveți un PS4 de primă generație (așa numitul PS4 Fat), un PS4 Slim sau un PS4 Pro, în acest articol veți găsi sfaturi pentru o răcire mai bună.

Informații preliminare

Înainte de a explica cum puteți avea o răcire mai bună la PS4, trebuie să știți câteva lucruri: unul dintre acestea este legat de cazuri în care creșterea temperaturii provoacă un bloc sau o încetinire a jocurilor.

Dacă vă confruntați cu această problemă, chiar și o singură dată, nu ar trebui să subestimați lucrul în niciun fel, de fapt ar trebui să vă gândiți să acționați în timp și să efectuați unele acțiuni și să puneți în aplicare o serie de măsuri de precauție.

Unul dintre acestea este cu siguranță întreținerea constantă a consolei, în special în ceea ce privește curățarea. Un al doilea aspect important este cu siguranță legat de locul unde se află consola PlayStation 4. Gândiți-vă și la timp: dacă consola funcționează mult (adică mai mult de două/patru ore pe zi) acest lucru ajută la blocaje cauzate de supraîncălzire, mai ales ca sunt folosite componentele interne. Din acest motiv, fiți atenți la închiderea corectă.

De asemenea, trebuie să știți că sistemul de ventilație și răcire la PS4 este deja foarte eficient în sine, deoarece, după cum vă puteți imagina, a fost proiectat și testat cu atenție în condiții extreme de către gigantul japonez. Sugestiile pe care le găsiți în acest articol vizează în principal întreținerea corectă a acestuia.

Acestea fiind spuse, pot continua să vorbesc despre cele mai practice și eficiente metode de răcire care să vă asigure că PS4 funcționează la temperaturi mai constante și sigure, reducând astfel riscul de blocări și defecțiuni.

Răcire PS4

Răcire PS4 Pro

Dacă aveți primul model de PS4 (PS4 FAT), în acest capitol voi descrie care sunt trucurile de urmat pentru a răci acest model de consolă.

Prima sfat este despre curățare. Da, poate nu vă așteptați, dar s-ar putea să fiți foarte surprins de cantitatea de praf și murdărie pe care consola le poate colecta în timpul sesiunilor de joc. Formarea acestei murdării este inevitabilă și nu există nicio modalitate de a o observa, cu excepția cazului în care praful, atras de ventilatorul consolei, este depus în cantități mari pe grilele laterale și posterioare.

Prin urmare, este posibil să observați praful doar după blocaje sau pentru că zgomotul PS4 crește, până când devine enervant. Vă întrebați care este soluția? Ceea ce vă propun este să vă curățați consola cel puțin o dată pe lună.

Dacă nu știți cum să procedați sau vă este frică să o faceți inadecvat, vă spun imediat că nu trebuie să aveți niciun motiv de teamă, deoarece este foarte simplu.

De regulă, trebuie să folosiți o cârpă din microfibră sau piele de căprioară pentru a curăța exteriorul consolei; un spray cu aer comprimat pentru curățarea orificiilor de aerisire și porturile USB.

cum racesti un ps4 cu spray cu aer comprimat

Un al doilea pas pe care îl consider important în modul de răcire PS4 este să acordați atenție unde puneți consola în timp ce jucați. Trebuie să știți că locul nu este, așa cum s-ar părea, o alegere sau un fapt de mobilier, ci mai degrabă este decisivă pentru susținerea eficacității sistemului de răcire intern.

Vă întrebați care este soluția în acest caz? Nimic dificil, ceea ce vă recomand să urmați sunt principii simple: așezați-vă consola PS4 într-un spațiu de două ori mai mare decât volumul său, evitați să-l puneți în contact cu alte dispozitive care produc căldură sau într-o carcasă închisă.

În schimb, ar trebui să lăsați spațiu între partea din spate și perete. În cele din urmă, mai ales în cazul la PS4 FAT, ar trebui să îl puneți orizontal nu vertical. Acesta din urmă forțează, de fapt, să acopere rețelele de ventilație laterale din care consola atrage aer din exterior, reducând astfel mult eficiența sistemului de răcire.

Răcire PS4 Slim

Răcire PS4 Slim

Dacă dețineți un PlayStation 4 Slim, atunci cu siguranță vi sa întâmplat să puneți mâna pe el la sfârșitul unei partide de joc, și ați observat căldura dezvoltată în timpul sesiunii de joc.

Ei bine, trebuie să știți că acest lucru este perfect normal: PS4 Slim are aceeași putere grafică ca versiunea sa mai mare, dar închis în aproape jumătate din spațiu și cu un sistem de răcire cu aer mai compact.

Cu alte cuvinte, PS4 Slim își disipează căldura chiar și pasiv, eliberând căldură în partea de sus. Sistemul de ventilație intern prevede că aerul este atras din exterior pe părțile din stânga și din dreapta, pentru a arunca apoi aerul cald din partea din spate. Vă întrebați de ce descriu această operație? Motivul este simplu, cel mai bine este să puneți consola PS4 Slim într-un spațiu mare, nu îngust.

Ați achiziționat versiunea Slim special pentru a profita de dimensiunea mică? Este de înțeles că doriți să câștigați cât mai mult spațiu posibil, dar sfatul este să căutați o poziție care să vă fie confortabilă, dar în același timp să lăsați consola să se aerisească.

Dacă vă întrebați care este modul de răcire a unui PS4 Slim, vă spun imediat că sugestia făcută pentru prima versiune de PS4 rămâne valabilă, adică să luați obiceiul bun de a curăța consola aproximativ o dată pe lună. Ce puteți face pentru a preveni acumularea de praf este să puneți consola PS4 într-un spațiu ridicat și fără prea multe dispozitive electronice în apropiere. Distanța corectă între dispozitive nu ajută doar la reducerea prafului, ci și la prevenirea căldurii a fiecărui dispozitiv să contribuie la creșterea temperaturii consolei.

Un alt sfat este să recurgeți la aplicarea filtrelor de praf pentru PS4 Slim. Datorită acestor filtre, făcute special, praful care intră normal în consolă este păstrat și numai filtrele în sine se murdăresc. Dacă doriți să utilizați această soluție, nu uitați să curățați sau să schimbați filtrele odată ce s-a acumulat mult praf.

Răcire PS4 Pro

Curatare si Răcire PS4 Pro

Ați cumpărat un PS4 Pro, și sunteți îngrijorat de funcționarea corectă a acestuia? Modelul Pro al consolei Sony este cel mai puternic și complex comparativ cu celelalte despre care am vorbit deja, așa că pentru a menține performanțele maxime este esențial să aveți măsurile de precauție potrivite.

Pentru a începe, încercați să mențineți curățate grilele laterale și posterioare la PS4 Pro. În plus, încercați întotdeauna să așezați consola într-un spațiu mare, care nu este exact în comparație cu dimensiunile consolei PS4 Pro, evitând absolut închiderea acesteia în cutii sau vitrine. De asemenea, alegeți întotdeauna poziția orizontală nu cea verticală, în caz contrar, consola în sine va împiedica ventilatoarele laterale.

Dacă doriți să luați măsuri de precauție suplimentare pentru sistemul de răcire PS4 Pro, nu recomand să investiți în alte ventilatoare USB, deoarece acestea nu sunt întotdeauna la fel de eficiente pe cât promit și sunt alimentate de consola în sine, contribuind la consumul și producția de energie (căldură suplimentară).

Dacă doriți cu adevărat să investiți în sisteme care facilitează răcirea, vă sugerez să folosiți un Set/Kit AntiPraf special pentru PS4 Pro. Aceste kituri nu obstrucționează fluxul de aer, deoarece sunt foarte ușoare, dar reușesc să capteze praful care intră în mod normal în consolă sau se stabilește pe grile.

Dacă nu știți cum să dezactivați muzica de fundal la PS4, avem un articol care vă poate fi de folos. Dezactivează muzica de fundal (sistem) la PS4.