QuadRooter verifică vulnerabilitatea la un telefon Android

QuadRooter verifică vulnerabilitatea la un telefon Android. Sunt o mulțime de vulnerabilități pentru sistemul de operare mobil și desktop, Windows, Android, Mac etc. Dar o nouă vulnerabilitate a fost descoperită pentru smartphone-urile Android și se numește vulnerabilitate QuadRooter.

QuadRooter verifică vulnerabilitatea la un telefon Android

QuadRooter este un set de patru vulnerabilități care afectează dispozitivele Android folosind chipset-uri Qualcomm, deci acest lucru înseamnă că aproape 900 de milioane de dispozitive sunt afectate datorită acestui fapt. Mai jos veți vedea cum să verificați vulnerabilitatea QuadRooter pe telefonul vostru Android.

Vulnerabilitățile QuadRooter se găsesc în driverele software care sunt livrate cu chipset-uri Qualcomm. Dacă una dintre cele patru vulnerabilități este exploatată, un hacker poate accesa privilegii de root pe un dispozitiv.

QuadRooter verifică vulnerabilitatea la un telefon Android telefon infectat cu virus

QuadRooter care sunt dispozitivele afectate?

Practic, această vulnerabilitate este pentru dispozitivele cu chipset-uri Qualcomm, deci acest lucru înseamnă că dacă telefonul vostru are un chipset Qualcomm, ar putea fi vulnerabil. Iată lista cu unele dintre dispozitivele care au această vulnerabilitate. Această listă nu este completă, va trebui să verificați dacă dispozitivul vostru are această problemă.

  • BlackBerry Priv
  • Blackphone 1 și Blackphone 2
  • Google Nexus 5X, Nexus 6 și Nexus 6P
  • HTC One, HTC M9 și HTC 10
  • LG G4, LG G5, și LG V10
  • Motorola Moto X
  • OnePlus One, OnePlus 2 și OnePlus 3
  • Samsung Galaxy S7 și Samsung S7 Edge
  • Sony Xperia Z Ultra

Dacă telefonul vostru este în pericol, un hacker poate exploata aceste vulnerabilități utilizând o aplicație rău intenționată. O astfel de aplicație nu necesită permisiuni speciale pentru a profita de aceste vulnerabilități. Orice dispozitiv Android cu aceste chipset-uri este în pericol.

Cum verifici vulnerabilitatea QuadRooter

Pentru a verifica vulnerabilitatea QuadRooter, puteți să descărcați aplicația Scanner QuadRooter disponibilă în Magazinul Play. Odată instalată, puteți să scanați dispozitivul și să vedeți rezultatul. Dacă vedeți rezultatul ca cel din imaginea de mai jos, dispozitivul are această problemă.

QuadRooter verifică vulnerabilitatea la un telefon Android Scanner QuadRooter

Aplicația de scanare este concepută pentru a vă oferi indicații clare despre riscul de amenințare, și oferă mai multe informații despre QuadRooter, inclusiv despre vulnerabilitățile care afectează dispozitivul și despre modul în care funcționează.

Cum oprești vulnerabilitatea QuadRooter

Va trebui să așteptați actualizarea care va remedia problema. De asemenea, dacă dispozitivul vostru are această vulnerabilitate, asigurați-vă că nu instalați fișiere APK pe telefon (mai ales din surse necunoscute). Acest lucru ar putea cauza probleme pe dispozitiv. Odată ce actualizarea pentru remedierea problemei este disponibilă, trebuie să o instalați cât mai repede posibil.

Dacă nu știți cum să configurați controlul parental pe telefon sau tabletă, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Control parental Android pentru telefon sau tabletă.