Control parental Android pentru telefon sau tabletă

Control parental Android pentru telefon sau tabletă. Acest articol este în special pentru părinti, veți învăța cum să configurați controalele și restricțiile pe Android, astfel încât să vă puteți păstra copiii în siguranță.

Control parental Android pentru telefon sau tabletă

Copiii sunt din ce în ce mai pricepuți în aceste zile și chiar un copil va reuși probabil să lanseze aplicații și să joace jocuri pe telefon. Pe lângă posibilitatea de a aduce o factură mare din achizițiile de aplicații și de jocuri. De asemenea copiii pot fi expuși riscului online, sau să vizualizeze conținutul pentru adulți. Dar dacă configurați controlul parental puteți evita acest lucru.

Cu ajutorul acestui articol veți învăța cum să creați un profil de utilizator pentru copii și cum puteți configura controlul parental pe un telefon sau tabletă Android.

Cum faci un cont de utilizator pe Android

Dacă nu doriți să configurați controlul parental pe propriul dispozitiv, și doriți să dați copilului telefonul sau tableta, cea mai bună metodă este să creați un cont de utilizator separat pentru aceștia.

Noi vom folosi un telefon care rulează Android 7.0, dar procesul ar trebui să fie în mare parte același, indiferent de sistemul de operare Android pe care îl utilizați. Opțiunea Users a fost eliminată pe unele dispozitive, dar ar trebui să o puteți găsi, așa cum este pe, Motorola, Lenovo și alte mărci de telefon.

Deschideți meniul Settings al dispozitivului (fie prin intermediul comenzii rapide, fie prin pictograma din bara de notificări), apoi derulați în jos și selectați Users.

Va trebui să atingeți „Add user„, urmat de „OK” și „Set up now„.

Cum faci un cont de utilizator pe Android

Dispozitivul vă va deconecta și vă va cere să vă conectați la contul noului utilizator. Așa cum este cazul unui copil, deci va trebui să configurați setările.

Cum faci un cont de utilizator pe Android configurare setari

După ce ați terminat de configurat setările, atingeți Continue, ca în imaginea de mai sus, și vi se va cere să vă conectați la un cont Android. Dacă doriți să împiedicați copiii să descarce aplicații, jocuri, muzică, videoclipuri din Google Play, trebuie doar să apăsați pe opțiunea Skip Setup. Acum pe dispozitiv se poate descărca aplicații doar prin intermediul propriului cont de utilizator.

Control parental Android Google Play Store

Dacă doriți să permiteți accesul copililor la Magazinul Google Play din contul lor de utilizator, urmați instrucțiunile de mai jos.

Deci, deschideți aplicația Magazin Play (aceasta este în contul de utilizator pe telefon sau tabletă) și atingeți pe cele trei linii orizontale din stânga sus. Derulați în jos și atingeți Settings, apoi derulați până când vedeți Parental controls.

Atingeți-l și va trebui să creați un cod PIN. Apoi introduceți codul PIN de două ori.

Control parental Google Play Store

Acum, setarea va fi activată și puteți să atingeți fiecare categorie pentru a stabili cât de restrictiv doriți să fie pentru fiecare. Pentru aplicații și jocuri, numerele se referă la vârste, astfel încât PG 7 este copilul între patru și șapte ani. După ce ați configurat acest lucru asigurați-vă că atingeți pe SAVE în partea de jos a ecranului.

Control parental Google Play Store restrictii configurate

Sub comutatorul principal de control parental este afișat un rezumat al restricției care este setat pentru fiecare tip de conținut.

Dacă doriți să împiedicați copiii să cumpere ceva ce nu este gratuit, puteți seta un cod PIN pe care numai voi îl cunoașteți. Acest lucru va fi necesar atunci când încearcă să descarce ceva care costă bani. Pentru a face acest lucru, reveniți la meniul principal al setărilor Play Store și apăsați pe „Require authentication for purchases„. Apoi veți vedea un ecran ca cel din imaginea de mai jos.

Control parental Google Play Store opreste achizitiile de aplicatii

Dar, Magazinul Play nu este singurul loc de unde se poate descărca aplicații și jocuri, deci este important să vă asigurați că alte surse sunt blocate. Pentru a face acest lucru, reveniți la ecranul de pornire al dispozitivului și glisați din partea de sus a ecranului pentru a ajunge la setări (Settings).

Control parental Google Play Store opreste descarcarea de aplicatii

Mergetiți la secțiunea Security (numită Security & fingerprint pe telefonul nostru), atingeți-o și apoi verificați pentru a vă asigura că comutatorul pentru surse necunoscute este oprit.

Dacă doriți să recuperați contactele șterse din telefon, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Recuperare contacte numere de telefon Android.