Pune parolă la un folder sau mai multe în Windows 10

Pune parolă la un folder sau mai multe în Windows 10. Dacă nu știi cum poți pune parolă la un folder pe PC sau laptop cu Windows 10, 8 sau 7, citește în continuare acest articol și vei afla despre un program care te ajută să faci acest lucru.

Pune parolă la un folder sau mai multe în Windows 10

Windows 10 Explorer sau Managerul de fișiere oferă opțiuni destul de bune pentru a gestiona fișierele și folderele. Există, de asemenea, o opțiune de ascundere a folderelor, dar o caracteristică lipsă este capacitatea de a bloca sau de a proteja cu parolă foldere în Windows 10.

S-ar putea să aveți o mulțime de fișiere personale sau confidențiale care trebuie protejate și în astfel de cazuri, puteți opta pentru aplicațiile terță pentru a bloca sau a proteja cu parolă folderele în Windows 10.

Folder Spark este un program gratuit cu care puteți proteja cu parolă foldere în Windows 10. Programul vă oferă o criptare completă a folderelor și a fișierelor și este gratuit.

Cum poți pune parolă la un folder în Windows

  1. Descărcați și instalați Folder Spark de la acest link.
  2. După ce ați instalat programul, rulați-l și vi se va solicita să introduceți numele și adresa de e-mail. Toate cheile de criptare sunt trimise prin e-mail.
  3. În pasul următor, trebuie să configurați o parolă de bază pentru program, ca să deschideți și să parolați foldere.
  4. După ce ați setat parola principală, puteți selecta un folder pe care doriți să îl blocați.
  5. Cum poți pune parolă la un folder în Windows setari programFaceți click pe butonul lock și folderul pe care l-ați selectat va fi blocat. Dacă deschideți managerul de fișiere, puteți vedea o pictogramă cu lacăt la folderul pe care tocmai l-ați blocat.
  6. De asemenea, puteți cripta și un fișier utilizând acest program. Tot ce trebuie să faceți este să selectați fișierul și să setați cheile de criptare pentru fișier.
  7. Dacă doriți să eliminați protecția, o puteți face în același mod în care ați pus parola.

Un lucru de menționat este că, odată ce folderul este blocat, nu îl puteți deschide prin introducerea parolei, ci trebuie să-l deblocați din interfața principală a programului. Chiar și așa, se spune că acesta este cel mai bun program de protejat fișiere și foldere în Windows.

Deci, dacă sunteți în căutarea unui program de blocat fișiere și foldere Folder Spark este unul dintre cele mai bune programe gratuite pentru a face acest lucru. Programul este compatibil cu Windows 10, 8 și Windows 7.

Dacă nu știți cum să schimbați culoarea la foldere în Windows 10, avem un articol în care explicăm cum să faceți acest lucru. Schimba culoarea la foldere (directoare) în Windows 10.