Protejează calculator sau laptop de CCleaner hack

Protejează calculator sau laptop de CCleaner hack. CCleaner a fost hăckuit în 2017 și de atunci este în siguranță. Va trebui să verificați dacă rulați ultima versiune a programului.

Protejează calculator sau laptop de CCleaner hack

CCleaner a fost hăckuit la sfârșitul anului 2017, care a pus aproape 2.27 milioane de utilizatori de PC-uri la risc de infecție malware. Această problemă a fost rezolvată rapid când a fost descoperită și a fost lansată o actualizare automată pentru a remedia vulnerabilitatea.

Malware-ul, care a fost prezent în CCleaner timp de aproximativ o lună, a trimis diverse date, cum ar fi numele la calculator, adresa IP și listele de software, plăcile de rețea instalate și active, iar aceste date au fost trimise la un server din SUA.

Piriform, compania programului CCleaner, a fost rapidă să reacționeze la această problemă și să oprească capacitatea malware-ului de a funcționa.

Cum se protejează un calculator sau laptop de CCleaner hack

Compania Piriform a oprit vulnerabilitatea extrem de rapid prin oprirea serverului și, pentru cei care rulează versiunea Cloud (1.07.3191) a software-ului, o actualizare a fost instalată automat.

Cu toate acestea, cei care rulează versiunea standard ar trebui să se asigure că rulează cea mai recentă versiune a programului CCleaner, care poate fi descărcată de pe site-ul oficial.

Versiunea afectată a software-ului a fost CCleaner 5.33.6162 (32-bit). Dacă utilizați o versiune ulterioară, nu ar trebui să vă faceți probleme.

Puteți descărca ultima versiune de CCleaner de pe site-ul Piriform. Pe pagina principală faceți click pe butonul Free Trial și salvați fișierul pe PC. Pentru instalarea programului faceți dublu click pe fișierul cctrialsetup.exe și urmați instrucțiunile de instalare.

Dacă doriți să dezinstalați CCleaner din Windows 10, mergeți la Start, Settings, System, Apps & Features, apoi căutați programul în listă și selectați Uninstall.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că antivirusul vostru este actualizat. Dacă nu știți care este cel mai bun antivirus gratuit, avem un articol care vă poate fi de folos. Antivirus 2019 programe de șters viruși din calculator.