Programe pentru scanare documente sau poze

Programe pentru scanare documente sau poze. Doriți să scanați o serie de documente, și să le salvați pe toate într-un singur PDF în mai multe pagini? Căutați un program pentru scanare poze vechi? Nu înțelegeți de ce documentele pe care le scanați cu imprimanta multifuncțională nu pot fi editate cu Word sau programe similare? Nu vă faceți griji, ați ajuns în locul potrivit!

Programe pentru scanare documente sau poze

În acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe pentru scanere. Trebuie doar să alegeți programul care vi se potrivește cel mai bine. Dacă, de exemplu, doriți să creați un PDF cu mai multe pagini, trebuie să folosiți un program care să poată comunica cu scanerul și să pună împreună paginile scanate.

Dacă doriți să modificați documente Word, aveți nevoie de un program cu suport pentru tehnologia OCR (adică recunoașterea optică a caracterelor) și așa mai departe.

Program de scanat documente PDF

Vom începe acest articol cu programe de scanat documente PDF, utile pentru scanarea documentelor chiar și cu mai multe pagini. Mai jos veți găsi programele care, în opinia noastră, sunt cele mai bune programe pentru Windows și MacOS.

WinScan2PDF (Windows)

WinScan2PDF program de scanat documente

Dacă sunteți în căutarea unui program simplu, rapid și gratuit, pentru a scana documente și apoi să le transformați în fișiere PDF, ar trebui să încercați programul WinScan2PDF. Acesta este un program foarte mic și nu necesită instalare pentru a funcționa. Programul este disponibil numai pentru sistemele Windows.

Pentru download pe PC sau laptop, conectați-vă la site-ul oficial al programului și faceți click pe link-ul WinScan2PDF_Portable.zip.

Program de scanat poze: Fax and Scan

Dacă utilizați un PC cu Windows, chiar și în ceea ce privește scanarea fotografiilor, puteți să vă bazați pe Fax and Scan, aplicația deja inclusă în sistemul Windows. Dacă nu știți unde se află aplicația in Windows, faceți click pe Start -> All apps -> Windows accessories‎.

Programe pentru scanare text

Tehnologia OCR nu este nimic altceva decât recunoașterea optică a caracterelor. Utilizarea programelor de scanare cu suport pentru această tehnologie poate fi utilă în special dacă aveți nevoie să scanați documente și apoi să obțineți fișiere Word sau PDF cu text selectabil, dar și cu opțiunea de modificare a textului.

FreeOCR (Windows)

FreeOCR pentru PC

Primul program de scanat texte pe care ar trebui să îl încercați se numește FreeOCR. Acesta este un program complet gratuit pentru Windows, care include suport pentru tehnologia OCR. În plus, scanările efectuate pot fi salvate în format PDF, sau în format JPG.

Pentru download pe PC, conectați-vă la site-ul web al programului și faceți click pe Download și apoi pe butonul Download here.

După ce descărcarea este finalizată, faceți dublu click pe fișierul .exe obținut și faceți click pe butonul Yes apoi pe Next, în fereastra care apare pe desktop. Apoi bifați I accept the agreement, și faceți din nou click pe butonul Next (de două ori la rând) apoi click pe Install și Finish pentru a termina instalarea.

Acum, când vedeți fereastra programului, apăsați butonul Scan, selectați scanerul, click pe butonul Select Scan Device, reglați setările pentru culoare, hârtie și dimensiunea paginii folosind celelalte meniuri disponibile și faceți click pe butonul Scan.

Apoi, selectați limba documentului din meniul vertical OCR Language, ștergeți tot textul afișat în caseta din dreapta și faceți click pe butonul OCR, pentru a începe scanarea textului.

ABBYY FineReader (Windows)

program pentru scanner poze ABBYY FineReader

Acesta este un alt program pentru scanare care va permite să exportați documentele scanate în format PDF și DOC/DOCX. Programul nu este gratuit, costă 199 euro în versiunea Standard și 299 euro în versiunea Corporate, dar este disponibil într-o versiune gratuită care vă permite să testați întregul potențial pentru o perioadă de 30 de zile. Programul este disponibil numai pentru Windows.

Pentru download versiunea trial, conectați-vă la site-ul oficial și faceți click pe butonul Obținere versiunea de probă. Apoi, introduceți informațiile solicitate (nume, e-mail etc.) și faceți click pe butonul Trimite. Veți primi un e-mail cu un link de unde puteți descărca programul.

Prizmo (macOS)

Prizmo (macOS)

Dacă sunteți în căutarea unui program de scanat documente pe MacOS cu suport OCR, ar trebui să încercați programul Prizmo. Acesta este un program profesional care vă permite să scanați documente, să le traduceți în texte care pot fi modificate datorită tehnologiei OCR, și să le exportați în format PDF sau RTF (Rich Text Format).

Programul nu este gratuit, costă 54,99 euro, dar este disponibil într-o versiune care nu are limită de timp, dar oferă în schimb diferite limitări. Pentru download, conectați-vă la site-ul programului și faceți click pe butonul Download, situat în partea de sus.

Programe pentru scanare cu telefonul Android sau iPhone

aplicatie scanare documente sau poze android iphone

Probabil că nu știați, dar există și programe (aplicații) de scanat de pe telefon (sau tabletă) pe scurt, aplicațiile pentru Android și iOS, utile pentru scanare documente sau poze. Dacă sunteți interesat, mai jos găsiți o listă cu cele mai interesante aplicații din această categorie.

  • Scanbot (Android / iOS) – este una dintre cele mai populare aplicații de acest tip. Vă permite să scanați documentele (în culori sau alb negru), include suport pentru mai multe pagini și are o funcție de scanare automată, de asemenea vă permite să alegeți între diferite formate de ieșire și multe altele. Aplicația este gratuită, dar oferă achiziții în aplicație (începând de la 7,99 euro) pentru a debloca caracteristici suplimentare, cum ar fi capacitatea de a utiliza tehnologia OCR.
  • Microsoft Office Lens (Android / iOS) – o aplicație dezvoltată de  Microsoft ideală pentru scanarea documentelor text, dar și pentru poze. Documentele scanate pot fi apoi convertite în format PDF, Word sau, pot fi deschise cu alte aplicații de la Microsoft.
  • PhotoScan – Google Foto (Android / iOS) – aplicație gratuită dezvoltată de Google, care vă permite să scanați fotografiile și să le salvați în memoria dispozitivului sau, după cum sugerează și numele, în Google Foto.

Dacă căutați programe pentru citit documente PDF pe PC sau laptop, avem un articol cu cele mai bune programe pentru PDF.