Programe karaoke pentru calculator Mac

Programe karaoke pentru calculator Mac. Dacă căutați un program pentru karaoke, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. Mai ales dacă doriți să organizați o petrecere împreună cu prietenii și nu știți ce programe să descărcați pe Mac.

Programe pentru karaoke gratis pentru calculator Mac

Mai jos veți găsi câteva programe pentru karaoke pe care le puteți utiliza pe Mac, din lista de mai jos alegeți ce program credeți că este pe placul vostru. Cu un simplu click veți ajunge direct pe pagina de download, după descărcare și instalare puteți începe petrecerea.

MidiCo

Programe pentru karaoke gratis pentru calculator Mac midico

MidiCo este unul dintre cele mai avansate programe pentru karaoke mai ales dacă este vorba de un Mac. Acesta include un player de fișiere MIDI și KAR, un controler MIDI avansat, un mixer, un manager de redare și, desigur, o funcție de karaoke care afișează imagini sau video în timp ce arată cuvintele piesei.

Programul nu este gratuit și costă 29.90 euro, dar este disponibil într-o versiune de încercare gratuită, care vă permite să testați toate funcțiile. Singura limitare este că piesele sunt întrerupte după două minute. Pentru download programul MidiCo pe Mac, accesați site-ul programului și dați click pe butonul Download.

Apoi, deschideți pachetul .dmg obținut, trageți pictograma programului în folderul MacOS Applications și faceți dublu click pe el pentru a porni programul. Dacă apar avertismente care vă împiedică să porniți programul, faceți click dreapta pe acesta și selectați opțiunea Deschideți de două ori la rând (pentru a ocoli restricțiile macOS pentru aplicații de la dezvoltatori necertificați).

Când vedeți fereastra principală a programului, faceți click pe meniul File (stânga sus) și selectați opțiunea Open file pentru a deschide fișierul pe care doriți să îl utilizați pentru karaoke, apoi apăsați butonul Play atașat playerului pentru a începe redarea. În fereastra MidiCo puteți vizualiza textul melodiei.

Tot prin intermediul playerului, puteți gestiona timpul de redare, puteți crea o listă de redare cu melodii și multe altele. Desigur, puteți începe și opri redarea fișierului audio și puteți ridica sau micșora volumul.

Dacă doriți să personalizați culoarea textului de pe ecran și să faceți alte modificări, faceți click pe numele programului aflat în bara de meniu, selectați Preferences și modificați setările programului după placul vostru.

 

UltraStar Deluxe

Programe pentru karaoke gratis pentru calculator Mac Ultrastar Deluxe

Un alt program din lista cu programe karaoke pentru calculator Mac este UltraStar Deluxe. Acesta este un program sau, mai degrabă, un joc gratuit pentru karaoke care urmează stilul și funcționarea unor jocuri muzicale celebre, cum ar fi de exemplu, SingStar.

UltraStar Deluxe este compatibil nu numai cu MacOS, ci și cu alte sisteme de operare Windows și Linux.

Pentru download programul UltraStar Deluxe, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să accesați site-ul programului și să faceți click pe link-ul Installer & Launcher, situat lângă macOS. Pe pagina care se va deschide ulterior, faceți click pe butonul Download Latest Version, pentru a începe descărcarea programului pe Mac.

După ce ați descărcat programul, deschideți pachetul .dmg obținut și trageți pictograma programului în fereastra Applications, apoi faceți dublu click pe el pentru a porni programul. Dacă apar avertismente care nu vă permit să porniți programul, faceți click dreapta pe program și selectați opțiunea Deschideți. Acest lucru vă va permite să ocoliți restricțiile macOS asupra aplicațiilor de la dezvoltatori necertificați.

Când vedeți fereastra programului pe desktop, reglați setările microfonului și faceți click pe butonul Back. Apoi accesați meniul principal (Main Menu) al programului și alegeți dacă vă distrați cu modul Sing (cel în care puteți cânta) sau cu modul Party (conceput pentru mai mulți prieteni în același timp).

QMidi

Programe pentru karaoke gratis pentru calculator Mac QMidi

QMidi este un player foarte bun pentru fișiere MIDI și pentru karaoke pe Mac, programul vă permite să vizualizați versurile melodiilor sub formă de video. De asemenea, vă permite să creați playlist-uri cu melodiile voastre preferate și să redați mai multe tipuri de fișiere audio, inclusiv FLAC.

Programul este la plată, dar este disponibil într-o versiune gratuită de încercare, care vă permite să testați toate funcțiile pentru o perioadă de 30 de zile. Programul este disponibil în două: versiunea standard (care costă 14,99 euro) și versiunea Pro (care costă 34,99 euro).

Pentru download QMidi pe Mac, accesați site-ul programului, apoi faceți click pe link-ul Download QMidi care se află în partea de jos pe pagină și așteptați ca descărcarea să înceapă automat. Dacă nu se întâmplă acest lucru, faceți click pe Click here în noua pagină care a fost deschisă.

După ce ați descărcat programul, deschideți pachetul .dmg pe care l-ați descărcat și trageți pictograma QMidi în folderul Applications, apoi faceți dublu click pe el pentru a porni programul. Dacă apar avertismente care vă împiedică să porniți programul, faceți click dreapta pe pictograma acestuia și selectați opțiunea Deschideți, pentru a ocoli restricțiile macOS pentru aplicații de la dezvoltatori necertificați.

În fereastra care se deschide pe ecran, dați click pe butonul Try pentru a utiliza versiunea de încercare a programului. Apoi, selectați fișierul karaoke din Mac pe care doriți să îl utilizați. După ce ați făcut acest lucru redarea melodiei va începe imediat.

Prin urmare, veți putea vizualiza textul melodiei în fereastra mai mare a programului, în fereastra mai mică veți găsi toate comenzile pentru a gestiona redarea (Stop, Play etc). Dacă doriți să accesați setările programului, faceți click pe numele programului din bara de meniu, selectați Preferences și de acolo modificați setările după placul vostru.

Performous

Performous este un alt joc muzical gratuit care vă permite să vă arătați abilitățile muzicale în diferite practici, de la karaoke la dans, până la menținerea ritmului cu controlere în formă de instrumente muzicale.

Versiunea de bază a programului nu include piese muzicale, dar puteți descărca multe melodii gratuit de pe site-ul oficial. Rețineți că programul nu este disponibil numai pentru Mac, ci și pentru Windows și Linux.

Pentru download, accesați site-ul web al programului și faceți click pe link-ul Mac OS X, pentru a începe procedura de descărcare.

După ce ați descărcat programul, deschideți pachetul .dmg obținut și trageți pictograma Performous în folderul Applications, apoi porniți programul făcând dublu click pe el. Dacă apar avertismente care vă împiedică să îl porniți, faceți click dreapta pe el și alegeți opțiunea Deschideți, pentru a ocoli restricțiile macOS pentru dezvoltatorii necertificați. Dacă vi se solicită să acordați programului permisiuni pentru a accesa microfonul, dați click pe pe butonul OK în fereastra de pe ecran.

Ulterior, accesați secțiunea site-ului Performous de unde puteți descărca melodii gratuite și faceți click pe link-ul Download ZIP pe care îl găsiți lângă pachetul care vă interesează. Apoi accesați calea /Contents/share/games/performous/Songs și extrageți în această locație arhiva ZIP cu melodiile descărcate.

SignSnap

Vă sugerez să încercați și serviciul web SingSnap. Nu este un program, ci un serviciu online care funcționează cu orice browser datorită căruia este posibil să ascultați versiunea instrumentală a multor piese muzicale și să cântați folosind microfonul de la Mac.

Dacă doriți să încercați acest serviciu, accesați site-ul oficial SingSnap și creați un cont gratuit, după ce v-ați conectat la contul vostru dați click pe fila Sing & Record din partea stângă sus. Apoi utilizați bara de căutare pentru a căuta melodia pe care doriți să o cântați (desigur veți găsi multe melodii străine nu manele). Printre rezultatele căutării care vă vor fi afișate, melodiile cu pictograma microfonului sunt gratuite, cele cu pictograma Gold sunt rezervate utilizatorilor care plătesc.

Cam asta a fost lista cu programe karaoke pentru calculator Mac! Dacă căutați programe pentru mixat muzică, citiți un articol dedicat acestui subiect. Programe pentru mixat muzică pentru DJ.