Programe pentru comprimat fișiere pe Windows sau Mac

Programe pentru comprimat fișiere pe Windows sau Mac. Dacă sunteți în căutare de programe pentru comprimat fișiere, sunteți în locul potrivit. Cu aceste programe de comprimat fișiere care le vom enumera în acest articol aveți posibilitatea să reduceți dimensiunea documentelor, grupându-le într-o singură arhivă comprimată, puteți micșora imaginile, melodiile MP3 etc.

Programe pentru comprimat fișiere pe Windows sau Mac

Adapter (Windows/Mac)

Programe pentru comprimat fișiere pe Windows sau Mac Adapter

Adapter este o aplicație care vă permite să convertiți toate formatele majore de fișiere video personalizând diferiți parametri. Folosind-o, nu doar transformați un film descărcat de pe Internet într-un videoclip pentru iPad, iPhone sau DVD, dar și să comprimați fișiere video schimbând rezoluția și calitatea de ieșire.

Are o interfață de utilizator extrem de simplă, și de asemenea, destul de plăcută. Mai mult, programul este complet gratuit și este disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac.

Pentru a folosi programul, vizitați site-ul oficial și faceți clic pe butonul Download Adapter, pentru a începe descărcarea software-ului pe computer.

7-Zip (Windows)

Programe pentru comprimat fișiere pe Windows sau Mac 7-zip

Considerat de mulți ca fiind cea mai bună alternativă gratuită la WinRAR și WinZip, 7-Zip este un program excelent pentru gestionarea arhivelor comprimate open source care vă permite să extrageți fișiere din toate formatele principale de arhivă (ZIP, RAR, 7Z etc.) și comprimarea fișierelor utilizând format ZIP sau 7Z.

Programul este disponibil numai pentru Windows și este, de asemenea, optimizat pentru sistemele pe 64 de biți, pentru a efectua cât mai repede posibil toate operațiile de compresie și decompresie.

Pentru a descărca 7-Zip pe computerul vostru, conectați-vă la site-ul Web al programului și faceți clic pe link-ul Download care corespunde versiunii sistemului vostru de operare, în tabelul situat în partea de sus a paginii.

FILEminimizer Pictures (Windows)

După cum sugerează și numele, FILEminimizer Pictures este un program care vă permite să reduceți dimensiunea imaginilor fără a afecta calitatea. Acest lucru înseamnă că, utilizându-l, este posibil să luați una sau mai multe imagini în format JPG, BMP, PNG sau GIF și să le comprimați păstrând imaginile practic intacte la calitate și vizibile cu orice software pentru imagini.

Software-ul are diferite funcții avansate, cum ar fi cea care vă permite să creați arhive de imagini comprimate care să fie trimise direct prin e-mail. Programul este gratuit și este disponibil numai pentru Windows.

Pentru a descărca FILEminimizer Pictures pe PC, conectați-vă la site-ul web al software-ului și faceți clic pe butonul Download Free Version.

Free PDF Compressor (Windows)

Programe pentru comprimat fișiere pe Windows sau Mac Free PDF Compressor

Într-un articol despre cele mai bune programe de comprimare a fișierelor, este practic imposibil să nu menționăm Free PDF Compressor. Este un program gratuit pentru Windows, care poate fi util în cazuri în care trebuie să trimiteți prin e-mail documente PDF mari ca dimensiune și doriți să le reduceți puțin.

Acesta permite comprimarea fișierelor PDF folosind patru niveluri de compresie și doi algoritmi care funcționează diferit. Fișierele procesate de program păstrează calitatea originală aproape intactă și pot fi vizualizate cu orice cititor PDF fără probleme.

Pentru a utiliza programul, conectați-vă mai întâi la pagina site-ului și apăsați butonul Download Now.

MP3 Quality Modifier (Windows)

MP3 Quality Modifier este un program gratuit pentru Windows care vă permite să reduceți dimensiunea fișierelor MP3 prin schimbarea bitrate și a frecvenței. Programul are o interfață extrem de simplă de utilizat prin care puteți procesa foldere cu fișiere audio pentru a reduce dimensiunea acestora.

Opțiunile sale sunt foarte flexibile și la sfârșitul conversiei software-ul vă permite să comparați melodiile originale cu cele convertite, astfel încât utilizatorul să poată alege care dintre ele să fie păstrate.

Pentru a descărca programul pe computerul vostru, accesați site-ul web MP3 Quality Modifier și faceți clic pe butonul Download now din partea de jos a pagini.

ShrinkIt (Mac)

Dacă utilizați un Mac, puteți comprima fișierele PDF folosind ShrinkIt. Aceasta este un program mic dar puternic pentru a comprima fișiere, și vă permite să reduceți dimensiunea PDF-urilor.

Pentru a folosi programul, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă conectați la site-ul programului și să apăsați butonul Download ShrinkIt pentru a descărca ShrinkIt pe Mac-ul vostru.

ImageOptim (Mac)

Printre cele mai bune programe de compresie a fișierelor, cel puțin pentru ceea ce privește partea Mac-urilor, este ImageOptim. Aceasta este un program gratuit pentru MacOS, care, așa cum se poate ghici din numele în sine, vă permite să comprimați imagini prin intervenția pe următoarele formate: JPG, PNG și GIF.

Pentru a folosi programul, vizitați site-ul oficial și faceți clic pe butonul Download for Free, pentru a începe descărcarea .

Dacă cautați programe de modificat muzica avem un articol aici. Programe de modificat muzica pentru Windows Mac și Linux.