Programe pentru animație video Windows

Programe pentru animație video Windows. Nu știi care este cel mai simplu program pentru animații sau animație pentru poze sau grafică 3D? Vom vorbi despre câteva programe gratuite pentru animație video.

Programe pentru animație video Windows

Crearea unui video animat este întotdeauna distractiv mai ales când sunteți creativi. Dar pentru animație, aveți nevoie de un program special cu un set bun de caracteristici. Există multe instrumente de animație disponibile pentru Windows, dar nu toate sunt gratuite și oferă caracteristici bune.

Unele programe pentru animație video costă foarte mult și este posibil că nu vi le puteți permite. Dar există și câteva programe gratuite pentru animație. Mai jos veți găsi lista celor mai bune programe gratuite de animație pentru Windows.

Pencil 2D

animatie grafica sau poze Pencil 2D

Pencil2D este un program de animație atât pentru grafică cât și pentru poze. Programul este gratuit, multi-platformă și open source. Acest program pentru Windows vă permite să creați animație tradițională manual (desen animat) utilizând grafică video sau poze. Programul are o interfață destul de simplă, dar este încărcat cu funcțiile de care aveți nevoie pentru a crea animații. Pentru download click aici.

Program animație poze: Synfig

Programe pentru animație video Windows Synfig

Synfig este, de asemenea, un instrument open source pentru animație 2D. Poate fi folosit pe Windows, Mac și Linux. Programul dispune de foarte multe opțiuni de diferite tipuri: filtre, distorsiuni și multe altele. Programul are caracteristici de bază pentru sincronizarea animației cu coloana sonoră utilizând Sound Layer. Instrumentul vine cu o mulțime de caracteristici și instrumente la îndemână pentru a face experiența de animație cât mai bună. Pentru download click aici.

Program animații video: Stykz

cel mai bun program pentru animatie video Stykz

Stykz este un alt program de animație și este complet gratuit pentru Windows. Dacă ați folosit vreodată Pivot StickFigure Animator, vă veți simți confortabil să utilizați și acest program. A fost proiectat pentru a fi un superset al setului de caracteristici Pivot, iar programul importă, de asemenea, fișiere Pivot 2 și Pivot 3 Beta .stk, astfel încât să puteți utiliza fișierele .stk existente pe care le-ați creat. Pentru download click aici.

Program animație 3D: Blender

Program animație 3D Blender

Blender este un program de animație extrem de popular și complet gratuit. Aceasta este suita perfectă de creare animații 3D. Cu acest program puteți crea filmulețe 3D, jocuri video și multe altele. Pentru download accesați site-ul oficial blender și faceți click pe butonul Download Blender 2.79b.

Program animație online: Clara.io

Program animație online Clara.io

Clara.io este un serviciu online, pentru animație și redare 3D bazat pe cloud, care funcționează din browserul vostru web. Cu serviciul Clara.io puteți face modele 3D complexe, puteți crea imagini frumoase și le puteți partaja fără a instala programe pe PC sau laptop. Pentru a accesa acest serviciu de animație 3D online faceți click aici.

Alte programe pentru animație grafică

Alte programe pentru animație grafică

Dacă programele menționate mai sus nu v-au convins pe deplin puteți încerca și alte programe pentru animație video, mai jos găsiți câteva alternative.

  • Daz Studio – Program de animație 3D gratuit și puternic pentru Windows. Dispune de funcții cum ar fi 3D Morphing, animație și redare GPU accelerată în timp real, dar și foarte multe tutoriale interactive și acestea sunt gratuite. Cu Daz Studio puteți exporta fișierele create. Acest lucru înseamnă că întregul conținut Daz 3D poate fi importat în alte programe populare 3D, cum ar fi 3DS Max, Mudbox și Maya.
  • CreaToon – Acesta este un program de animație foarte ușor de utilizat. Posibil să nu fie cel mai puternic, dar este proiectat pentru a vă ajuta să creați cu ușurință animație 2D cu efecte speciale. Cu CreaToon, puteți seta numărul de cadre pe secundă pentru animația voastră, precum și lățimea și înălțimea. De asemenea, puteți alege formatul de ieșire.
  • Animation Paper – Program puternic de animație 2D disponibil pentru Windows. Puteți exporta proiectele în format avi /mov/mp4. Pe scurt, este un program destul de bun pentru animație 2D.

Dacă căutați programe mai profesionale, avem un articol cu cele mai bune programe pentru grafică 3D.