Programe de identificat melodii

Programe de identificat melodii. Căutați un program pentru identificare melodii online? Ei bine, așa cum spun de obicei, chiar și de data aceasta sunteți în locul potrivit.

Programe de identificat melodii

În acest articol despre programe de identificat melodii, o să vă prezint programele care, în opinia mea, sunt cele mai bune programe din această categorie, și cum să le folosiți. Din păcate, vreau să vă spun că, nu sunt chiar așa de multe programe pentru identificare melodii pe calculator. Dar, aveți alte alternative cum ar fi aplicațiile pentru dispozitive mobile și serviciile online care vă ajută să identificați melodiile.

Programe de identificat melodii pe PC

Aşa cum am menţionat mai sus, nu există multe programe pentru identificarea melodiilor pe calculator. În special, dacă aveți un calculator care rulează Windows, nu veți găsi practic niciun program de instalat, va trebui să utilizați serviciile online pe care le găsiți în acest articol. Dacă aveți un Mac, puteți utiliza câteva aplicații care sunt destul de bune pentru scopul în cauză.

Identificare melodie cu Shazam

Shazam

Shazam este fără îndoială cel mai bun program de identificat melodii. Dacă nu ai auzit niciodată de acest program, este timpul să îl încercați. Acesta este un serviciu gratuit și extrem de simplu de utilizat, este deținut de Apple și vă permite să identificați melodiile prin simpla activare a microfonului în timp ce cântă o melodie la radio, televizor etc.

După ce o melodie este recunoscută, Shazam va arăta titlul și artistul și vă permite să o ascultați pe servicii precum Spotify și Apple Music. Programul vă permite să cumpărați melodii de pe iTunes Store și alte magazine digitale, să vizionați videoclipuri pe YouTube și multe altele. Este disponibil ca aplicație pentru macOS, înainte era disponibil și pentru Windows, dar acum nu mai este.

Dacă doriți să descărcați aplicația Shazam, accesați această pagină din App Store. În fereastra care se deschide, dați click pe butonul Obțineți din dreapta și, dacă este necesar, confirmați operațiunea folosind parola Apple ID sau Touch ID.

După ce ați făcut acest lucru, după instalarea și pornirea aplicației, decideți dacă doriți să deschideți Shazam la pornire făcând click pe butonul corespunzător. Apoi, faceți click pe pictograma din bara de meniu macOS (dreapta sus) și faceți click pe butonul „S”. Dacă este necesar acordați acces la microfon.

Aplicația va recunoaște melodia care este redată, afișându-vă titlul în meniul său principal, pe care îl puteți accesa făcând click pe pictograma sa din bara de meniu.

Identificare melodie cu Siri

Siri

Dacă aveți un Mac, puteți identifica melodiile pur și simplu folosind Siri, asistentul virtual Apple, care, bazat pe Shazam, este capabil să identifice titlurile melodiilor redate într-un mod extrem de simplu și rapid.

Tot ce trebuie să faceți pentru a identifica o melodie este să porniți Siri (făcând click pe pictograma sa din bara de andocare, în Launchpad sau în bara de meniu macOS, și să spuneți „Hei Siri” dacă aveți un model recent de MacBook, țineți apăsată combinația de taste cmd + spațiu de pe tastatură) și spuneți „What song is this”. Dacă aveți noroc în câteva secunde Siri vă va spune ce melodie este.

Program de identificat melodii online

Acum să vedem câteva programe de identificat melodii online. Acestea sunt aplicații web ușor de utilizat, care funcționează cu toate browserele.

Midomi

Midomi

Dacă sunteți în căutarea unui program care recunoaște melodiile în timp ce voi cântați, Midomi ar trebui să fie perfect pentru voi. Acest portal vă permite să identificați melodiile în timp ce voi cântați.

Deci, mai întâi, accesați pagina principală a site-ului Midomi, dați click pe acest link, apoi dați click pe butonul galben din centrul de sus și apoi pe Allow, pentru a autoriza site-ul să utilizeze microfonul de la calculator sau laptop.

Acum, cântați melodia pe care doriți să o găsiți sau aduceți dispozitivul pe care este redată melodia aproape de calculator și vedeți dacă Midomi este capabil să o identifice.

Dacă totul a decurs corect, Midomi vă va propune melodia care, conform algoritmului său, corespunde cu cea care a fost cântată sau redată (uneori, vă poate oferi mai multe melodii, ca rezultat). Dacă nu știți care este melodia pe care o căutați, dați click pe butonul Play pentru a asculta câteva secunde din fiecare melodie.

AudioTag

AudioTag

AudioTag este un program excelent de identificat melodii de pe YouTube și alte site-uri de streaming video sau muzică, cu o bază de date care conține milioane de melodii vă permite să obțineți rezultate destul de repede.

După ce ați accesat site-ul oficial AudioTag, dați click pe butonul Enter link și lipiți link-ul (pe care, desigur, trebuie să-l fi copiat anterior) în câmpul de text Enter external URL. Dacă doriți, puteți indica și minutul videoclipului care urmează să fie analizat, folosind câmpul de text corespunzător (cel situat în dreapta unde scrie at:), astfel încât algoritmul AudioTag să examineze videoclipul.

După ce ați făcut acest lucru, dați click pe butonul Analyze URL și lăsați algoritmul AudioTag să își facă treaba (vi se poate cere să bifați caseta I’m not a robot și faceți click pe butonul Analyze). Dacă melodia este identificată, veți vedea nu numai titlul acesteia, ci și orice informații disponibile, cum ar fi numele artistului și albumul în care se află melodia.

Alternativ, puteți încărca o melodie salvată pe calculator pentru a afla titlul (dacă nu îl cunoașteți). În acest caz, trebuie să dați click pe butonul Select or drop file (pe pagina principală a site-ului), selectați fișierul de încărcat, așteptați finalizarea încărcării, bifați caseta I’m not a robot, dați click pe butonul Analyze și așteptați ca algoritmul AudioTag să identifice melodia.

Aplicații de identificat melodii

SoundHound

Acum să vedem care sunt cele mai bune aplicații de identificat melodii. Dacă doriți să folosiți un telefon sau tabletă, cu siguranță aplicațiile din lista de mai jos vă vor ajuta.

  • Asistentul Google (Android) – dacă aveți un dispozitiv echipat cu Android, puteți profita de serviciul Sound Search, integrat în Asistentul Google, care poate recunoaște foarte bine melodiile care sunt redate pe alt dispozitiv și nu numai.
  • Siri (iOS) – asistentul virtual Apple, despre care am vorbit mai sus, vă permite să recunoașteți titlurile melodiilor foarte rapid.
  • Shazam (Android/iOS) – aplicația de la Apple care recunoaște muzica, este disponibilă atât pentru iPhone, cât și pentru iPad și Android, și vă permite să identificați melodiile foarte rapid datorită algoritmului său puternic.
  • SoundHound (Android/iOS) – este o aplicație foarte cunoscută care vă permite să identificați muzica redată pe un alt dispozitiv și, de asemenea, melodiile care sunt fredonate.