Programe de făcut stick USB bootabil pentru Windows

Programe de făcut stick USB bootabil pentru Windows. Dacă căutați un program de creat un stick USB, CD sau DVD bootabil sunteți în locul potrivit.

Programe de făcut stick USB bootabil pentru Windows

Vom vorbi despre cele mai bune programe gratuite de făcut un CD, DVD sau stick USB bootabil. Indiferent dacă utilizați un sistem operativ Windows sau Linux veți găsi soluția potrivita.

Rufus

Acesta este un program de creat stick-uri USB bootabile pentru Windows. Din păcate, funcționează numai pe Windows, dar vă permite să creați un stick USB bootabil cu sistemul operativ Linux, inclusiv Ubuntu, din fișiere ISO. Pentru download click aici.

UNetbootin

UNetbootin este un program foarte asemănător cu Rufus, care este disponibil nu numai pentru Windows, ci și pentru MacOS și Linux. Nu este cunoscut pentru viteza sa în crearea stick-urilor USB (este mai lent decât Rufus), dar funcționează bine și vă permite să descărcați fișierele ISO într-un mod simplu și direct. Pentru download click aici.

Pentru a descărca programul pe PC sau laptop, conectați-vă la site-ul oficial și apăsați pe butonul Download.

Alte programe de făcut stick USB bootabil

Mai jos veți găști programe gratuite de creat CD, DVD sau un stick USB bootabil. Unele dintre ele sunt compatibile cu Windows XP, 7, 8 sau Windows 10.

EasyBCD

EasyBCD este un program gratuit care vă permite să gestionați, să personalizați și să reparați setările de boot a computerului. Acesta suportă toate versiunile de Windows, Linux și Mac OS X, și vă permite să modificați ordinea de boot, numele sistemului de operare și să adăugați elemente noi în meniul de pornire.

Include opțiuni pentru copii de rezervă și restaurarea setărilor de boot și de asemenea permite să faceți boot de pe dispozitive USB, dispozitive de rețea, imagini ISO și hard disk-uri virtuale. Un program foarte util atunci când aveți două sau mai multe sisteme de operare instalate pe același PC. Pentru download click aici.

Plop Boot Manager

Plop Boot Manager este un manager de boot care vă permite să porniți PC-ul cu un sistem de operare pe un CD, DVD sau un stick USB bootabil, dar va trebui să setați acest lucru în BIOS-ul computerului. Nu este extrem de intuitivă utilizarea la început, dar cu siguranță o să învățați cum să îl configurați și să îl utilizați. Pentru download click aici.

UBCD4Win – Ultimate Boot CD For Windows

Ultimate Boot CD For Windows (cunoscut și ca UBCD4Win) este un disc de prim ajutor pentru PC care include numeroase instrumente gratuite pentru a repara calculatorul și a remedia erorile care împiedică pornirea sistemului de operare.

După ce ați descarcat programul, trebuie să alegeți ce trebuie sa fie inclus sau exclus pe CD-ul de prim ajutor, creați fișierul ISO și apoi va trebui să îl ardeți cu orice program de inscripționare (de exemplu, Nero, Ashampoo Burning Studio, etc.). Pentru download click aici.

Xboot

Xboot este un program gratuit care vă permite să aveți mai multe programe sau sisteme operative pe un singur CD/DVD. Cu acest program puteți crea DVD-uri sau stick-uri USB care conțin diverse distribuții Linux, CD-uri antivirus sau programe de întreținere a sistemului.

Aveți posibilitatea de a alege ce element să booteze din meniul inițial.Trebuie doar să selectați imaginile ISO cu sistemele de operare sau CD-urile live care vor fi incluse în DVD sau pe un stick USB apoi să le copiați folosind opțiunile corespunzătoare. Pentru download click aici.

Dacă căutați programe de citi documente PDF, avem un articol cu cele mai bune programe gratuite aici. Programe de citit documente PDF pentru Windows.