Programe de făcut logo-uri online sau pe PC

Programe de făcut logo-uri online sau pe PC. Căutați un program de creat logo-uri gratis? Ei bine, în acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe și servicii online de făcut logo-uri.

Programe de făcut logo-uri online sau pe PC

În acest articol vă voi arăta în detaliu care sunt cele mai bune programe pe care să le utilizați pentru a crea logo-uri, multe dintre programele despre care vom vorbi sunt gratuite. În plus, vom vorbi și despre câteva soluții care pot fi accesate direct online, din orice browser și aplicații mobile care vă permit să creați logo-uri frumoase direct de pe un telefon (tabletă) Android sau iPhone.

Programe de făcut logo-uri gratis

O să vorbim mai întâi de câteva programe gratis pentru logo-uri, pe care și voi la rândul vostru ar trebui să le încercați. Acestea sunt programe dedicate în principal pentru grafică, bogate în instrumente, dar în același timp foarte simple de utilizat.

Inkscape

Inkscape program de creat logo

Inkscape este considerat cel mai bun soft de grafică vectorială. Respectă în totalitate standardele W3C XML, SVG și CSS2 și acceptă toate formatele de fișiere grafice: EPS, Postscript, JPEG, PNG, BMP, TIFF și PNG. Puteți să-l utilizați pentru a crea logo-uri în grafică vectorială care, prin urmare, nu pierd calitatea dacă sunt mărite.

Pentru download Inkscape, mai întâi trebuie să accesați pagina principală a programului și să faceți click pe sigla Windows sau pe sigla Apple, în funcție de sistemul de operare instalat pe computer.

Apoi, dacă utilizați un computer Windows, faceți click pe link-ul 32-bit architecture sau pe 64-bit architecture, în funcție de versiunea Windows instalată pe computer. Apoi click pe butonul Windows Installer Package și, după ce descărcarea este completă, rulați pachetul .msi pe care l-ați obținut.

În fereastra care se deschide, urmați instrucțiunile pe care le vedeți pe ecran pentru a finaliza instalarea: faceți click pe butonul Next, bifați caseta I accept the terms in the License Agreement și, în final, faceți click pe butoanele Next, Typical, Install și Finish.

Dacă utilizați un Mac, accesați site-ul programului și, după ce faceți click pe sigla Apple, în pagina care se deschide va trebui să dați click pe A .dmg file for macOS. Apoi, descărcați XQuartz, necesar pentru a rula Inkscape pe macOS. Pentru a face acest lucru, accesați acest link și faceți click pe link-ul XQuartz-x.x.xx.dmg.

Adobe Illustrator

Program de creat logo gratis Adobe Illustrator

Adobe Illustrator este un program care, datorită calității sale este special pentru grafică vectorială. Acesta integrează o serie de perii, și instrumente de desen care îl fac soluția ideală pentru a crea logo-uri fără pierderea calității. Este potrivit atât pentru graficieni profesioniști, cât și pentru studenți sau pasionații care doresc să devină pricepuți în crearea de lucrări vectoriale.

Deși în realitate nu este un soft gratuit, am decis să-l includ în această listă, deoarece, pe lângă faptul că este considerat ca fiind cea mai bună soluție pentru lucrări grafice, poate fi folosit gratuit timp de 7 zile. După încercarea de 7 zile, dacă doriți să îl utilizați în continuare, trebuie să vă abonați la serviciul Adobe Creative Cloud, care costă începând de la 24,39 euro pe lună.

GIMP

program de facut logo firma GIMP

Un alt program gratuit și potrivit pentru crearea logo-urilor este GIMP. Acest program este adesea folosit pentru editarea fotografiilor, dar, deoarece este un soft de grafică și design, poate fi folosit și pentru a crea lucrări grafice.

În comparație cu programele menționate mai sus, GIMP nu oferă posibilitatea de a crea logo-uri în format vectorial, ceea ce înseamnă că cele realizate prin intermediul acestuia suferă o pierdere a calității, mai ales dacă sunt mărite.

Pentru download accesați site-ul oficial, faceți click pe butonul Download x.x.xx și apoi faceți click pe butonul Download GIMP.

Program de făcut logo gratis online

Așa cum am spus la începutul acestui articol, este posibil să folosiți programe de făcut logo online, în esență, acestea sunt servicii web care pot fi utilizate direct din browser și care funcționează fără a descărca programe suplimentare pe computer.

Canva

program de facut logo gratis online Canava

Una dintre cele mai bune soluții în acest scop este Canva. Nu ați auzit niciodată de Canva? Practic, este un serviciu web (disponibil și ca aplicație pentru Android și iOS), care vă permite să creați logo-uri folosind niște teme gata de utilizare. Serviciul este gratuit, dar unele elemente grafice sunt disponibile contra cost: de obicei costă 1$ fiecare.

Pentru a utiliza Canva, accesați site-ul oficial, faceți click pe butonul Înregistrează-te cu e-mailul, aflat în partea stângă jos și înregistrați-vă la acest serviciu folosind adresa de e-mail. În mod alternativ, vă puteți înregistra prin intermediul contului Facebook sau al contului Google, făcând click pe butonul Înregistrează-te cu Facebook sau pe butonul Înregistrează-te cu Google și completați formularul de înregistrare care apare pe ecran.

După ce v-ați înregistrat, faceți click pe Personal (Ești aici că să faci orice și totul) apoi în partea de jos pe pagină dați click pe opțiunea Siglă, pe pagina care se deschide, alegeți o temă di lista din stânga. Apoi personalizați presetarea aleasă dând click pe butonul Elemente din stânga pentru a adăuga forme, linii și alte elemente grafice, faceți click pe butonul Text pentru a insera textul dorit, apoi click pe butonul Fundal pentru a personaliza fundalul și faceți click pe butonul Încărcări pentru a încărca imagini care vor fi incluse în proiect.

Când sunteți gata, salvați logo-ul pe care l-ați creat făcând click pe butonul Descarcă situat în partea dreaptă sus, alegeți unul dintre formatele de descărcare dintre cele puse la dispoziție de Canva (de ex. PNG, PDF etc.) și, în final, faceți click pe pe butonul Descarcă. Simplu, nu-i așa?

Alte programe de făcut logo-uri

Evident, există multe alte programe pentru logo-uri online care pot fi utile: iată câteva care mi se par deosebit de interesante.

  • Launchaco Logo Maker – este un serviciu online cunoscut pentru crearea de logo-uri. Descărcarea logo-urilor de pe site este gratuită, dar posibilitatea utilizării variază în funcție de condițiile stabilite de voi.
  • LogotypeMaker – este un serviciu care vă permite să creați logo-uri rapid și ușor. Pentru a descărca fișierele logo la cea mai înaltă calitate disponibilă, trebuie să va abonați la abonamentul Premium, care începe de la 1,99 euro pe lună.
  • LogoGarden – este un alt serviciu online gratuit care, așa cum sugerează și numele său, oferă posibilitatea de a crea logo-uri folosind unele modele gata de utilizare. Este un pic mai limitat decât serviciile menționate mai sus, deoarece permite crearea logo-urilor doar la rezoluție scăzută, dar este totuși interesant ca serviciu.

Aplicație de făcut logo-uri

Aplicație de făcut logo-uri pe Android sau iPhone

Încheiem acest articol cu o listă de aplicații pentru logo-uri care, sunt sigur, vor fi utile pentru crearea/editarea logo-urilor atunci când nu aveți un PC la îndemână.

  • Adobe Illustrator Draw (Android / iOS) – aceasta este aplicația mobilă a programului Adobe Illustrator. Spre deosebire de programul pentru PC, aplicația este gratuită și vă permite să creați logo-uri cu un set format din diverse pensule și instrumente adecvate scopului.
  • Logo Foundry (Android / iOS) – această aplicație vă permite să creați logo-uri din imagini care pot fi personalizate. Această aplicație este perfectă mai ales pentru cei care încep să facă primii pași în lumea designului grafic.
  • Logo Maker (iOS) – cei care dețin un iPhone sau un iPad ar trebui să încerce această aplicație. De asemenea, vă permite să creați logo-uri pornind de la modele predefinite care pot fi personalizate după bunul plac.

Lista cu programe de desenat pe PC sau laptop o găsiți într-un articol separat. Programe de desenat pe calculator Windows sau Mac.