Programe de făcut beat-uri hip-hop și rap

Programe de făcut beat-uri hip-hop și rap. Căutați un program gratis de făcut beat-uri? Ei bine, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Programe de făcut beat-uri Hip-Hop și rap

În acest articol vă voi arăta cele mai bune programe de făcut beat-uri. În plus, vom vorbi și despre câteva programe gratuite sau versiuni de încercare ale celor mai populare programe pe care le puteți utiliza pentru a crea beat-uri în mod gratuit.

În cele din urmă, din moment ce s-ar putea să doriți să faceți muzică din mers, vă voi oferi, de asemenea, indicații despre care sunt cele mai bune aplicații pentru beat-uri pe care le puteți folosi pe smartphone-uri și tablete. Pe scurt, cu siguranță veți găsi ceea ce căutați!

FL Studio (Windows/macOS)

FL Studio

FL Studio, numit anterior Fruityloops, este unul dintre cele mai faimoase programe pentru beat-uri. Folosit de foarte mulți producători, acesta este un adevărat studio de înregistrare virtuală. De asemenea, programul a devenit foarte popular datorită multitudinii de plugin-uri disponibile, care vă permit să faceți aproape totul: să creați muzică, să remixați sau să editați melodii existente și să înregistrați MIDI folosind instrumente digitale.

Programul are o interfață de utilizator curată și, potrivit producătorilor de muzică, este simplu de utilizat în comparație cu tehnicile care trebuiau folosite în trecut.

FL Studio este disponibil atât pentru Windows cât și pentru MacOS. Versiunea completă a programului nu este gratuită: prețurile încep de la 89 euro și ajung până la 815 euro, dacă utilizatorul dorește toate plugin-urile și funcțiile disponibile. Cu toate acestea, este posibil să descărcați gratuit o versiune de probă: aceasta vă permite să utilizați toate funcțiile de editare și compoziție disponibile în ediția completă pentru o perioadă de 30 de zile. După aceea, trebuie să cumpărați programul dacă doriți să îl utilizați în continuare.

Pentru download versiunea de probă, pur și simplu accesați site-ul oficial și dați click pe pictograma cu săgeată în jos de lângă sigla sistemului de operare pe care îl utilizați. Când descărcarea este completă, dacă aveți un PC Windows, dați dublu click pe fișierul flstudio_win_20.5.1.1193.exe și urmați instrucțiunile de instalare (Next, I agree, Next și Install).

După ce ați terminat cu instalarea programului FL Studio, dați click pe butonul Next, pentru a instala și ASIO4ALL: acesta este un driver care vă permite să aveți latență scăzută atât în timpul înregistrării, cât și în timpul ascultării. Apoi, bifați I accept the terms in the license agreement și dați click pe butoanele Next, Install și Finish pentru a finaliza instalarea. În cele din urmă, vi se va solicita să completați procedura apăsând pe butoanele Next și Finish.

instalare FL Studio

Cubase (Windows/macOS)

program de facut beat-uri Cubase

Un alt program foarte popular de făcut beat-uri este Cubase. Acesta este un soft creat inițial în 1989, așa că, probabil, ați auzit deja despre el. Chiar și în acest caz, vorbim despre un program DAW (Digital Audio Workstation) sau despre un studio de înregistrare virtual. Cubase este un soft istoric: datorită lui există tehnologia și plugin-urile VST care sunt utilizate foarte mult în programele de acest tip. Potrivit profesioniștilor, este perfect și pentru editarea MIDI și editarea audio.

Cubase este disponibil atât pentru Windows cât și pentru MacOS. Programul este disponibil în trei versiuni la plată: Pro (559 euro), Artist (309 euro) și Elements (99,99 euro). Prima versiune este cea cu toate caracteristicile folosite de vedetele muzicale internaționale, a doua este o versiune care nu are anumite posibilități, dar care poate satisface încă mulți artiști, iar a treia este concepută pentru cei care încep sau pentru producătorii mai puțin pretențioși.

În orice caz, există versiuni gratuite de încercare pentru 30 de zile pentru a testa funcționalitatea programului. În special, puteți descărca versiunea de încercare la Pro și Elements: pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesați site-ul oficial Cubase, dați click pe butonul Try now lângă versiunea pe care doriți să o încercați și apoi click pe butonul Submit.

Acum, trebuie să vă autentificați cu ID-ul Steinberg sau să vă înregistrați pe site completând câmpurile necesare apoi dați click pe butonul Create Steinberg ID. După ce ați confirmat adresa de e-mail și v-ați abonat la newsletter (necesar pentru a încerca programul), veți primi codul pentru versiunea de încercare prin e-mail.

descarca Cubase codul de activare

Dacă utilizați un PC sau laptop Windows, dați click pe butonul albastru Download PC version în mesajul primit în e-mail și descarcați fișierul Steinberg_Download_Assistant_Installer_win.exe. Când descărcarea este completă dați dublu click pe fișier și descărcați versiunea de încercare.

Cakewalk Sonar (Windows/macOS)

program de creat muzica Cakewalk Sonar

Cakewalk Sonar este unul dintre cele mai populare programe DAW. acesta este un program complet care a fost folosit mulți ani (inițial a fost numit doar Cakewalk). Este foarte apreciat de producătorii novici, datorită ușurinței de utilizare și a costurilor reduse. De obicei, profesioniștii preferă alte soluții, dar pentru uzul personal, Cakewalk Sonar este destul de bun.

Cakewalk Sonar este disponibil atât pentru Windows cât și pentru MacOS. Din 2018 este disponibilă o versiune complet gratuită pentru Windows, numită Cakewalk by BandLab, care implementează doar funcțiile de bază, dar este încă destul de completă pentru cei care se apropie de lumea programelor DAW pentru prima dată.

În ceea ce privește versiunea completă a programului Cakewalk Sonar, aceasta este vândută în patru ediții: Home Studio (49 dolari), Artist (99 dolari), Professional (199 dolari) și Platinum (499 dolari). Aceste versiuni pot fi testate și gratuit.

Pentru download versiunea gratuită Cakewalk by BandLab, care este disponibilă doar pentru Windows, trebuie să accesați site-ul oficial al programului și să dați click pe butonul Download. Deschideți fișierul bandlab-assistant-windows-latest.exe și conectați-vă la contul vostru BandLab (puteți să vă conectați și cu Facebook sau Google).

Dacă nu aveți un cont, faceți click pe Sign up now în partea stângă jos, introduceți numele, adresa de e-mail și parola apoi faceți click pe Sign up. Amintiți-vă să confirmați adresa voastră de e-mail făcând click pe linkul corespunzător.

instalare program Cakewalk Sonar

După ce faceți acest lucru, dați click pe Apps din dreapta sus și apăsați butonul verde Install. După ce descărcarea este completă, deschideți programul și veți fi în fața ecranului principal. Veți vedea consola de editare la mijloc, mixerul de volum în dreapta și File Explorer în stânga.

Program de făcut ritmuri: GarageBand (macOS)

GarageBand

Probabil ați auzit deja despre GarageBand. Acest program este dezvoltat de Apple pentru computerele sale. Este recunoscut universal datorită interfeței de utilizare, prin care este posibil să creați muzică cu diferite instrumente, efecte etc.

GarageBand poate fi util în special pentru cei care se apropie de lumea DAW (Digital Audio Workstation) pentru prima dată și doresc să învețe cum să creeze ritmuri. Programul este preinstalat pe Mac-uri, dar poate fi descărcat și gratuit direct din App Store.

Apple Logic Pro X (macOS)

Apple Logic Pro X

Dețineți un Mac și credeți că GarageBand este dedicat începătorilor și nu profesioniștilor? Nicio problemă, există Apple Logic Pro X, un program DAW conceput pentru a oferi mai multe funcționalități decât GarageBand. Acesta este un soft care este deosebit de bogat în posibilități.

Acest soft utilizează funcționalitatea de bază a programului GarageBand, astfel încât cei obișnuiți cu acest program nu vor avea probleme. De asemenea, implementează nenumărate posibilități suplimentare care vă permit să faceți muzică profesională.

Apple Logic Pro X costă 229,99 euro și îl puteți achiziționa din App Store. Pentru a achiziționa programul, trebuie doar să faceți click pe butonul cu prețul, să selectați o metodă de plată și să confirmați comanda. După finalizarea descărcării, dați click pe butonul de deschidere pentru a porni programul.

Ecranul principal arată consola de editare, în partea centrală și mixerul de volume/efecte, în stânga. În partea de sus sunt toate butoanele pentru redare și înregistrare.

Alte programe de făcut beat-uri Hip-Hop și rap

Alte programe de făcut beat-uri Hip-Hop și rap

Evident, programele de mai sus nu sunt singurele disponibile. Mai jos veți găsi și alte programe de făcut beat-uri care ar putea fi utile pentru voi.

  • Cockos Reaper (Windows / macOS) – considerat de mulți drept unul dintre cele mai bune programe DAW cu costuri reduse. Acesta este vândut la un preț de 60 dolari, dar licența comercială costă 225 dolari. Dar, o versiune de încercare gratuită de 60 de zile este disponibilă care include toate caracteristicile programului.
  • Ableton Live (Windows / macOS) – după mulți, este unul dintre cele mai versatile programe de pe piață, așa cum sugerează și numele său, este destinat și pentru spectacole live. Prețul începe de la 79 euro și ajunge la 599 euro în funcție de ediție, dar este disponibilă o versiune gratuită de încercare timp de 30 de zile care vă permite să testați toate caracteristicile.
  • Magix Samplitude Pro X4 (Windows) – prima versiune a acestui program a fost lansată în 1992. Mulți adoră acest program datorită posibilității de a utiliza funcții care nu mai sunt folosite de producătorii mai tineri. Prețul începe de la 399 euro, dar versiunea Pro X 365 costă 9,99 euro pe lună. Nu lipsesc versiunile gratuite de încercare la Pro X și Pro X Suite.
  • Avid Pro Tools (Windows/macOS) – îndrăgit în special de profesioniști, cei care nu folosesc Logic Pro X de la Apple folosesc deseori acest program. Pro Tools pune în aplicare o multitudine de funcții avansate care permit artistului să-și ducă muzica la un alt nivel. Prețul este 279 euro pe an sau 559 euro pentru a avea programul pentru totdeauna. De asemenea, puteți descărca o versiune gratuită de încercare .

Aplicații de făcut beat-uri hip-hop și rap

Aplicații de făcut beat-uri hip-hop și rap

În plus, față de programele menționate mai sus pentru beat-uri, există și diverse aplicații pentru smartphone-uri și tablete care pot fi utilizate pentru a crea beat-uri muzicale din mers. Mai jos găsiți cele mai bune aplicații din această categorie.

  • Caustic 3 (Android / iOS) – una dintre cele mai utilizate aplicații pentru compunerea muzicii în mișcare. Caracteristicile oferite sunt multe și sunt capabile să satisfacă toate gusturile. Pentru Android aplicația o puteți descărca gratuit (dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca unele funcții suplimentare), în timp ce pentru iOS costă 10,99 euro.
  • Audio Evolution Mobile (Android / iOS) – considerată de mulți drept una dintre cele mai complete aplicații pentru smartphone-uri și tablete. Instrumentele externe pot fi înregistrate în mai multe canale, iar sunetele importate pot fi apoi modificate prin diferite opțiuni și efecte. Aplicația costă 8,49 euro pentru Android și 8,99 euro pentru iOS.
  • Walk Band – Muzică Multitrack-uri (Android) – aplicație gratuită foarte apreciată de utilizatorii novici. Vă permite să cântați la pian, tobe și chitară pentru a compune propria muzică chiar și fără a fi experți în domeniu.
  • GarageBand (iOS) – aplicația de la Apple nu are nevoie de nicio prezentare, am discutat deja în detaliu în secțiunea pentru programe PC.

Dacă nu știți cu ce programe sau aplicații puteți compune muzică, avem un articol cu cele mai bune programe de compus muzică pe PC sau telefon.