Programe de clonare HDD free

Programe de clonare HDD free. Doriți să faceți backup complet la PC și să salvați toate fișierele, programele, și sistemul de operare dar nu știți cum să faceți acest lucru? Ei bine, în acest caz aveți nevoie de un program special pentru clonarea hard disk-ului. Folosind un program special puteți copia toate datele de pe hard disk-ul PC-ului pe alt hard și le puteți restaura atunci când aveți nevoie.

Programe de clonare HDD free

În acest articol veți găsi cele mai bune programe de clonare HDD (SSD) pe care le puteți descărca și utiliza gratuit (cel puțin în versiunea lor de bază). Indiferent dacă aveți un PC sau laptop care rulează Windows sau Linux, cu siguranță veți găsi programul potrivit pentru voi.

EaseUS Partition Master

EaseUS Partition Master

EaseUS Partition Master este unul dintre cele mai bune programe pentru gestionarea hard disk-urilor în Windows. Programul vă permite să gestionați într-un mod extrem de simplu hard disk-uri mecanice și SSD-uri, atât interne, cât și externe, precum și toate sistemele de fișiere principale: FAT, FAT32, NTFS, ReFS, Ext2 și Ext3. Printre funcțiile sale, pe lângă clonarea hard disk-urilor oferă posibilitatea de a redimensiona/muta/crea/formata/ și de a șterge partițiile.

Programul este disponibil în trei versiuni: EaseUS Partition Master Free, care poate fi utilizat numai în scopuri personale și acceptă unități de până la 8 TB: EaseUS Partition Master Professional, care are toate funcțiile din versiunea Free, plus suport pentru unități de peste 8 TB, dar și alte funcții, de exemplu funcția pentru migrarea sistemelor de operare de pe un disc pe altul și funcția de a crea discuri bootabile. Versiunea EaseUS Partition Master Server include toate funcțiile din EaseUS Partition Master Professional plus funcția pentru repararea volumelor RAID-5.

Pentru download, accesați site-ul oficial al programului și dați click pe butonul Free Download. Apoi introduceți adresa voastră de e-mail și dați click pe butonul Try Partition Master Free.

După ce ați descărcat programul, dați dublu click pe fișierul .exe și, în fereastra care se deschide, dați click mai întâi pe butonul Da și apoi pe Install/Install free. Apoi așteptați ca toate fișierele necesare pentru funcționarea corectă a programului să fie descărcate de pe Internet și apoi dați click pe butonul Start now pentru a finaliza instalarea și a porni programul.

Pentru a clona un HDD cu programul EaseUS Partition Master, selectați HDD-ul din din fereastra principală a programului și dați click pe butonul Clone din bara din partea de sus. În fereastra care se deschide, dați click pe butonul Disk Mode (dacă doriți să clonați un HDD întreg) sau dați click pe butonul Partition Mode (dacă doriți să clonați o singură partiție) apoi selectați hard disk-ul sau partiția de clonat și dați click pe butonul Next.

După ce ați făcut acest lucru, selectați discul sau partiția (pe care doriți să clonați discul sau partiția selectată) și dați click pe Next/Yes/Execute, apoi urmați instrucțiunile de pe ecran.

EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup este un alt program de clonare HDD-uri pe care îl puteți utiliza gratuit, și este foarte simplu de utilizat. Programul vă permite să clonați discuri și partiții (MBR și GPT) în Windows, de asemenea vă permite să creați backup la fișiere, foldere sau la sistemul de operare.

Există și o versiune la plată care vă permite să transferați sistemul de la un PC la altul, și asigură o viteză mai mare la copierea datelor, de asemenea vă permite să programați operațiuni de backup și să efectuați backup și restaurare la e-mailurile Outlook. Pentru download dați click aici.

AOMEI Backupper

AOMEI Backupper

AOMEI Backupper este o alternativă foarte bună la EaseUS Todo Backup. Acesta este un program pentru backup și clonare HDD care oferă foarte multe funcții. Versiunea gratuită vă permite să faceți backup la fișiere/foldere și să clonați hard disk-uri sau partiții întregi (MBR și GPT) și vă permite să sincronizați conținutul a două sau mai multe foldere.

În plus, versiunea gratuită a programului acceptă trimiterea de e-mailuri de notificare la finalizarea backupurilor, vă permite să creați DVD-uri și stick-uri USB bootabile, să gestionați backupurile în afara sistemului de operare principal și acceptă sistemele UEFI.

Versiunea Pro a programului (costă 49,95 $) spre deosebire de cea gratuită poate fi utilizată și în mediul de business) și dispune de mai multe caracteristici suplimentare, cum ar fi clonarea sistemelor de operare, unirea a două backupuri și sincronizarea imaginilor și folderelor în rețea. Pentru download dați click aici.

Clonezilla

Clonezilla

Programul Clonezilla nu este la fel de simplu de utilizat precum EaseUS Todo Backup și AOMEI Backupper dar este un program destul de bun pentru clonarea hard disk-urilor. Spre deosebire de programele prezentate mai sus, nu este un program care poate fi instalat pe PC, acest program trebuie copiat pe un CD/DVD sau stick USB și să îl rulați Live (așa cum se face cu distribuțiile Linux).

Programul acceptă partiții MBR și GPT și îl puteți rula pe sisteme bazate pe UEFI, pe lângă faptul că este gratuit este și open source îl puteți utiliza și în medii comerciale fără să încălcați licența. Viteza de transfer a datelor este destul de mare. Pentru download dați click aici.

Dacă aveți un PC sau laptop cu Windows 10, și trebuie să clonați hard disk-ul pe SSD, vă sfătuiesc să citiți un articol în care am explicat ce trebuie să faceți pentru clonare hard disk pe SSD cu Windows 10.

Macrium Reflect

Macrium Reflect

Macrium Reflect este un alt program pentru clonarea hard disk-urilor. Programul este disponibil în mai multe versiuni, dintre care una este gratuită și o puteți utiliza pentru clonarea hard disk-urilor (MBR și GPT). Cu acest program puteți modifica partițiile prin reordonarea și redimensionarea acestora.

O funcție foarte utilă a acestui program este cea care vă permite să creați un CD/DVD sau stick USB bootabil, pentru a crea și restaura backupuri în afara sistemului de operare principal. Versiunile contra cost vă permit să faceți backup la fișiere și să protejați backupurile cu parolă. Pentru download dați click aici.

Acronis True Image

Acronis True Image

Acronis True Image este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate programe de clonare HDD. Programul vă permite să faceți backup la date, să sincronizați datele pe două PC-uri, să clonați hard disk-uri și partiții (MBR și GPT) și multe altele. De asemenea, cu acest program puteți salva backupurile în cloud.

Programul este compatibil cu Windows și macOS și este disponibil și ca aplicație mobilă care vă permite să salvați și să restaurați date pe dispozitive Android și iOS. În plus, puteți crea un CD/DVD sau stick USB pentru a gestiona backupurile în afara sistemului de operare. Programul îl puteți încerca gratuit timp de 30 de zile, dar din păcate funcția de clonare nu este disponibilă în versiunea gratuită. Pentru download dați click aici.