Programe de arhivare și dezarhivare a fișierelor

Programe de arhivare și dezarhivare a fișierelor. Nu știți care este cel mai bun program de arhivare? În acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe gratuite pentru arhivat și dezarhivat fișiere.

Cele mai bune programe de arhivare și dezarhivare

Când ne gândim la comprimarea sau arhivarea fișierelor, instrumentul care ne vine în minte este WinZip. Este unul dintre cele mai vechi instrumente de compresie a fișierelor. În timp ce majoritatea utilizatorilor de Windows cred că WinZip este un instrument freeware, este de fapt unul la plată și odată ce terminați perioada de încercare, trebuie să faceți upgrade la versiunea completă pentru a utiliza toate caracteristicile. În timp ce WinZip este cel mai popular instrument, există multe alternative gratuite pentru a comprima fișiere în Windows.

Mai jos veți găsi lista cu cele care, în opinia mea sunt cele mai bune programe de arhivare și dezarhivare pentru Windows, MacOS și Linux.

7-Zip

Program de arhivat fisiere 7-Zip

Ca parte a programelor gratuite ZIP, 7-Zip este un program foarte bun. Este de fapt un software extrem de puternic și ușor de utilizat, care vă permite să extrageți fișiere din toate formatele principale comprimate în arhivă și să creați arhive ZIP și 7Z folosind meniul contextual Windows. Este de asemenea disponibil într-o versiune optimizată pentru versiunile Windows pe 64 de biți și este foarte rapid chiar și pe computerele care sunt mai vechi.

Pentru download accesați siteul oficial și faceți click pe Download. Programul este disponibil pe 64 de biți sau 32 de biți

WinRAR

WinRAR

WinRAR este unul dintre cele mai bune programe care vă permite să deschideți toate principalele formate de arhivă și să creați arhive în format RAR și ZIP cu ușurință, acționând din meniul contextual Windows. Acesta este disponibil într-o versiune gratuită de încercare timp de 40 de zile.

La sfârșitul acestei perioade, software-ul nu se oprește, dar la fiecare pornire se afișează un mesaj care vă invită să cumpărați licența și există unele funcții pe care nu le puteți utiliza (cum ar fi crearea arhivelor protejate cu o parolă). Pentru download accesați site-ul oficial și faceți click pe butonul Download WinRAR. Pe pagina care se deschide va trebui să faceți din nou click pe Download Now.

PeaZip

PeaZip arhivare fisiere

PeaZip este un alt program gratuit de arhivare și dezarhivare, aceasta se bazează pe tehnologia Open Source la fel ca 7-Zip, p7zip, FreeArc, PAQ și PEA. Programul acceptă și poate deschide 180 de formate de arhivă: 001, 7Z, ACE, ARC, ARJ, BZ2, CAB, DMG, GZ, ISO, LHA, PAQ, PEA, RAR, TAR, UDF, WIM, ZIP. PeaZip oferă, de asemenea, o arhivare rapidă în format 7Z, ARC, BZ2, GZ, PEA, TAR, WIM și ZIP.

Pentru download accesați site-ul oficial și faceți click pe PeaZip Free Download sau pe PeaZip Portable Free Download (versiunea portabilă nu necestită instalare pe PC). Programul este disponibil pentru Windows și Linux.

Ashampoo Zip Free

Ashampoo Zip Free

Ashampoo Zip Free, acest program comprimă și decomprimă toate formatele obișnuite de arhive cu integrarea în Windows Explorer. Puteți crea, converti și repara arhivele rapid, ușor și gratuit folosind această unealtă gratuită.

Pentru download accesați site-ul ashampoo și faceți click pe butonul Free Full version Download (în partea dreaptă pe pagină)

Alte programe de arhivare și dezarhivare fișiere

Lista cu programe de arhivare și dezarhivare fișiere

Lista cu programe de arhivat și dezarhivat fișiere continuă. Dacă căutați alternative la programele menționate mai sus, aruncați o privire în lista de mai jos.

  • B1 Free Archiver este unul dintre programele gratuite pentru arhivare și dezarhivare fișiere, are o interfață foarte atractivă. Acesta suportă aproape toate formatele populare, inclusiv b1, zip, jar, xpi, rar, 7z, arj, bz2, cab, deb, gzip, tzz, iso, lzh, lzma, rpm, . De asemenea, funcționează bine cu arhivele protejate cu parolă și este ca un manager de fișiere.
  • JZip este un alt instrument gratuit de arhivare bazat pe 7-zip. Este un program de compresie gratuit și ușor de folosit, cu motor de compresie rapidă, jZip este un instrument puternic pentru dezarhivarea arhivelor Zip, creând fișiere compatibile cu Zip și alte programe de arhivare. Interfața jZip este foarte simplă, facilitând crearea, deschiderea și extragerea mai multor tipuri de fișiere comprimate.
  • Bandizip este un utilitar simplu, rapid și gratuit pentru Windows, acesta este o alternativă bună la WinZip. Programul are un algoritm Zip foarte rapid pentru compresie și extragere. De asemenea, suportă drag and drop, funcționalitate și arhivare de mare viteză și compresie multi-core. Acesta gestionează cele mai populare formate de compresie, inclusiv Zip, 7z, Rar și multe altele.
  • Hamster Free Zip Archiver este realizat pentru a fi folosit chiar și de cei care sunt începători în lumea calculatoarelor, acesta este un program gratuit pentru gestionarea arhivelor comprimate.

Dacă nu știți care sunt cele mai bune programe de instalat pe un PC sau laptop cu Windows 10, citiți un articol dedicat acestui subiect. Cele mai bune programe pentru Windows 10.