Program recuperare date HDD sau stick USB

Program recuperare date HDD sau stick USB. Când fișierele și folderele sunt șterse de pe hard disk, acestea, așa cum am menționat și în alte articole, nu sunt eliminate definitiv, cel puțin nu până când datele sunt suprascrise.

Program recuperare date HDD sau stick USB

Ținând cont de acest lucru în cazul în care un fișier sau folder a fost șters din întâmplare, este posibil să îl recuperați folosind un program special, cum ar fi Undelete Navigator.

Program recuperare date HDD sau stick USB

Undelete Navigator este un program, complet gratuit și poate fi utilizat fără niciun fel de problemă pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți) care, de fapt, vă permite să căutați și să recuperați fișierele care au fost șterse din hard disk dacă acestea nu au fost încă suprascrise de date noi.

Programul vă permite să căutați în diferite partiții în mod similar cu ceea ce puteți face folosind orice manager de fișiere. Undelete Navigator a fost proiectat pentru a fi ușor de utilizat și permite tuturor utilizatorilor, chiar și celor mai puțin experimentați, să efectueze operațiuni de recuperare a fișierelor cu ușurință și rapiditate extremă.

Pentru utilizarea programului Undelete Navigator, tot ce trebuie să faceți este să porniți programul, apoi să selectați partiția pe care doriți să acționați din partea stângă din fereastra programului.

Dacă faceți click pe o anumită partiție, veți vedea o listă cu toate dosarele și fișierele pe care le conține. Când este identificat un fișier pe care doriți să îl recuperați, selectați-l și apoi faceți click pe butonul portocaliu corespunzător din partea stânga sus.

Fișierele vor fi restaurate la locația specificată, cu calea inițială intactă. Înainte de începerea procesului de recuperare, va fi posibilă previzualizarea și veți vedea informațiile referitoare la fișierele selectate.

Undelete Navigator integrează, de asemenea, o comandă specială de căutare prin care pot fi localizate fișiere, după introducerea anumitor cuvinte cheie. Acest program, vă permite să recuperați toate tipurile de fișiere, inclusiv imagini, muzică și documente. Programul este simplu de folosit și este compatibil cu Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.

Download Undelete Navigator

Pentru download acest program accesați acest link. Pe pagina programului dați click pe butonul Download situat în partea stângă pe pagină, apoi salvați fișierul undelete-navigator-setup-1.2.3.328-noad.exe pe calculator.

Program recuperare date HDD Undelete Navigator

În mod alternativ, pentru download, accesați site-ul softpedia, dați click pe butonul Download Now (stânga sus) alegeți Softpedia Secure Download (US) sau External mirror 1, așteptați 5 secunde, și descărcați fișierul .exe pe calculator.

Alte programe de recuperat date șterse

Programe de recuperat date șterse din hard disk sunt multe pe internet, unele gratuite altele la plată, mai jos veți găsi câteva programe gratuite care vă ajută să recuperați datele șterse din calculator sau laptop.

Program de recuperat date de pe hard: PhotoRec

Program de recuperat date de pe hard

PhotoRec este un program foarte bun pentru recuperarea fișierelor șterse de pe hard disk-uri și carduri de memorie. Programul este gratuit și oferă utilizatorului instrumente foarte puternice pentru recuperarea fișierelor. PhotoRec, a fost creat pentru a găsi fotografii șterse de pe cardurile SD, și suportă orice tip de de memorie și sistem de operare (funcționează cu distribuții Windows, macOS, Linux și BSD).

După cum am menționat, acesta este un program foarte bun, deși poate fi un pic mai greu de utilizat de către utilizatorii începători. Programul nu are o interfață grafică și trebuie utilizat prin intermediul liniei de comandă. Deși poate părea greu de înțeles, pe site-ul oficial, există și un ghid detaliat despre modul de utilizare a acestuia.

DMDE Free edition

Program recuperare date HDD sau stick USB DMDE Free edition

Deși nu este un program ușor de utilizat, DMDE Free Edition poate fi considerat ca unul dintre cele mai puternice și versatile programe de recuperare a fișierelor șterse. Programul funcționează cu (aproape) orice tip de sistem de fișiere și vă permite să modificați partiții sau să începeți procesul de recuperare a datelor în câteva secunde.

Acest lucru este, de asemenea, datorită interfeței grafice simple și intuitive, care permite utilizatorilor să navigheze între diversele hard disk-uri și diferitele partiții din interiorul lor. În acest fel, se poate avea o previzualizare la ceea ce poate fi recuperat și la ceea ce, s-a pierdut iremediabil.

Program de recuperat poze și video: Recuva

Program de recuperat poze și video

Printre cele mai cunoscute și utilizate programe de recuperare a fișierelor șterse, Piriform Recuva își datorează faima simplității de utilizare care îl caracterizează. Imediat ce este pornit, programul va oferi utilizatorului o procedură ghidată pentru recuperarea fișierelor: aceasta vă va permite să alegeți tipul de fișier care va fi căutat, partiția sau discul pe care să căutați și tipul de scanare care trebuie efectuat.

Apoi, procedura de recuperare a fișierelor poate fi pornită. Odată ce scanarea este completă, datele recuperate vor fi evaluate în funcție de starea lor. Cu cât este mai mare ratingul, cu atât sunt mai mari șansele ca Recuva să poată recupera fișierele dorite.

Lazesoft Mac Data Recovery

recuperare date hdd Lazesoft Mac Data Recovery

În cazul în care aveți nevoie de a recupera fișierele șterse din Mac, Lazesoft Mac Data Recovery este una dintre cele mai potrivite soluții. Intuitiv și simplu de utilizat, Lazesoft Mac Data Recovery oferă utilizatorului câteva instrumente, dar extrem de funcționale. Pentru a recupera fișierele șterse, pur și simplu începeți scanarea și așteptați rezultatele: la final puteți consulta o listă (împărțită în formate de fișiere) din care să alegeți ce să recuperați și ce, să ștergeți definitiv de pe hard disk.

MiniTool Partition Recovery Tool

MiniTool Partition Recovery Tool

Spre deosebire de celelalte programe menționate, MiniTool Partition Recovery Tool nu se ocupă cu recuperarea fișierelor șterse de pe hard disk (sau de pe un card SD), dar, așa cum sugerează și numele, este un instrument care intervine la un nivel mai ridicat (tabela partițiilor).

Instrumentul de recuperare a partițiilor, de fapt, vă permite să recuperați partițiile care nu pot fi citite și, în consecință, să recuperați fișierele prezente în interiorul lor. Nu este prea dificil de utilizat, funcționează cu sistemele de fișiere FAT12/16/32, NTFS, EXT2/3/4 și exFAT și sistemele de operare Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

Pentru a recupera o partiție, pur și simplu începeți o scanare a hard disk-ului și așteptați ca programul să afișeze rezultatele.

EaseUS Data Recovery

EaseUS Data Recovery

EaseUS Data Recovery este un soft pentru recuperarea fișierelor șterse, care oferă mai multe caracteristici și este disponibil atât pentru Windows cât și pentru MacOS. Cu acest soft, puteți recupera fișierele șterse de pe hard disk-urile interne și hard disk-urile externe, dar și de pe stick-uri USB, carduri microSD etc.

Datorită interfeței intuitive, programul vă permite să aveți toate instrumentele necesare pentru a recupera fișierele șterse. Cu EaseUS Data Recovery, puteți încerca atât o scanare rapidă, care durează mai puțin timp, dar efectuează o căutare mai puțin atentă, și o scanare în profunzime, mai lungă, dar mai eficientă, pentru a căuta fotografii șterse de pe hard disk sau cardul de memorie.

Puteți restrânge lista de căutare alegând să vizualizați doar anumite tipuri de fișiere, cum ar fi fișiere audio, video, documente etc. În mod implicit, programul arată detaliile pentru fiecare fișier, inclusiv numele, dimensiunea, data, tipul și calea.

Ce trebuie să faceți dacă găsiți fișierul de recuperat? Foarte simplu: selectați-l făcând dublu click pe el, iar programul EaseUS vă va întreba unde intenționați să îl salvați, alegeți folderul de destinație, apoi faceți click pe Save. Cu versiunea gratuită este posibilă recuperarea a până la 500 MB de fișiere simultan, dacă dați share la link-ul de descărcare al programului, cum ar fi pe Facebook sau Twitter, veți primi 2 GB de spațiu pentru recuperare.

Program recuperare date HDD: Active Uneraser

recuperare video sterse Active Uneraser

O altă opțiune viabilă pentru a recupera fișierele șterse accidental este Active Uneraser. Vă permite să restaurați fișierele de pe hard disk, unități externe, stick-uri USB și carduri microSD.

Odată ce instalați și deschideți programul, veți vedea toate secțiunile hard disk-ului vostru, inclusiv folderul fișierelor șterse recent. Odată ce scanați un folder, programul vă oferă toate fișierele conținute în el. Există diferite opțiuni de vizualizare, de exemplu, puteți decide ca programul să arate numai fișierele șterse, sau toate fișierele sau chiar numai fișierele salvate și nu șterse.

Dacă scanarea normală nu vă ajută să găsiți fișierul șters, puteți folosi funcția QuickScan Plus, care va dura câteva minute, chiar ore în funcție de cantitatea de fișiere care urmează să fie analizate, dar care vă va ajuta să recuperați fișierele care au fost șterse.

Unele tipuri de fișiere șterse pot fi previzualizate, dar programul limitează afișarea la fișiere cu o dimensiune de până la 10 MB. Dacă găsiți fișierul de recuperat, folosiți funcția Uneraser care vă va solicita alegerea unui folder de destinație și odată ales, acesta va salva fișierul.

Vă întrebați cum puteți recupera pozele șterse din telefonul vostru Android sau iPhone? Pentru acest lucru, vă sfătuiesc să citiți un articol despre cele mai bune aplicații de recuperat poze șterse din telefon.