Program pentru creare site gratis

Program pentru creare site gratis. În acest articol vă voi prezenta câteva programe care vă permit să creați un site gratis de la zero. Majoritatea programelor, sunt disponibile pentru Windows, macOS și linux. De asemenea, veți găsi și servicii online care vă permit să creați un site web foarte rapid și simplu.

Program pentru creare site gratis

Pe internet se găsesc numeroase programe pentru creare site gratis, dar nu toate sunt potrivite pentru începători sau pentru cei care fac primii pași în această lume. Unele programe sunt foarte complexe și necesită experiență, mai jos veți găsi câteva programe pentru creare site gratis pe care le puteți descărca și utiliza pe PC-ul sau laptopul vostru cu Windows, Linux sau macOS.

BlueGriffon (Windows/macOS/Linux)

BlueGriffon program creare site gratis

BlueGriffon, ajuns acum la versiunea 3.1, este un program pentru creare site gratis. Acesta este un editor HTML și ePub bazat pe motorul Firefox. Avantajul, în comparație cu alte programe, constă în natura sa de editor vizual, denumit tehnic și WYSIWYG (What you see is what you get), ceea ce înseamnă că, în timp ce se creează site-ul web, se pot vedea simultan modificările pe ecran, într-un fel de previzualizare care le permite începătorilor să înțeleagă mai bine toate etapele de creare.

Printre principalele caracteristici se numără și posibilitatea de a crea site-uri mobile-friendly, adică site-uri care utilizează un design web responsive (o noutate introdusă odată cu versiunea 3.0 a programului), care poate schimba automat părți ale paginii pentru a o face mai ușor de citit de pe un telefon sau tabletă.

Pentru începători, sunt disponibile template-uri pre-construite, astfel încât nu este nevoie să pornească de la zero, iar întregul potențial al programului poate fi exploatat pentru a studia imediat și cu ușurință domeniul construirii de site-uri web. Programul este gratuit în versiunea de bază și este disponibil pentru Windows, macOS și Linux, însă, pentru a putea accesa toate funcțiile, este necesară achiziționarea unei licențe (valabilă pentru un singur dispozitiv), care costă 75 euro și include și un manual de utilizare pentru a simplifica procesul de învățare.

Pentru download programul pe PC, accesați pagina site-ului și alegeți sistemul de operare din link-urile disponibile. După ce descărcați fișierul de instalare, deschideți-l și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Din ecranul principal, pentru a crea o nouă pagină HTML, dați click pe butonul + din stânga sus. Pentru a crea o pagină diferită, dați click pe săgeata mică de lângă acel + și apoi pe More options. În fereastra care se deschide, puteți alege formatul țintă, HTML 4, HTML 5, XHTML 1.1 sau XHTML 5.

Pentru a adăuga elemente în pagină, selectați Insert și apoi alegeți elementele pe care le doriți (imagini, video, audio). Programul este setat automat pentru afișarea WYSIWYG, adică ceea ce vedeți este ceea ce va fi afișat pe site.

Cu toate acestea, dacă doriți să vedeți liniile de cod care sunt create automat, puteți face click pe Dual View în partea de jos. În partea stângă, puteți continua să lucrați, în timp ce în partea dreaptă puteți vedea liniile de cod care sunt create de fiecare dată (o modalitate bună de a învăța HTML).

Amaya (Windows/macOS/Linux)

Program pentru creare site gratis

Amaya este un program open source, dezvoltat în C++ și este conceput pentru crearea de site-uri de internet. Este un editor HTML și CSS, dar a evoluat pentru a implementa și alte limbaje și aplicații XML. Cu acest program puteți crea pagini web, puteți lucra la mai multe documente simultan și puteți face adnotări. Suportă HTML 4.01, XHTML 1.0, XHTML Basic, XHTML 1.1, HTTP 1.1, MathML 2.0, CSS 2 și SVG (pentru care are și un editor).

Din cauza structurii sale specifice, nu este tocmai potrivit pentru începători, dar, fiind un program pentru creare site gratis, merită totuși luat în considerare dacă aveți un minim de cunoștințe de informatică și doriți să vă dedicați creării unui site web. Rețineți că programul nu are suport FTP intern, care este necesar pentru a vă încărca site-ul web pe domeniul pe care l-ați achiziționat, așa că va trebui să optați pentru un serviciu extern.

Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux. Pentru download, puteți accesa pagina programului de pe site-ul oficial. După ce ați descărcat fișierul de instalare pentru sistemul vostru de operare, lansați-l și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Pentru a crea un nou document, dați click pe File în colțul din stânga sus, apoi alegeți New și din meniu selectați ceea ce aveți nevoie: un nou document HTML, MathML, SVG sau un nou stil CSS. Pentru a adăuga tabele, obiecte, grafice etc, trebuie să selectați Insert, apoi alegeți din listă elementul pe care îl doriți.

Dacă doriți să vedeți modificările pe care le aplicați paginii în timp real, puteți configura o vizualizare dublă, dați click pe Views și apoi alegeți Split (horizontal split sau vertical split).

KompoZer (Windows/macOS/Linux)

Program pentru creare site gratis

Din multe puncte de vedere, KompoZer este unul dintre cele mai bune programe pentru creare site gratis. Acesta se bazează pe motorul Firefox, oferind suport maxim pentru CSS și XML. În plus, arhitectura sa XUL îl face unul dintre cele mai flexibile instrumente de editare.

Fiind un editor WYSIWYG (adică cu o interfață care afișează modificările pe care le faceți), este ideal pentru începători și pentru cei care doresc să creeze un site, un blog, un magazin online sau orice altă pagină web fără a fi nevoiți să învețe un număr considerabil de linii de cod.

Cu toate acestea, programul se dovedește a fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru profesioniștii care doresc să pună ei înșiși mâna pe cod. Printre funcțiile sale principale se numără un editor CSS, navigarea pe taburi care permite lucrul pe mai multe documente în același timp, o bară de instrumente care poate fi editată în voie și un excelent client FTP integrat. Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux și este gratuit, precum și open source. Pentru download, dați click aici.

După ce descărcarea și instalarea au fost finalizate, din ecranul principal, dați click pe New, în stânga sus, pentru a crea un nou document HTML. Pe pagina goală, puteți începe să lucrați cum doriți pentru a vă construi site-ul, inserând linii de text, adăugând imagini prin intermediul elementului Image din partea de sus, sau tabele, link-uri și alt conținut.

Când ați terminat operațiunile și sunteți gata să publicați pagina, vă reamintesc că, datorită sistemului FTP integrat, tot ce trebuie să faceți este să dați click pe butonul Publish și să introduceți toate datele necesare (numele site-ului, adresa HTTP, serverul de publicare și datele de acces la server, adică numele de utilizator și parola).

În partea de jos, aveți la dispoziție diferite tipuri de vizualizare, făcând click pe HTML Tags puteți vedea cum elementele din pagină se disting prin tag-urile lor (de exemplu, head, body, table etc), selectând Source veți vedea codul în toate părțile sale, în timp ce Preview vă va oferi o previzualizare a paginii web finale.

Program pentru creare site web online

Dacă nu doriți să descărcați un program pentru creare site gratis pe PC și să pierdeți prea mult timp pentru a crea un site web, dar preferați să profitați de servicii online care vă pot ghida în toți pașii, atunci puteți folosi un program pentru creare site web online din lista de mai jos.

Shopify

Creare site web cu Shopify

Shopify este un serviciu online care vă ajută să creați un site de comerț pentru a începe imediat să vă vindeți produsele online. Acest serviciu vă pune la dispoziție instrumente pentru crearea site-ului în sine, dar vă oferă și ajutor pentru a găsi clienți și detalii despre cum să generați vânzări.

Cu peste 70 de teme care pot fi personalizate după bunul plac, puteți modifica interfața astfel încât site-ul să fie pe deplin marca voastră. Toate acestea pot fi realizate fără cunoștințe de programare sau de design de pagini de internet, ușurința de utilizare este ceea ce face din Shopify o soluție simplă și directă.

Puteți încerca Shopify gratuit timp de 14 zile, fără a fi nevoie să introduceți un card de credit. Tot ce trebuie să faceți este să accesați pagina site-ului și să introduceți adresa de e-mail pentru a încerca imediat toate avantajele serviciului.

Wix

Creare site cu Wix

Wix este o alternativă pentru creare site online pe care vă recomand să o luați în considerare. Motivul este foarte simplu, este un instrument intuitiv și simplu, care garantează că și cei care nu au experiență în domeniu pot construi un site web complet funcțional în cel mai scurt timp.

Pentru a crea site-ul, se folosește un sistem drag-and-drop, adică tragerea și plasarea elementelor dorite în cadrul template-ului selectat (puteți alege din peste 500 de alternative) ales în mod inteligent datorită inteligenței artificiale, are optimizare automată pentru vizualizarea pe mobil și instrumente SEO pentru indexarea în motoarele de căutare.

Oricine poate crea un site cu Wix și este posibil să o facă gratuit cu numesite.wixsite.com/ și 500MB de spațiu de stocare, 500MB de lățime de bandă și bannere publicitare. Alternativ, este posibilă trecerea la planurile contra cost, pentru eliminarea reclamelor, spațiu de stocare mai mare și alte beneficii pentru cei care au nevoie de un site pentru comerț sau afaceri. Pentru a începe imediat, puteți accesa pagina oficială a serviciului și vă puteți înregistra gratuit, urmând instrucțiunile simple de pe ecran.

Aplicații pentru creare site gratis

Având în vedere că telefoanele și tabletele devin din ce în ce mai importante, cu aplicații care pot face practic orice, nu este de mirare că există unele aplicații pentru creare site gratis direct de pe mobil. Mai jos veți găsi câteva dintre ele.

  • Jimdo Creator (Android/iOS) – aplicație care vă permite să creați un site web cu ajutorul unui asistent, cu domeniu gratuit. Alegeți pur și simplu un template dintre cele oferite și apoi începeți să personalizați elementele individuale cu ajutorul câmpurilor precompletate. Pachetul gratuit include publicitate și funcționalitate limitată, dar, alegând un plan de abonament lunar, puteți crea un adevărat site de afaceri pentru antreprenori și liber-profesioniști.
  • Milkshake (Android/iOS) – aceasta este o aplicație care oferă un domeniu gratuit și vă permite să creați pagini introductive, cum ar fi o biografie, o căsuță de link-uri, o listă sau o pagină de promovare a unui canal YouTube. Funcționarea sa este extrem de simplă și ghidată, însă nu permite crearea de site-uri complexe sau structurate.
  • Strikingly (Android/iOS) – o altă aplicație care vă poate ajuta să creați o pagină de pornire în cel mai scurt timp, datorită template-urilor predefinite (de la site-uri de afaceri la bloguri etc). Toate secțiunile pot fi editate după cum se dorește și totul se poate face gratuit de pe telefonul mobil.