Program de verificat hard disk-ul din PC sau laptop

Program de verificat hard disk-ul din PC sau laptop. Vom vorbi despre un program gratuit care vă ajută să verificați starea de sănătate la hard disk.

Program de verificat hard disk-ul din PC sau laptop

Hard disk-ul este unul dintre cele mai importante componente dintr-un PC sau laptop, toate datele sunt salvate pe acesta. Sănătatea hard disk-ului este ceva la care ar trebui să vă uitați din când în când. Uneori se întâmplă ca hard disk-ul să nu funcționeze corect și ca urmare veți pierde toate datele. Deci, este important să aruncați o privire la sănătatea hard disk-ului din când în când. Mai jos, în acest articol, veți vedea cum puteți verifica sănătatea hard disk-ului în Windows.

Program de verificat hard disk-ul

CystalDiskInfo este un program freeware pentru Windows care poate monitoriza sănătatea hard disk-ului și vă permite să știți dacă există probleme cu hard disk-ul. Programul are o interfață destul de simplă, ușor de utilizat și este disponibil și într-o versiune portabilă.

Program de verificat hard disk-ul

După ce executați programul din Windows, puteți vedea datele din hard disk. Aici veți găsi firmware-ul hard disk-ului, numărul de serie, RPM-ul, puterea etc. În partea stângă puteți vedea starea de sănătate a hard disk-ului și temperatura actuală.

CystalDiskInfo program de verificat sanatatea la hard disk

De asemenea, starea de sănătate a hard disk-ului depinde de modul în care utilizați laptopul sau PC-ul, de mediul de operare și de modul în care gestionați dispozitivul. CrystalDiskInfo este un instrument gratuit și destul de bun pentru a verifica starea hard disk-ului, astfel încât să nu ajungeți să pierdeți datele importante din hard disk.

Pentru download CystalDiskInfo, accesați site-ul crystalmark și faceți click pe butonul ZIP sau EXE (dedesubt la Standard Edition).

Alternativ, acest program de verificat hard disk-ul îl puteți descărca și de pe site-ul softpedia. Pe pagina programului dați click pe butonul Download Now din partea stângă pe pagină. În fereastra de tip pop-up care apare dați click pe Softpedia Secure Download (US).

Tot de pe site-ul softpedia puteți descărca și versiunea portabilă.

Alte programe de verificat hard disk-ul din PC sau laptop

Dacă programul CystalDiskInfo nu este pe placul vostru, puteți încerca și alte programe de verificat hard disk-ul din calculator.

HD Tune

HD Tune testeaza viteza la hard disk

HD Tune este un program foarte popular de testat viteza și sănătatea la hard disk. Deși, versiunea gratuită 2.55 este destul de veche, deoarece nu a fost actualizată încă din 2008, ar putea avea probleme minore cu unele dintre cele mai recente modele de hard disk-uri, deși funcția pentru verificarea erorilor ar trebui să funcționeze bine. Pentru download click aici.

CrystalDiskMark

CrystalDiskMark

CrystalDiskMark este un program care vă ajută să testați viteza și sănătatea la hard disk sau SSD. Cu acest program puteți testa și unități USB, carduri de memorie, memoria RAM, unități SSD etc.

Programul este foarte simplu de utilizat, va trebui să setați dimensiunea testului între 50MB și 4GB, unitatea de testat și numărul de verificări pentru a rula, evident mai multe verificări ar trebui să aducă rezultate mai precise. Pentru download click aici.

Mai multe programe de testat hard disk-ul găsiți într-un articol separat pe site-ul nostru. Programe de testat sau verificat viteza la SSD sau HDD.