Program de scurtat melodii MP3 (tăiere muzică)

Program de scurtat melodii MP3 (tăiere muzică). Doriți să tăiați o melodie pentru a o transforma într-un ton de apel pentru telefonul mobil? Ați înregistrat o piesă de la radio și doriți să tăiați fișierul audio pentru a înlătura orice imperfecțiuni? Ei bine, dacă nu știți cum să faceți acest lucru și ce instrumente puteți utiliza, nu vă faceți griji, sunteți în locul potrivit.

Program de scurtat melodii MP3 (tăiere muzică)

În acest articol o să vă arăt care sunt cele mai bune programe de tăiat melodii. În mare parte programele despre care vom vorbi le puteți folosi pe Windows, MacOS și Linux și toate sunt extrem de ușor de utilizat, chiar și de către cei care nu se consideră cu adevărat un mare expert în noile tehnologii.

Dacă nu doriți să descărcați și să instalați programe pe calculator, trebuie să știți că există și aplicații online, care funcționează din browser. Același lucru este valabil și pentru partea mobilă: dacă doriți să tăiați o melodie direct de pe telefon sau tabletă, o puteți face datorită aplicațiilor disponibile pentru Android și iOS.

Program de scurtat melodii gratis

Căutați programe de scurtat melodii gratis și ușor de utilizat pe Windows, macOS sau Linux? Dacă răspunsul este da, continuați să citiți în continuare acest articol. Mai jos, veți găsi programe care, în opinia mea, sunt cele mai bune programe de tăiat muzică: puneți-le imediat la încercare și veți vedea că nu veți regreta!

Audacity (Windows/macOS/Linux)

Audacity

Primul dintre programele de scurtat melodii MP3 pe care ar trebui să îl încercați este Audacity. Nu ați auzit niciodată despre acest program? Ciudat, este foarte faimos! În orice caz, nu este nicio problemă. Acesta este un soft gratuit, disponibil pentru Windows, macOS și Linux, care vă permite să editați muzica în format digital prin tăierea melodiilor, aplicându-le efectele speciale și multe altele.

Pentru download pe calculator, accesați pagina programului și faceți click pe butonul Download Audacity pe pagina care se deschide alegeți Audacity for Windows sau macOS.

Când descărcarea este completă, dacă folosiți Windows, deschideți fișierul .exe obținut și, urmați instrucțiunile de instalare Ok, Next, Finish. Dacă utilizați un macOS, deschideți pachetul .dmg obținut, mutați pictograma programului în folderul Aplicații, faceți click dreapta pe el și selectați deschidere de două ori consecutiv.

În acest moment, indiferent de sistemul de operare utilizat, faceți click pe butonul OK din fereastra pe care o vedeți pe ecran, pentru a accesa ecranul principal Audacity. Apoi, faceți click pe meniul File situat în stânga sus, alegeți Open și selectați fișierul audio pe care doriți să îl tăiați.

Acum că vedeți melodia care vă interesează, puteți continua în două moduri diferite, în funcție dacă doriți să ștergeți părți din melodie și să o salvați, sau să extrageți o anumită porțiune din fișierul audio. În primul caz, selectați mai întâi partea din grafic corespunzătoare porțiunii care trebuie eliminată, făcând click cu mouse-ul și continuați să mențineți apăsat până când selecția este completă.

Apoi, faceți click pe meniul Edit din partea de sus și selectați Delete. Puteți da click pe butonul Play din partea de sus pentru a asculta porțiunea audio rămasă. Dacă vă simțiți satisfăcut, salvați rezultatul final făcând click pe meniul File și selectând mai întâi opțiunea Export și apoi opțiunea Export audio. În cele din urmă, indicați numele și calea fișierului și faceți click pe butonul Save.

În al doilea caz, evidențiați cu mouse-ul partea audio pe care doriți să o extrageți, apoi faceți click pe butonul Play, pentru a asculta rezultatul final. Dacă este ok rezultatul, faceți click pe meniul File (stânga sus), selectați Export și exportați fișierul audio, indicați formatul, numele și calea fișierului, apoi faceți click pe butonul Save.

Rețineți că Audacity este capabil să gestioneze corect fișierele în format WAV, AIFF, Ogg Vorbis și MP3.

MP3DirectCut (Windows)

MP3DirectCut

Un alt program de tăiat melodiile pe care ar trebui să îl încercați este MP3DirectCut. Acesta este un soft pentru Windows, care vă permite să tăiați muzică în format MP3 și să salvați modificările făcute melodiilor fără să efectuați o compresie nouă. De asemenea, trebuie remarcat faptul că acceptă toate Tag-urile MP3 și înregistrarea de noi fișiere audio folosind codec-urile ACM sau Lame.

Pentru download pe PC sau laptop, accesați site-ul web al programului și faceți click pe link-ul Download din partea dreaptă jos și apoi pe unul dintre link-urile Download mp3DirectCut (de exemplu, foshub.com). În noua pagină afișată, faceți click pe buton sau pe link pentru a continua descărcarea.

Odată descărcat, deschideți fișierul .exe obținut și, în fereastra care apare pe desktop, faceți click pe butonul Next de două ori la rând. Dacă în acest fel, vi se afișează un mesaj de eroare, porniți fișierul .exe cu drepturi de administrator, făcând click dreapta pe fișier, și alegeți opțiunea Executare ca administrator.

Apoi, deschideți programul din meniul Start, faceți click pe butonul OK din noua fereastră care se deschide, alegeți limba și faceți click pe butonul Use and restart.

Acum, faceți click pe pictograma cu folderul situat în partea stângă sus din fereastra programului, selectați fișierul audio pe care doriți să îl tăiați și faceți click pe butonul OK. Vi se va arăta apoi graficul melodiei.

Marcați acum punctul de pornire a porțiunii pe care doriți să o extrageți, făcând click pe butonul Set start (situat în stânga jos), apoi faceți același lucru pentru punctul final, făcând click pe butonul Set end (situat în partea stângă jos). Prin urmare, redați partea fișierului audio care vă interesează, făcând click pe butonul Play din partea dreaptă jos, pentru a vă asigura că rezultatul este pe placul vostru.

În acest moment, salvați porțiunea tăiată din melodie făcând click pe meniul File din stânga sus și alegând opțiunea Save.

Doriți să eliminați doar o parte din melodie? În acest caz, evidențiați porțiunea din grafic, făcând click cu mouse-ul și, ținând-o apăsată, trageți cursorul până la punctul de interes.

Apoi apăsați butonul cu pictograma foarfece din partea de jos. În cele din urmă, faceți click pe butonul Play și asigurați-vă că rezultatul este ok: dacă este, faceți click pe meniul File (stânga sus), selectați Save file și indicați numele și calea de salvare.

GarageBand (macOS)

Utilizați un Mac și căutați un program care vă permite să tăiați melodii? Ei bine, puteți folosi GarageBand. Acesta este programul dezvoltat de Apple pentru utilizatorii săi, datorită căruia este posibil să editați și să creați muzică pe macOS. Este gratuit și poate fi găsit preinstalat pe toate calculatoarele cu mărul mușcat. Dacă nu este prezent, acesta poate fi descărcat din App Store.

Program de scurtat melodii MP3 online

Nu puteți descărca programe pe PC sau laptop și doriți sugestii despre programe pentru a tăia melodii online, direct din browser? Ei bine, mai jos veți găsi câteva servicii online special concepute pentru acest scop. Chiar și serviciile online de scurtat melodii sunt simple de utilizat, nu vă faceți griji.

Audio Cutter

scurtare (taiere)melodii MP3

Primul serviciu online de tăiere a melodiilor pe care ar trebui să îl testați este Audio Cutter. Acest serviciu este gratuit, ușor de utilizat, funcționează cu orice browser și sistem de operare și vă permite să lucrați cu fișiere audio în diferite formate. De asemenea, trebuie menționat că, odată ce procesarea este finalizată, fișierele încărcate sunt eliminate automat de pe serverele site-ului (pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului).

Pentru a utiliza acest serviciu, accesați site-ul și încărcați fișierul audio pe care doriți să îl tăiați. De asemenea, puteți încărca melodiile care urmează să fie tăiate, direct din contul vostru Dropbox sau Google Drive.

Așteptați apoi finalizarea procedurii de upload, apoi deplasați cele două cursoare albastre în părțile laterale pentru a indica punctele de început și de sfârșit care urmează să fie tăiate. În mod alternativ, puteți tasta punctele de început și de sfârșit completând câmpurile Start și End.

Pentru a asculta rezultatul, apăsați butonul Play, pe care îl veți găsi în partea stângă jos. Dacă vă place rezultatul, continuați cu tăierea, selectați formatul de ieșire din meniul derulant Save as situat în partea dreaptă jos și faceți click pe butonul Cut. Pentru a descărca fișierul audio tăiat pe calculator, faceți click pe butonul Download.

Program de scurtat melodii pentru telefon online

program taiere melodii gratuit online

Un alt serviciu online pe care îl puteți folosi pentru a tăia melodii este Audio Trimmer. Chiar și acest serviciu este gratuit și funcționează din orice browser și sistem de operare. Suportă toate formatele audio populare și este ușor de utilizat. Singurul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este faptul că vă permite să încărcați fișiere audio cu dimensiuni de până la 50 MB.

Pentru utilizarea acestui serviciu, accesați acest link, faceți click pe butonul Add/file și selectați fișierul audio care vă interesează. În mod alternativ, puteți trage melodia direct în fereastra browserului.

Când încărcarea este completă, trageți cursorul din stânga pe pistă până la punctul de pornire a piesei pe care doriți să o tăiați și cel din dreapta până la punctul final. Pentru a asculta modificarea făcută, faceți click pe butonul Play, situat în partea de jos.

Dacă doriți, puteți adăuga, de asemenea, efectul fade la începutul sau la sfârșitul fișierului audio, pentru acest lucru, selectați opțiunea pe care o preferați din meniul drop-down Fade In/Out, situat în partea de jos.

În cele din urmă, selectați formatul de ieșire care vă interesează din meniul Output Format (în partea de jos), faceți click pe butonul Crop situat puțin mai jos și apăsați butonul Download.

Aplicații de scurtat melodii pe Android sau iPhone

Dacă căutați aplicații de scurtat melodii pe Android și iPhone sau, mai bine spus, aplicații în acest scop, sunt fericit să vă anunț că puteți profita de diverse soluții, precum cele despre care voi vorbi în rândurile următoare. Toate sunt ușor de utilizat și funcționează perfect atât pe smartphone-uri cât și pe tablete.

Program de tăiere melodii Android

Program de tăiere melodii Android

Dacă utilizați un smartphone sau o tabletă Android, puteți folosi un program de tăiere melodii cum ar fi MP3 Cutter. După cum sugerează și numele, este un editor prin care este posibil să modificați fișierele audio în format MP3. Este gratuit, ușor de utilizat și are o interfață de utilizator foarte intuitivă.

Pentru descărcare pe dispozitiv, accesați Magazinul Play Store și atingeți pe butonul Instalați. Apoi, porniți aplicația, atingeți pe butonul Deschideți care a apărut pe ecran sau atingeți pe pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Odată ce ecranul principal al aplicației este afișat, atingeți butonul Accept situat în partea dreaptă jos, apoi apăsați butonul Eject aflat în partea stângă sus și selectați fișierul audio care vă interesează.

Selectați partea pe care doriți să o tăiați din melodie, atingeți butonul cu pictograma de microfon din partea de sus și folosiți cursoarele care tocmai au apărut pentru a defini punctul de pornire și punctul final pentru tăiere. Pentru a asculta modificarea porțiunii selectate, atingeți butonul Play din partea de sus.

Dacă rezultatul este ok, apăsați butonul Start cut pentru a continua cu tăierea. În final, indicați unde salvați fișierul pe dispozitiv, atribuiți-i un nume, apoi atingeți butonul Save.

Program de scurtat melodii pentru iPhone

Aveți un iPhone sau un iPad? În acest caz, pentru a scurta melodiile, vă sugerez să încercați GarageBand pentru iOS (programul pentru a crea și edita muzică despre care v-am vorbit în rândurile anterioare). Este gratuit și are practic aceleași funcții ca programul pentru Mac.

Programul este simplu de folosit mai ales că este în limba română, pentru descărcare și instalare accesați App Store.

Acum că știți cum puteți tăia melodiile MP3 pe calculator sau dispozitiv mobil, poate vă interesează și cum puteți compune muzică. Aplicații de compus muzică la pian, orgă, sau chitară.