Program de recunoscut melodii după versuri

Program de recunoscut melodii după versuri. Care ar fi cel mai bun program care recunoaște și găsește melodia după versuri? Ei bine, în acest articol vom vorbi despre programe, aplicații și servicii online care vă ajută să recunoașteți o melodie după versuri.

Program de recunoscut melodii după versuri

Aveți o melodie în cap de zile întregi, dar pur și simplu nu vă amintiți titlul? Ați auzit o melodie la radio, și ați dori să o căutați pe internet pentru a o putea asculta dar nu știți cine o cântă? Nu vă panicați! Puteți rezolva problema folosind programe speciale pentru identificarea melodiilor.

De fapt, în acest articol vă voi arăta cele care, în opinia mea, sunt cele mai bune programe pentru a identifica melodiile. De asemenea, vă voi explica cum să le descărcați și să le instalați pe PC sau Mac și cum să le utilizați. Există, de asemenea, aplicații pentru telefon și servicii online care vă permit să obțineți același rezultat. În toate cazurile, acestea sunt instrumente extrem de simple de utilizat chiar și pentru cei care, nu se consideră experți în noile tehnologii.

Program de recunoscut melodii: Shazam

recunoaste melodia SHAZAM

Shazam (dacă vă amintiți am vorbit într-un alt articol despre Shazam: Aplicații de identificat melodii pe Android sau iPhone) este fără îndoială cel mai faimos instrument de recunoscut melodii. Dacă nu ați auzit niciodată de Shazam ar fi timpul să îl încercați. Este un program gratuit și extrem de simplu de utilizat, care vă permite să recunoașteți melodiile redate în jurul vostru.

Odată ce o melodie este recunoscută, Shazam arată titlul și artistul și vă permite să o ascultați gratuit pe servicii precum Spotify și Apple Music. Programul vă permite, de asemenea, să cumpărați melodii pe iTunes și în alte magazine digitale, să vizualizați videoclipuri pe YouTube și multe altele.

Shazam este un program gratuit și este compatibil cu Windows și OSX. Pentru a descărca programul pe PC sau laptop, faceți click aici.

Program de aflat melodii: Tunatic

Program de aflat melodii

Într-o listă de programe pentru identificarea melodiilor, Tunatic nu ar trebui să lipsească. Este una dintre cele mai bune soluții de acest tip pentru calculatoare, prin intermediul căruia este posibil să recunoașteți titlul și artistul unei melodii transmise la radio, la TV sau pe internet folosind pur și simplu un microfon conectat la computer.

Utilizarea programului este foarte simplă: trebuie doar să apropiați microfonul de muzică și să faceți click pe butonul cu lupa. În câteva momente, Tunatic va căuta într-o bază de date online și va afișa toate informațiile disponibile despre melodie.

Tunatic este un program complet gratuit și este compatibil atât cu Windows cât și cu OSX. Pentru a descărca programul pe PC, faceți click aici.

Recunoaște melodia: Audiggle

Recunoaște melodia Audiggle

Programele menționate mai sus pentru identificarea melodiilor nu v-au atras atenția pe deplin? Ei bine, atunci încercați cu Audiggle. Acesta este un program excelent pentru identificarea melodiilor pe calculator care vă permite să recunoașteți rapid și ușor orice este transmis la radio, la TV sau coloana sonoră a unui film, pur și simplu prin înregistrarea acesteia cu microfonul computerului.

Pentru utilizarea acestui program trebuie să creați un cont gratuit, care vă dă dreptul la cinci identificări pe lună (după care trebuie să vă înscrieți pentru un abonament la plată). Configurația inițială este foarte simplă: trebuie doar să alegeți dispozitivul de înregistrare din care să capturați audio și să efectuați un test de recunoaștere.

Audiggle este un soft gratuit (dar este disponibilă și o versiune la plată care elimină publicitatea) și este compatibil cu Windows și OSX. Pentru download, faceți click aici.

Identificare melodie cu telefonul

Shazam este disponibil și ca aplicație pentru smartphone pentru toate platformele mobile. Într-adevăr, inițial era un serviciu disponibil exclusiv pentru smartphone-uri. Ulterior a fost pus la dispoziție și pentru PC-uri.

Chiar și în acest caz, explicarea modului în care funcționează Shazam este fără folos, trebuie doar să o porniți, să apăsați pe cercul cu logo-ul aplicației și să puneți telefonul lângă sursa de sunet. Dar, desigur odată ce melodia este recunoscută, este afișat titlul melodiei și numele artistului. Piesa poate fi apoi ascultată, cumpărată sau partajată cu prietenii. Piesele găsite de aplicație sunt toate colectate în fila de sus.

Shazam este o aplicație gratuită (dar este disponibilă și o versiune la plată care elimină anunțurile banner) și este compatibilă cu iOS, Android și Windows Phone. Pentru a descărca aplicația pe iPhone, apăsați aici, dacă utilizați un telefon Android, apăsați aici.

SoundHound

recunoaste melodii SoundHound

SoundHound este o altă aplicație care vă permite să identificați melodii la care nu cunoașteți titlul. Funcționarea sa este practic identică cu Shazam, dar spre deosebire de aceasta, oferă și posibilitatea de a găsi titlul unei melodii prin cântarea acesteia.

Pentru a identifica o melodie cu SoundHound pur și simplu porniți aplicația, apăsați pe logo-ul aplicației și așezați smartphone-ul în apropierea sursei de sunet. În câteva momente ar trebui să apară un ecran cu titlul melodiei, artistul care o interpretează și link-uri rapide pentru a asculta melodia de pe Spotify și Google Music. Toate melodiile recunoscute de SoundHound sunt salvate într-o secțiune specială a aplicației și pot fi reascultate oricând cu o simplă atingere pe titlul lor.

Aplicația SoundHound este gratuită (dar este disponibilă și o versiune la plată, care include câteva funcții suplimentare) și este disponibilă pentru iOS și Android.

Recunoaște melodia după sunet online

Recunoaște melodia după sunet online

Nu intenționați să instalați programe sau aplicații pe telefon sau PC? În acest caz, în loc să utilizați programe pentru a identifica melodii puteți încerca Midomi.

Acesta este un serviciu online (realizat de SoundHound) și este dedicat tuturor celor care vor să afle cine cântă o melodie. După ce accesați pagina principală, este posibil să cântați sau să fluierați ceva din melodie, iar serviciul, aproape ca prin magie, va afișa o listă de melodii care ar putea corespunde cu melodia pe care o căutați

Midomi este un serviciu complet gratuit și funcționează cu toate browserele și sistemele de operare. Pentru a accesa pagina web click aici.

Identificare melodie online

Identificare melodie online

AudioTag este un alt serviciu online care vă permite să identificați melodiile online. Spre deosebire de ceea ce v-am propus deja, AudioTag necesită încărcarea unor înregistrări audio (de exemplu, înregistrări radio). În mod alternativ, puteți specifica adresa unui fișier audio deja pe internet.

După o scurtă analiză, serviciul va afișa o pagină cu rezultatele căutării care conțin numele melodiei, artistul care cântă și alte informații utile.

AudioTag este gratuit și funcționează cu orice browser și sistem de operare. Puteți accesa pagina web de la acest link (audiotag.info/index.php).

Recunoaște melodia după versuri

Dacă doriți să recunoașteți o melodie după versuri ar trebui să încercați Find Music By Lyrics. Acesta este un serviciu online care rulează o căutare personalizată pe Google pentru site-uri de lyrics (findmusicbylyrics.com).