Program de găsit poze identice în PC sau telefon Android

Program de găsit poze identice în PC sau telefon Android. Vom vorbi despre programe gratuite care vă ajută să aflați dacă un fișier este duplicat (poze, muzică, documente etc), dar și despre aplicații pentru Android și iOS, care identifică pozele duplicate.

Program de găsit poze identice în PC sau telefon Android

Cei care, din diverse motive, trebuie să folosească frecvent calculatorul sau laptopul lor, cu siguranță, au observat că în timp se acumulează un număr tot mai mare de fișiere pe hard disk-ul folosit, în special în urma descărcărilor de pe internet sau, după copierea sau mutarea pozelor și videoclipurilor pe dispozitivele mobile Android sau iOS.

Ținând cont de acest lucru, nu este atât de rar să fiți nevoiți să vă confruntați cu fișierele duplicate care, datorită naturii lor, ocupă doar spațiu prețios și, mai ales, fără niciun scop pe hard disk-ul folosit.

Căutarea, localizarea și ștergerea fișierelor duplicate manual poate fi la fel de obositoare, în același timp dificilă, tocmai din aceste motive, se întâmplă să nu observați multe dintre fișierele duplicate.

Pentru a remedia cu ușurință o situație de acest tip, este posibil să folosiți un program gratuit cum ar fi Free Duplicate Finder.

Program de găsit poze identice în PC

Free Duplicate Finder este un program complet gratuit care poate fi folosit fără niciun fel de problemă pe toate sistemele de operare Windows care vă permite să căutați, să identificați și să eliminați fișiere duplicate în funcție de tipul, numele, conținutul, dimensiunea, data de creare și modificare.

Ori de câte ori programul Free Duplicate Finder detectează fișiere duplicate, puteți alege dacă să le mutați într-un alt folder sau, alternativ, să le ștergeți. Folosirea programului Free Duplicate Finder este foarte simplă, deoarece, odată pornit, oferă utilizatorilor săi un asistent special pentru eliminarea fișierelor duplicate.

După finalizarea căutării fișierelor, Free Duplicate Finder, va afișa un grafic special care prezintă rezultatele analizei, precum și, desigur, o listă care conține toate rezultatele.

Rețineți că Free Duplicate Finder, spre deosebire de multe alte programe similare, are o interfață de utilizator în stil Windows 8, așa cum puteți vedea în imaginea de la începutul acestui articol. Programul este compatibil cu: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

Download Free Duplicate Finder

Program de găsit poze identice Free Duplicate Finder

Pentru download Free Duplicate Finder (program de găsit poze identice) accesați site-ul weenysoft și dați click pe butonul Download Software, apoi salvați fișierul duplicatefinder.exe în calculator.

Dacă nu puteți descărca Free Duplicate Finder de pe site-ul menționat mai sus, accesați site-ul softpedia și dați click pe butonul Download Now (sus în partea stângă), pe pagina care apare pe ecran dați click pe External mirror 1, așteptați câteva secunde și salvați fișierul duplicatefinder.exe în calculator.

După ce ați descărcat programul, dați dublu click pe fișierul duplicatefinder.exe și urmați instrucțiunile de instalare. Dați click pe butonul Next, selectați I accept the agreement, selectați calea unde doriți să instalați programul (butonul Browse..) și apoi dați click pe Next.

Când programul este instalat, dați click pe pictograma Weeny Free Duplicate Finder de pe desktop pentru a porni programul. În fereastra programului alegeți unitatea hard disk unde doriți să căutați poze identice, selectați tipurile de fișiere (Images and photos) și în final dați click pe butonul cu lupa (în partea dreaptă jos).

Alte programe de găsit poze identice

Căutați alternative la programul de găsit poze identice menționat mai sus? Dacă răspunsul este da, mai jos veți găsi alte programe care vă ajută să găsiți fișierele duplicate în calculator sau laptop.

VisiPics

Un alt program bun care găsește imagini duplicate pe calculator este VisiPics, un program foarte puternic care poate explora fișierele care conțin imagini, căutându-le pe cele care sunt duplicate.

Programul suportă diferite formate de imagine, cum ar fi fișiere BMP, JPG, PCX, PNG, TIFF și chiar RAW. După scanare, puteți șterge manual fișierele duplicate sau puteți crea o regulă automată care, de exemplu, poate șterge imaginea mai mică sau fișierele cu data de creare cea mai recentă. Lucrul interesant este că controlul nu se bazează pe numele fișierului, programul verifică ce fel de imagine este și cât de asemănătoare este cu altele.

DupliFinder

DupliFinder scanează și verifică asemănările dintre două fotografii sau imagini prin compararea asemănărilor MD5. Interfața este foarte simplă și puteți selecta diferite foldere și sub foldere care conțin fișierele de analizat. Când programul găsește două imagini similare, previzualizarea este afișată pentru a oferi posibilitatea de a alege pe care să o ștergeți. Viteza de scanare este cam lentă, în special în foldere mari.

Duplicate Photo Finder

Duplicate Photo Finder este un alt program care vă permite să găsiți și să gestionați imaginile duplicate din calculator. Interfața programului este minimalistă, dar controlul se bazează doar pe dimensiunea fișierului sau hash. Programul compară fișierele unui folder specific, chiar dacă nu este capabil să scaneze și subfoldere (mai bine să scaneze un folder simultan). Un avantaj față de alte programe este că, pentru fiecare fișier duplicat, este prezentată o previzualizare.

Awesome Duplicate Photo Finder

Awesome Duplicate Photo Finder este un alt program gratuit care poate scana un folder pentru fotografii duplicate. Scanarea este destul de lentă dar, în final veți găsi multe rezultate dintre care să alegeți. Sistemul vă permite să verificați asemănările dintre imagini și hash.

Duplicate Files Fixer

Duplicate Files Fixer pentru Windows și ca aplicație pentru Android, este un instrument gratuit și excelent pentru a găsi și șterge fișiere duplicate cum ar fi fotografii și videoclipuri. Are o interfață de utilizator ușor de înțeles, diferite opțiuni pentru a selecta și pentru a include sau exclude fișierele și folderele și pentru a alege metoda de eliminare. Programul pentru PC funcționează pe toate unitățile externe de stocare și acceptă toate formatele de fișiere, fotografii, audio și video.

Aplicații de găsit poze identice pe Android sau iPhone

Așa cum am spus la începutul acestui articol vom vorbi și despre aplicații de găsit poze identice pe iPhone sau Android. Să vedem împreună cele mai bune aplicații pentru a șterge duplicatele din memoria telefonului și de pe microSD (pe telefoanele care acceptă carduri de memorie).

Duplicate Photos Fixer (Android/iOS)

Una dintre cele mai bune aplicații pentru găsirea pozelor duplicate este Fixer Duplicate Photos, o aplicație gratuită pe care o puteți descarca din Play Store pentru Android și din App Store pentru iOS.

Cu această aplicație puteți găsi pozele duplicate foarte rapid printr-un sistem de recunoaștere, bazat pe hash și asemănări prezente în fotografiile individuale. Pentru Android, aplicația este gratuită, în timp ce pentru dispozitivele iOS este la plată.

SD Maid (Android)

O altă aplicație pentru Android foarte eficientă pentru eliminarea pozelor identice este SD Maid. Printre numeroasele opțiuni de căutare care pot fi activate este funcția Duplicates, care găsește în interiorul telefonului atât fotografii cât și alte tipuri de fișiere duplicate.

Remo Duplicate Photos Remover (Android/iOS)

O altă aplicație gratuită care poate șterge pozele duplicate este Remo Duplicate Photos Remover, disponibilă pentru Android dar și pentru iOS.

Pentru a căuta poze duplicate, deschideți pur și simplu aplicația, atingeți Scan și așteptați scanarea tuturor fotografiilor din memoria internă și orice microSD. La final puteți șterge toate duplicatele cu o simplă atingere pe ecran.

Un alt program interesant este Deduplicator Plus, numai că, acest program nu caută fișiere duplicate, ci cuvintele duplicate din documente text. Caută și șterge cuvintele duplicate din documente text.