Program de curățat regiștrii în Windows 10

Program de curățat regiștrii în Windows 10. Regiștrii sunt foarte importanți în PC, și de multe ori trebuiesc curățați și salvați într-o copie de rezervă. Vă vom arăta cum să curățați regiștrii în Windows 10, foarte ușor și simplu.

Program de curățat regiștrii în Windows 10

Program de curățat regiștrii pe PC cu Windows 10

În acest tutorial vom folosi Auslogics Registry Cleaner. Acesta este un program gratuit care este considerat a fi cel mai bun pentru a curăța regiștrii.

Descărcați și instalați programul și selectați „Custom Install ” când configurați instalarea. Asigurați-vă că ‘Install Auslogics BoostSpeed‘ nu este bifat, astfel încât să nu fie instalat pe PC.

Odată ce ați făcut acest lucru, apăsați „Click to install„. Opriți oferta pentru altă descărcare și apoi închideți browserul care se deschide.

Dacă nu ați făcut deja, faceți o copie de rezervă la registru. Este important să faceți acest lucru, deoarece dacă ceva nu merge bine, puteți restaura registrul din copia de rezervă.

Deschideți Auslogics Registry Cleaner și accesați setările. Asigurați-vă că este bifată opțiunea „Back Up Changes„. În partea stângă, panoul va arăta ce zone a registrului urmează să fie scanate. Faceți clic aici și selectați „Check Safe Only„.

Odată ce ați făcut acest lucru, apăsați pe butonul „Scan Now” și așteptați pentru a finaliza scanarea.

La următorul pas nu trebuie să vă panicați. Probabil că veți vedea o mulțime de erori, dar nu vă faceți griji. Marea majoritate a acestora nu afectează performanța PC-ului și sunt foarte frecvente.

Erorile vor fi împărțite în funcție de categorie, deci dacă căutați ceva specific, puteți găsi aici.

Toate problemele vor fi selectate când ați terminat de scanat, deci dacă doriți să încercați o reparație sau încercați să le corectați pe toate, puteți încerca. Dar acest lucru vine cu un anumit risc, deoarece ar putea face mai mult rău decât bine.

Puteți încerca să reparați toate erorile și apoi reporniți PC-ul. Dacă observați ceva probleme cu PC-ul, puteți întotdeauna să restaurați din copia de rezervă pe care ați făcuto.

De asemenea, puteți să faceți clic dreapta pe „All results” și apoi să apăsați „Uncheck all„, ceea ce vă va permite să selectați manual, dacă știți exact ceea ce căutați.

Dacă știți cheia de registru care vă dă probleme, puteți naviga la aceasta accesând „View > Find Registry Keys„.

Dacă doriți să vă întoarceți și să restaurați toate modificările făcute, atunci puteți să faceți acest lucru pur și simplu mergând la „File> Rescue Center” aici puteți vedea punctele de restaurare. Faceți clic pe un punct de restaurare și apăsați pe „Restore„.

Dacă aveți vreo îndoială cu privire la o cheie specifică în registru, atunci puteți căuta pe Google, ce face, ce înseamna etc.