Cum se face o copie de rezervă – Backup a Registrului Windows

Orice modificare a Registrului din Windows poate provoca un dezastru pentru buna funcționare a Windows-ului, deci chiar și experții ar trebui să ia măsuri pentru a fi în siguranță. Vom explica cum se face o copie de rezervă – Backup a Registrului Windows.

Cum se face o copie de rezervă - Backup a Registrului Windows

Orice tutorial pe care l-aţi citit pe internet despre modificarea Registrului ar trebui să vă avertizeze să faceți o copie de rezervă/Backup înainte de a modifica registrul. Este o problemă absolut critică, pentru că chiar dacă știți ce faceți, este foarte simplu să stricați ceva. Deci, iată cum se face o copie de rezervă – Backup a Registrului Windows.

Cum se face o copie de rezervă a Registrului Windows folosind System Restore

Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a crea o copie de rezervă a registrului este să creați un punct de restaurare a sistemului înainte de a face orice modificări pe care le puteți utiliza pentru a vă întoarce Pc-ul la o data funcțională, dacă este necesar.

 1. Scrieți „Create Restore Point”  în bara de căutare din meniul Start
 2. Selectați opțiunea care vi se oferă, apoi faceți clic pe Create
 3. Dați noului punct de restaurare un nume
 4. Pentru a restabili ulterior scrieți „System Restore” în meniul Start, din bara de căutare, și selectați acel punct și urmați instrucțiunile

Cum se face o copie de rezervă a întregului registru Windows

Registrul urmează același sistem de director ierarhic ca și restul PC-ului vostru, este doar afișat diferit. Iată cum puteți crea o copie de rezervă a întregului registru într-un singur fișier reg.

 1. Deschideți Registrul introducând regedit în bara de căutare din Start și apăsând pe Enter
 2. Faceți clic dreapta pe „Computer” în partea de sus, apoi pe Export
 3. Salvați acest fișier undeva ușor de găsit

Aceasta va crea o copie a tuturor setărilor din Registrul vostru, deci dacă ceva nu merge bine, puteți face dublu clic pe acest fișier pentru a importa aceste setări în registrul curent. Vor fi câteva intrări pe care Registrul nu le va putea modifica, deoarece acestea vor fi difuzate. Această metodă de salvare este bună să aveți în caz de urgență, punctul de restaurare este o soluție mult mai cuprinzătoare.

Cum se face o copie de rezervă - Backup a Registrului Windows regedit

Cum se face o copie de rezervă a unei părți din Registru

 1. Deschideți Registrul introducând regedit în bara de căutare din Start și apăsând Enter
 2. Găsiți secțiunea din Registrul pe care doriți să creați o copie de rezervă, de exemplu HKEY_CLASSES_ROOT
 3. Faceți clic dreapta pe acel folder și faceți clic pe Export
 4. Salvați acest fișier undeva ușor de accesat

 

Dacă vă interesează cum se face copii de rezervă la telefonul mobil pe PC avem un articol aici. Cum să faci copii de rezervă la Telefonul Android pe PC.