Probleme de conectare la Whatsapp: Este Whatsapp offline ?

Probleme de conectare la Whatsapp, este WhatsApp offline? Iată cum puteți afla dacă aplicația WhatsApp funcționează corect și unele remedii pentru a o repara dacă nu funcționează.

Probleme de conectare la Whatsapp

În acest moment WhatsApp funcționează foarte bine, ceea ce înseamnă că dacă la voi nu funcționează, poate exista o altă problemă la mijloc. Compania a anunțat recent că scade suportul pentru unele telefoane mai vechi; dacă telefonul nu se află pe lista lor, citiți mai jos câteva sfaturi despre cum să remediați problema de conectare la WhatsApp.

Verificați conexiunea la internet

WhatsApp este un serviciu online, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți o conexiune activă la internet pentru a-l folosi. Porniți browserul de pe telefonul vostru și încercați să navigați pe o pagină web sau să deschideți și să accesați un alt serviciu online, cum ar fi Facebook sau Twitter.

Dacă conexiunea la internet pare să funcționeze, treceți la următorul sfat. Dacă nu puteți naviga, există mai multe lucruri pe care le puteți încerca.

Dacă utilizați Wi-Fi, încercați mai întâi să porniți și să dezactivați conexiunea sau să băgați și apoi să scoateți telefonul din modul Avion/Flight. Alternativ, puteți încerca să reporniți telefonul.

De asemenea, asigurați-vă că telefonul nu renunță la conexiunea Wi-Fi atunci când acesta trece în starea de repaus (mergeți la Settings, Wi-Fi, alegeți Advanced din meniul Options, apoi asigurați-vă că este setat la „Keep Wi-Fi on during sleep” ).

Dacă nu sunteți sigur dacă serviciul este offline (downdetector este un loc bun pentru a verifica), puteți încerca, de asemenea, să reporniți router-ul wireless.

Dacă utilizați date mobile, verificați dacă conexiunea voastră de date mobilă nu este dezactivată în meniul Settings și că aveți semnal suficient.

De asemenea, trebuie să verificați dacă nu ați restricționat utilizarea datelor pentru WhatsApp în meniul de utilizare a datelor și că setările APN sunt corect configurate. Dacă puteți utiliza serviciul WhatsApp prin Wi-Fi, dar nu și cu conexiunea mobilă, este posibil ca setările APN să nu fie configurate astfel încât să permită verificarea traficului web cu operatorul vostru de telefonie mobilă.

În cele din urmă, verificați dacă nu ați depășit limita de date mobilă.

Actualizați Aplicația WhatsApp

WhatsApp obține caracteristici noi tot timpul. Uneori, WhatsApp nu va funcționa decât dacă executați cea mai recentă versiune, și acest lucru este valabil în mod sigur dacă ați instalat aplicația din altă parte pe tabletă sau pe telefonul Android și nu din Google Play.

Pe un telefon Android trebuie să verificați actualizările aplicațiilor deschizând Google Play, atingând cele trei linii din partea stângă sus și selectând My apps, apoi verificând fila Installed pentru a vedea actualizările disponibile.

Pe un iPhone deschideți App Store și atingeți pictograma Updates din partea dreaptă jos a ecranului. WhatsApp recomandă, de asemenea, să vă asigurați că executați cea mai recentă versiune de iOS.

Dezinstalați și reinstalați aplicația

O ultimă soluție este să dezinstalați și să reinstalați aplicația WhatsApp.

Înainte de a face acest lucru, probabil că doriți să creați o copie de rezervă la conversațiile de pe WhatsApp, care pe un telefon Android vă va cere să rulați și aplicația gratuită Google Drive.

Conectați-vă utilizând detaliile contului vostru Google, apoi în aplicația WhatsApp selectați  Settings, Chats, Chat backup, apoi apăsați butonul verde Backup.

Când reinstalați WhatsApp, acesta va căuta în mod automat Google Drive pentru o copie de rezervă a conversațiilor, atunci când găsește copia de rezervă, permiteți-i să o restaureze.

Citiți și cum se efectuează apeluri video în grup pe WhatsApp.