Print screen captură de ecran iPhone X

Print screen captură de ecran iPhone X. Chiar dacă este un model nou și nu are butonul Home, este foarte simplu să faceți captură de ecran cu un iPhone X. Citiți acest articol și veți învăța cum se face print screen pe un iPhone X.

Print screen captură de ecran iPhone X

Datorită tehnologiei Face ID inclusă în noul iPhone X de la Apple, butonul Home nu mai este prezent. Dar, aceasta schimbare nu înseamnă că nu mai există noi modalități de a face captură de ecran.

Apple oferă explicații în care puteți folosi aproape toate funcțiile fără butonul Home, dar lipsește cum se face captură de ecran. Dar nu este o problemă mai jos veți vedea cum se face acest lucru, și cât de simplu este.

Captură de ecran iPhone X

Pe modelele iPhone mai vechi, sau încă destul de noi în cazul la iPhone 8 și 8 Plus, o captură de ecran e foarte simplă de făcut, se menține butonul de pornire apăsat, și butonul Home, în același timp.

Desigur, după cum am menționat deja, iPhone X nu are butonul Home, și prin urmare, necesită o metodă diferită pentru a captura ecranul.

Pentru a captura ecranul, va trebui să apăsați pe butonul de pornire (cel care pornește și oprește dispozitivul) și, în același timp, apăsați pe butonul de mărit volumul.

Print screen captură de ecran iPhone X butonul de pornire si volum

Dacă faceți acest lucru cu succes (trebuie să apăsați și să țineți apăsat pentru o secundă butoanele), ecranul ar trebui să clipească alb și veți vedea o miniatură a imaginii de ecran care apare în colțul din stânga jos.

Apăsând pe pictograma la imagine se va deschide ecranul de editare unde puteți decupa și adnota imaginea. Când sunteți mulțumiți de modificarea făcută, atingeți opțiunea Done în colțul din stânga sus și vi se va da posibilitatea de a șterge sau de a salva captura de ecran.

Dacă nu știți cum să faceți captură de ecran pe un telefon Android, avem un articol despre acest subiect aici. Cum faci captură de ecran (screenshot) pe un telefon Android.