Playere audio Hi-Res pentru Android, Windows sau Mac

Playere audio Hi-Res pentru Android, Windows sau Mac. În timp ce mulți utilizatori de Mac optează pentru utilizarea iTunes, lucrurile sunt diferite pe Windows. În timp ce sistemul de operare Microsoft a oferit întotdeauna opțiuni integrate, cum ar fi Windows Media Player sau Groove Music, utilizatorii Windows au mai multe șanse să caute propriul player preferat.

Playere audio Hi-Res pentru Android, Windows sau Mac

Cu toate acestea, dacă sunteți un audiofil, căutarea devine mai dificilă. Încercați să căutați un player de muzică care să accepte fișiere audio hi-res în format FLAC, MQA sau DSD, și veți vedea ca opțiunile voastre sunt puține. Mai jos veți găsi lista cu cele mai bune playere de muzică hi-res pentru Windows.

Hysolid player audio Hi-Res

Hysolid player audio Hi-Res

Dacă aveți PC-ul conectat la un sistem Hi-Fi de calitate, Hysolid ar putea fi exact ceea ce căutați. Acesta nu este software-ul media player tradițional. În schimb, transformă PC-ul într-un player de muzică pe care îl controlezi cu dispozitivul iOS sau Android. Doar așezați-vă pe canapea, alegeți muzica pe care doriți să o ascultați, iar PC-ul vostru va reda muzica prin sistemul Hi-Fi.

Hysolid va reda toate formatele hi-res. Acest soft este compatibil cu audio PCM, inclusiv WAV și FLAC până la 384 kHz, precum și DSD de la 2,8 MHz la 11,2 MHz în format DSF. De asemenea, Hysolid poate afișa și modul de funcționare USB DAC pe care îl utilizați, precum și dacă redarea este perfectă. Pentru download, și mai multe informații click aici.

Amarra Luxe player DSD Windows

Amarra Luxe player DSD Windows

Dacă Amarra Luxe vă pare familiar, este pentru că a câștigat, de asemenea, un loc pe lista cu cele mai bune aplicații de muzică hi-res pentru MacOS. Acesta este un player muzical premium și, ca atare, nu este ieftin, dar este plin de caracteristici. De asemenea, acceptă formate hi-res de bază, inclusiv FLAC, MQA și DSD. Din păcate, MQA este suportat doar pe MacOS.

Aceasta este, de asemenea, o aplicație la îndemână, dacă vă place să redați audio hi-res. Dacă doriți să vă controlați toată muzica cu o singură aplicație, indiferent unde este muzica, Amarra Luxe poate fi ceea ce căutați. Programul este disponibil pentru Android, iOS, Mac și Windows. Pentru download, și mai multe informații click aici.

Audirvana

Audirvana program pentru muzica Windows

Un alt program pentru audio Hi-Res care poate fi utilizat pe Windows este Audirvana. Dacă aveți un computer puternic pe care doriți să-l puneți la lucru, aceasta este o opțiune care merită luată în considerare.

Acest program acceptă și pluginuri VST3. Indiferent dacă doriți să adăugați doar un EQ. Audirvana este o altă opțiune care nu este ieftină, dar puterea mare a aplicației poate face un preț care merită să fie plătit. Programul îl puteți folosi gratuit 30 de zile. Pentru download, și mai multe informații click aici.

Foobar2000

Foobar2000 player audio FLAC

Unul dintre cele mai populare playere muzicale pentru Windows este Foobar2000. Nu este un nume grozav, iar interfața este puțin neplăcută la prima vedere, dar acest program este rapid, configurabil și, probabil, cel mai important, este gratuit. Deși nu este singurul player audio gratuit din această listă, este singurul care seamănă cu un media player tradițional.

Acest soft suporta FLAC, dar nu DSD. Pentru a obține suport pentru acest lucru, va trebui să adăugați add-on-ul DSDIFF, pe care îl puteți descărca de pe site-ul oficial Foobar2000. Odată ce add-on-ul este instalat, acesta devine un player audio mai puternic. Pentru download și mai multe informații click aici.

Alte playere audio Hi-Res

Dacă programele menționate mai sus nu v-au convins pe deplin puteți încerca și alte programe din lista de mai jos.

  • Jriver – Acesta este un program care încearcă să facă multe lucruri pentru o mulțime de oameni. Din fericire, pare să facă o treabă bună. Programul suporta sunet în format PCM și DSD fără pierderi. Când vine vorba de subsistemul audio, acesta poate folosi fie ASIO, fie WASAPI, ceea ce înseamnă că va transmite audio perfect la DAC.
  • Roon – În timp ce majoritatea exemplelor de software pentru muzică de înaltă rezoluție se concentrează doar pe calitatea sunetului, Roon se concentrează pe altceva. De exemplu, puteți asculta muzica de la un NAS  sau din streaming.
  • JPLAY FEMTO – Acest program are scopul de a optimiza totul pentru a livra semnalul audio de la sursă la DAC în cea mai înaltă calitate. Aceasta oferă suport pentru audio PCM, DSD și chiar pretinde că îmbunătățește calitatea sunetului Tidal și Qobuz.

Dacă căutați aplicații pentru playere audio pentru Android, avem un articol cu cele mai bune aplicații din această categorie.