Obține informații detaliate despre memoria RAM din PC

Obține informații detaliate despre memoria RAM din PC. Pentru a afla cât RAM este instalat pe calculator, este posibil să consultați informațiile furnizate pe ecranul de boot al sistemului sau, alternativ, să deschideți panoul proprietăților OS, dar oricât de utile ar fi acestea, nu permit obținerea informațiilor detaliate.

Obține informații detaliate despre memoria RAM din PC

Cei care doresc să obțină mai multe informații despre memoria RAM instalată pe PC pot folosi un program cum ar fi RamExpert.

Cum se obține informații detaliate despre memoria RAM din PC ? Foarte simplu cu ajutorul programului RamExpert. Acesta este un software complet gratuit, disponibil atât în versiunea portabilă, cât și în versiunea instalabilă și poate fi folosit pe toate sistemele de operare Windows (pe 32 de biți și pe 64 de biți) care, odată ce este folosit, permite obținerea de informații suplimentare la memoria RAM.

Când programul este pornit, se efectuează o scanare a sistemului și se afișează informații despre memoria RAM din PC. În partea de sus a ferestrei , după cum se poate vedea în imaginea de la începutul acestui articol, sunt afișate informații generale despre memoria RAM, cum ar fi numărul de sloturi disponibile, cantitatea de memorie instalată pe PC și cantitatea maximă de memorie care poate fi utilizată . În partea inferioară a ferestrei, informațiile individuale sunt afișate pentru fiecare slot de pe placa de bază, cum ar fi numele, capacitatea, producătorul, modelul, tipul și numărul de serie.

Făcând clic pe butonul Get specification, este posibil să salvați un fișier în format PDF cu informațiile referitoare la memoria RAM.

RamExpert nu arată doar informații despre memoria RAM. Software-ul este de asemenea în măsură să ofere informații cu privire la posibile upgrade-uri. Dacă doriți să descărcați acest program cu care se poate obține informații detaliate despre memoria RAM din PC , îl puteți descărca de aici.

Dacă doriți mai multe informații despre componentele instalate pe PC sau laptop, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Cum aflu ce componente am în calculator ?.