Cum aflu ce componente am în calculator ?

Cum aflu ce componente am în calculator ? Cunoașterea hardware-ului instalat pe calculator se poate vedea din Windows. Accesând secțiunea OS dedicată informațiilor despre sistem, este posibil să vizualizați numeroase detalii legate de diferitele componente ale computerului, cum ar fi CPU, placa de bază, hard disk, tastatură, mouse și așa mai departe.

Cum aflu ce componente am în calculator ?

În unele cazuri, informațiile furnizate de Windows pot fi insuficiente. Cei care doresc să obțină mai multe detalii despre hardware-ul utilizat pe calculatorul lor pot să ia în considerare utilizarea programului PCI-Z.

Cum aflu ce componente am în calculator ? Foarte simplu cu PCI-Z  care este un program gratuit și este portabil (nu necesită instalare) și poate fi folosit pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți cât și pe 64 de biți) care analizează sistemul și prezintă imediat informații detaliate despre componentele din calculator.

Pentru fiecare component sunt afișate informații despre dispozitiv, PCI Device, Vendor, Device, Subsystem și Error message. Informațiile în cauză pot fi organizate în ordinea dorită. Făcând clic pe orice element din listă, puteți copia informațiile în clipboard-ul Windows. Informațiile din listă pot fi de asemenea exportate într-un fișier CSV pentru backup sau pentru o analiză ulterioară.

Pe lângă faptul că vă permite să vizualizați informații, PCI-Z vă permite să încărcați manual fișiere noi pentru dispozitivele care nu sunt recunoscute automat.

PCI-Z oferă, de asemenea, un scurt rezumat al informațiilor despre sistem, care vă permite să vizualizați imediat modelul de CPU și viteza, numele la calculator, sistemul de operare în uz și cantitatea de memorie RAM disponibilă. Dacă credeți că acest program este util pentru voi îl puteți descărca de aici.

Dacă credeți că acest program nu este exact așa cum doriți, puteți utiliza Hardware Identify, avem un articol despre el aici . Află ce componente ai în PC cu Hardware Identify.