Montare memorie RAM la laptop sau PC

Montare memorie RAM la laptop sau PC. În acest articol o să vă explic cum să montați memoria RAM în calculator sau laptop. Nu vă faceți griji, nu este un lucru foarte dificil. Citiți în continuare acest articol și veți vedea pas cu pas cum să faceți acest lucru.

Montare memorie RAM la laptop sau PC

După ce ați ales memoria RAM pentru calculatorul vostru nou sau vechi, acum trebuie să o montați, adică să o instalați pe placa de bază. Această operație simplă nu necesită abilități tehnice particulare, de fapt este mai ușor de făcut decât de scris. Cu toate acestea, trebuie spus că un banc de memorie RAM trebuie montat întotdeauna atât în direcția corectă, cât și în slotul potrivit.

Pe plăcile de bază care au patru sau mai multe sloturi de memorie RAM, pentru a permite respectarea unei anumite ordini, sloturile unde sunt găzduite bancurile de memorie RAM sunt de fapt colorate și identificate de DIMM_A1, DIMM_A2, DIMM_B1 și DIMM_B2. Prin urmare, pentru a instala corect memoria RAM, bancurile de memorie ar trebui să fie montate mai întâi în sloturile DIMM_A1 și DIMM_B1 și celelalte două bancuri în DIMM_A2 și DIMM_B2, chiar dacă nu se întâmplă nimic dacă le montați mai întâi în acestea din urmă și apoi în celelalte.

Acest sistem este pur și simplu pentru că, pe majoritatea plăcilor de bază moderne vă permite să creșteți performanța calculatorului vostru, profitând de așa-numitul mod dual, triple sau quad și, în al doilea rând, deoarece bancurile de memorie RAM sunt de obicei vândute câte două. Acestea fiind spuse, iată care este procedura de urmat care vă va permite să montați memoria RAM în calculator.

Montare memorie RAM la PC

În primul rând, pentru a evita să deteriorați componentele electronice din calculator, asigurați-vă că descărcați energia electrică din corpul vostru, atingând cu ambele mâini un calorifer sau marginile metalice de la carcasa calculatorului, sau folosiți mănuși. Apoi, așezați carcasa pe o suprafață posibil solidă, bine luminată și la o înălțime care vă permite să lucrați cu ușurință.

Puneți carcasa într-o poziție orizontală, cu fața orientată spre voi și partea stângă orientată în sus, apoi deșurubați peretele lateral de la carcasă și puneți-l deoparte. În funcție de carcasă, această lucru îl puteți face fie direct cu mâinile, fie cu ajutorul unei șurubelnițe.

Acum împingeți cârligul (în exterior) de pe marginile slotului de memorie RAM pe care doriți să-l utilizați. Dacă doriți un sfat, pentru a disipa mai bine căldura produsă, încercați eventual să montați modulul de memorie RAM în slotul de memorie care este cel mai îndepărtat de procesor:

Montare memorie RAM sloturile de pe placa de baza

Pentru a evita instalarea bancului de memorie RAM într-o direcție greșită, verificați poziția locașului, dacă se potrivește cu cea de pe slotul de memorie RAM al plăcii de bază pe care doriți să o utilizați:

pozitia la memoria RAM

Acum, fără să atingeți contactele, introduceți memoria RAM în slotul de pe placa de bază, apoi apăsați ușor pe marginile modulului de memorie până când cârligele de plastic amplasate pe laturile slotului de pe placa de bază sunt complet verticale. Astfel modulul de memorie RAM inserat va rămâne ferm blocat pe placa de bază:

cârligele de plastic la slot

În acest moment, veți avea instalat corect un modul de memorie RAM pe placa de bază. Când va trebui să înlocuiți un modul de memorie RAM din calculator, înainte să îl montați pe cel nou, va trebui pur și simplu să îl demontați pe cel vechi, apăsând mai întâi pe cârligele de plastic de pe marginile slotului de pe placa de bază și apoi scoateți ușor modulul de memorie RAM.

Montare memorie RAM la laptop

Dacă doriți să schimbați sau să adăugați memorie RAM la un laptop, tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că laptopul este închis și deconectat de la sursa de curent. Întoarceți laptopul cu fața în jos, iar pe spate uitați-vă unde este semnul cu memoria RAM. De obicei va trebui să deșurubați unul sau mai multe șuruburi pentru a ajunge la memoria RAM.

Montare memorie RAM laptop

Probleme la montare memorie RAM

Dacă dintr-un motiv sau altul nu m-am explicat bine în acest articol, trebuie să știți că pe Youtube găsiți tutoriale video în care veți vedea corect cum se montează memoria RAM pe placa de bază în calculator sau laptop.

Dacă ați urmat acest articol pentru a înlocui sau adăuga un modul de memorie RAM, pentru a vedea dacă noua memorie RAM a fost recunoscută corect de PC, va trebui doar să închideți carcasa și apoi să porniți calculatorul.

Dacă calculatorul nu pornește sau în timpul pornirii auziți un sunet, atunci înseamnă că cel mai probabil ați instalat incorect memoria RAM sau nu ați introdus-o corect pe placa de bază. Tot ce trebuie să faceți este să redeschideți din nou carcasa și să verificați cu atenție dacă totul este ok.

Înainte de a încheia acest articol, vreau să clarific faptul că, deși procedura menționată în acest articol se referă mai mult la calculatoare, procedura de montare memorie RAM la laptop este aproape aceeași. Chiar și placa video o puteți monta în câteva minute. Montare placa video în calculator.