La ce oră să postezi duminica pe Instagram

La ce oră să postezi duminica pe Instagram. Există multe modalități prin care afacerea, produsul sau serviciul vostru poate obține vizibilitate socială prin intermediul marketingului. Una dintre cele mai bune modalități, cel puțin dintre cele introduse în ultimii ani, este utilizarea site-urilor de socializare în scopuri de marketing. Există multe site-uri web pe care vă puteți promova afacerea, iar unele site-uri de socializare sunt mai potrivite pentru anumite companii decât altele. Alegerea site-ului care este cel mai bun pentru compania voastră depinde, în cele din urmă, de tipul de public pe care îl puteți găsi pe aceste platforme. De asemenea, unele tehnici de marketing pot avea mai mult succes decât altele pe anumite site-uri de socializare.

La ce oră să postezi duminica pe Instagram

Instagram este un site de social media foarte vizual, poate mai mult decât orice altă platformă. Utilizatorii deschid Instagram în primul rând pentru a vedea imagini cu text, mai degrabă decât text cu imagini. Atunci când postați pe Instagram, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, inclusiv momentul potrivit. În acest articol despre, la ce oră să postezi duminica pe Instagram, veți afla care sunt cele mai bune și cele mai proaste momente pentru a posta pe Instagram.

De ce este important atunci când postezi pe Instagram

Pentru mulți, ora și ziua în care postează nu par a fi un detaliu important. Acest lucru este valabil mai ales dacă postările voastre obțin performanțe pozitive în orice zi a săptămânii.

Cu toate acestea, dacă verificați datele analitice ale postărilor voastre, s-ar putea să vă dați seama că unele zile și ore au performanțe mai bune decât altele. Care este motivul? Utilizatorii folosesc Instagram mai mult în anumite zile și la anumite ore.

Atunci când utilizați Instagram, postările voastre sunt afișate pe un feed, dar dacă o anumită postare nu este afișată, trebuie să verificați manual pagina autorului pentru a o vedea. În general, utilizatorii care vă urmăresc tind, de asemenea, să nu vă verifice postările anterioare, așa că este esențial să le atrageți atenția din timp.

Cele mai proaste momente pentru a posta pe Instagram

În general, Instagram este un site web care este accesat în principal de utilizatori folosind un telefon sau tabletă și foarte rar de pe PC sau laptop. Prin urmare, cel mai prost moment al zilei, cel puțin într-o zi lucrătoare, este atunci când este cel mai puțin probabil ca publicul țintă să aibă acces la aceste dispozitive. De asemenea, cel mai bine este să nu publicați conținut prea devreme dimineața sau târziu în noapte. Cu toate acestea, pot exista excepții de la această regulă.

Majoritatea utilizatorilor vor fi în pat și, când se vor trezi, postarea va fi dispărută din feed-urile lor. Indiferent dacă folosiți Instagram pentru o mică afacere sau doar pentru distracție, există anumite momente ale zilei și anumite zile ale săptămânii care sunt, în mod obiectiv, mai bune decât altele pentru majoritatea conținutului.

Sfârșitul de săptămână tinde să fie unul dintre cele mai proaste momente pentru a vă posta conținutul, în principal pentru că este mai puțin probabil ca utilizatorii să acorde o atenție deosebită Instagram-ului atunci când sunt acasă în weekend. Cu toate acestea, există o excepție, și anume poveștile și reel-urile Instagram.

Ambele sunt relativ mai ușor de accesat de către utilizatorii Instagram și, prin urmare, ar putea fi văzute în weekend de către utilizatorii care caută doar câteva povești sau filmulețe. Cu toate acestea, pentru un conținut regulat, cel mai bine este să postați în zilele săptămânii ori de câte ori este posibil.

Una dintre marile probleme atunci când vine vorba de a afla care este cel mai bun sau cel mai rău moment pentru a posta pe Instagram este că Instagram nu prezintă întotdeauna conținutul utilizatorilor săi în cel mai bun mod posibil. Deși unele site-uri web prezintă conținutul în ordine cronologică, Instagram folosește un algoritm pentru a determina ce conținut le place cel mai mult utilizatorilor săi.

La ce oră să postezi duminica pe Instagram

La ce oră să postezi duminica pe Instagram

La ce oră să postezi duminica pe Instagram? Ei bine, trebuie să știți că duminica tinde să fie considerată cea mai proastă zi pentru a posta pe Instagram, iar motivul este simplu: utilizatorii își folosesc mai puțin dispozitivele duminica.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că este imposibil să obțineți orice fel de interacțiune duminica, dar, în general, majoritatea conținutului pe care l-ați putea posta duminica poate fi amânat până luni. Acesta este cel mai bun mod de a evita o strategie de publicitate proastă pe Instagram.

O excepție de la această regulă generală este, de exemplu, cazul unui cont de Instagram care postează conținut pe teme religioase, mai ales dacă reprezintă o biserică.

O astfel de postare este în regulă, fie și numai pentru că conținutul este mai relevant chiar în acea zi. S-ar putea să nu obțineți același nivel de audiență, dar conținutul poate părea nepotrivit dacă îl publicați în altă zi.

Cele mai bune ore de postat pe Instagram

În general, cea mai bună oră de postare pentru toate fusurile orare este între orele 11:00 și 15:00 (deși intervalul 11:00-13:00 se încadrează în acest interval). Evitați să postați dimineața devreme sau după-amiaza târziu dacă doriți să obțineți un nivel maxim de atragere. Acest interval orar este ideal, deoarece acesta este, în general, momentul din zi în care utilizatorii iau o pauză în timpul zilei de lucru sau de școală și deseori răsfoiesc feed-ul Instagram în timp ce iau prânzul sau discută cu prietenii.

Postarea între orele 14:00 și 15:00 este un moment bun pentru a viza studenții, deoarece acesta este intervalul orar în care aceștia ies de la școală. Acest lucru este valabil mai ales în zilele lucrătoare, deși postarea la această oră nu este rea nici în weekend. Cu toate acestea, la sfârșit de săptămână este poate mai bine să se întârzie puțin acest interval pentru a ține cont de cei care se trezesc târziu.

Acesta nu este singurul moment al zilei care poate funcționa pentru brandul vostru. Intervalul orar dintre 19:00 și 21:00 este, de asemenea, un moment excelent pentru a posta conținut pe Instagram, deoarece la această oră utilizatorii încep să se relaxeze după ziua de lucru. De asemenea, intervalul orar dintre 7:00 și 14:00 poate fi un moment bun pentru a posta vinerea.

De exemplu, dacă grupul de persoane pe care doriți să le atrageți prin intermediul marketingului pe Instagram tinde să fie mai mult nocturn, a posta la cel mai bun moment al zilei pentru un alt tip de utilizator înseamnă de fapt a alege cel mai prost moment. În cele din urmă, cel mai bun moment pentru a posta pe Instagram nu se știe  exact.

Deși majoritatea utilizatorilor tind să aibă performanțe mai bune în anumite zile sau ore din zi, acest lucru nu înseamnă nicidecum că fiecare brand ar trebui să opereze după aceleași reguli.

Dacă experiența voastră vă spune că brandul vostru nu pare să performeze cel mai bine în momentele considerate bune pentru a posta pe Instagram sau dacă cele considerate cele mai proaste sunt, de fapt, cele mai bune momente pentru voi, atunci urmați-vă intuiția!

Care sunt cele mai bune ore pentru a posta pe Instagram? Dacă afacerea voastră se concentrează în principal pe fusul vostru orar, nu va trebui să vă faceți griji în mod deosebit în legătură cu acest aspect. Cu toate acestea, pentru o companie sau un brand cu o piață mai mare, concentrarea doar pe un singur fus orar prezintă riscul de a reduce implicarea și de a îndepărta alți clienți.

Puteți reduce aceste riscuri în două moduri. În primul rând, încercați să găsiți un bun compromis între diferitele fusuri orare. A doua metodă pentru a ajunge la publicul vostru specific pe Instagram este să postați de mai multe ori pe zi pentru a acoperi toate fusurile orare. Totuși, asigurați-vă că conținutul vostru nu este prea repetitiv: utilizatorii dintr-un fus orar nu doresc să vadă aceeași postare pe Instagram de patru ori la rând.

Dacă este posibil, încercați să vă gândiți la postări pe Instagram pentru anumite zone orare, care să fie atractive pentru regiunea respectivă, dar care să fie totuși plăcute din alte zone orare.

În general, momentele de cel mai mare flux online pe Instagram sunt în timpul orelor de lucru, în jurul prânzului și la mijlocul săptămânii. De ce se conectează oamenii mai mult în aceste momente? Răspunsul este destul de simplu: pentru că acestea sunt momentele în care oboseala este concentrată și oamenii tind să caute mai mult distracții pentru a trece peste zi, și peste săptămână. Din acest motiv, este, de asemenea, ușor de ghicit cel mai prost moment pentru a posta pe Instagram: weekendul, când oamenii sunt mai liberi și se implică în activități de petrecere a timpului liber offline.

Cea mai bună oră pentru a posta pe Instagram:

  • Luni la ora 12:00
  • Marți la ora 9:00
  • Miercuri la ora 11:00
  • Joi la ora 11:00
  • Vineri la ora 14:00
  • Sâmbătă la ora 9:00
  • Duminică la ora 19:00