Instalare sistem de sunet 5.1 surround pe PC

Instalare sistem de sunet 5.1 surround pe PC. Sunetul surround este fantastic pe un PC , cu siguranță vă va face să ascultați mai multă muzică și să vizionați mai multe filme. Vom vorbi despre cum se instalează un sistem de sunet surround pe PC.

Instalare sistem de sunet 5.1 surround pe PC

Vă vom explica procesul de configurare a sunetului surround pe computer. Deși vor exista unele variații în funcție de sistemul pe care îl configurați, dar există câteva funcții generale care sunt la fel pe majoritatea sistemelor operative.

Instalare sistem de sunet 5.1: Placa de sunet

În primul rând, dacă intenționați să utilizați o configurație de sunet surround pe PC, veți avea nevoie de o placă de sunet. Nu neapărat PC-ul trebuie să aibă în mod prestabilit o placă de sunet surround, așa că va trebui să verificați.

Căutați Device Manager pe computerul vostru, deschideți-l și aruncați o privire sub săgeata „Sound, video and game controllers„. Dacă aveți o placă de sunet, acesta va fi afișată aici.

Instalare sistem de sunet 5.1 surround la PC placa de sunet device manager

Puteți verifica apoi modelul online pentru a vedea ce posibilități de sunet are, asta dacă este cazul.

Dacă nu aveți una, atunci va trebui să cumpărați fie o placă de sunet internă (una care se pune în interiorul calculatorului vostru într-un slot PCI-E), fie o placă de sunet externă pe care o puteți conecta la portul USB.

Placa de sunet de care aveți nevoie va depinde de sistemul de sunet surround pe care ați decis să îl utilizați, deoarece nu orice placă va suporta sunet surround 5.1 sau chiar 7.1.

Un exemplu excelent al unei plăci de sunet externe cu capacități de 7.1 este placa CSL-USB 7.1. Acest lucru vine cu capacitatea de a servi până la 8 difuzoare, la un preț foarte rezonabil de asemenea.

Instalare sistem de sunet: Configurație

Odată ce aveți o placă de sunet potrivită pentru configurarea voastră, vă puteți gândi la sistemul de sunet surround pe care doriți să îl utilizați.

Logitech Z906 cu sunet surround 5.1 ar fi o opțiune excelentă, ca o combinație bună de sunet și calitate de la Logitech, care a avut o mare reputație pentru hardware .

Este important să rețineți că instrucțiunile de instalare vor diferi în funcție de fiecare sistem de sunet surround. Instrucțiunile vor include, de asemenea, o descriere a modului de configurare a poziționării difuzoarelor voastre pentru a vă asigura că beneficiați de experiența deplină din sistemul vostru.

Pe calculatorul vostru, accesați opțiunile de sunet făcând clic dreapta pe difuzorul din partea dreaptă jos a ecranului din bara de sistem, apoi accesați dispozitivele Playback.

Instalare sistem de sunet 5.1 surround la PC setari si optiuni

Va trebui să vă asigurați că difuzoarele voastre sunt setate ca implicite atunci când utilizați setarea sunetului surround (faceți clic dreapta pe ele în fereastra de redare și apăsați pe „Set as Default„) și treceți prin opțiunea Configure cel puțin o dată.

Realtek Audio HD Manager este un manager integrat de sunete și oferă câteva opțiuni utile pentru sistemul vostru de sunet surround, de asemenea gestionarea basului. Corecția camerei este deosebit de utilă; deoarece vă va configura automat sistemul de sunet astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la poziția pentru difuzoare.

Dacă doriți să creați profiluri personalizate de volum, avem un articol aici. Creează profiluri personalizate de volum pe Windows.