Închide monitorul la laptop sau PC când este blocat

Închide monitorul la laptop sau PC când este blocat. Vom vorbi despre cum puteți închide monitorul automat la calculator în așa fel încât să nu mai consume curent electric. Nu știți despre ce e vorba? Citiți în continuare acest articol și vă veți lămuri.

Închide monitorul la laptop sau PC când este blocat

În general, multi utilizatori atunci când nu mai utilizează PC-ul sau laptopul, blochează desktop-ul. Aceasta este securitatea de bază pe care o facem pe PC-urile noastre. Dar când blocați PC-ul, ecranul este încă pornit și va consuma energie electrică și acest lucru poate afecta și bateria atunci când utilizați un laptop cu baterie.

Închide monitorul la laptop sau PC

Aici vine în ajutor un program foarte mic numit SimpleMonitorOff pentru a rezolva problema. Acest program gratuit poate dezactiva monitorul când blocați PC-ul cu Windows și în acest fel economisiți curent electric și bateria (dacă este vorba de un laptop).

Ori de câte ori blocați PC-ul sau laptopul, SimpleMonitorOff detectează că l-ați blocat și trimite un mesaj către Windows solicitând să nu mai afișeze nimic pe monitor. La scurt timp, ecranul se va opri, iar PC-ul sau laptopul va intra automat în modul de hibernare și, prin urmare, veți economisi curentul electric.

Un alt lucru interesant la acest program este că nu are interfață de utilizator, odată ce ați instalat programul sunteți gata să îl folosiți. La câteva secunde după ce ați blocat laptopul, ecranul se oprește automat și economisește energia acumulatorului.

Când doriți să îl reporniți, puteți apăsa orice tastă de pe tastatură și programul trimite un semnal să îl pornească. Spre deosebire de multe aplicații similare care fac același lucru, SimpleMonitorOff nu necesită niciun fel de taste rapide suplimentare, click-uri sau comenzi rapide deoarece răspunde la comenzile trimise de Windows. Deci, în principiu, programul este bun pentru închiderea automată a unui PC sau laptop.

Programul este compatibil cu Windows Vista și are nevoie de privilegii de administrator pentru instalare și funcționare, dar posibil că va funcționa și pe conturile standard. Puteți descărca programul de pe site-ul oficial.

Dacă căutați un program de făcut stick USB bootabil, avem un articol cu cele mai bune programe aici. Programe de făcut stick USB bootabil pentru Windows.